Adam Goldstein, ismertebb nevén DJ AM valószínűleg drogtúladagolásban halt meg, ám a vizsgálatok még tartanak. A tavaly egy repülőbalesetet épphogy túlélt dj-t szombaton fedezték fel holtan lakásában, mellette gyógyszereket és egy crack pipát találtak. Halálát vélhetően azok a gyógyszerek okozhatták, amiket épp a repülőbaleset okozta szorongásaira szedett. Goldstein utolsó interjújában épp crackfüggőségéről beszélt, valamint arról, hogy már tíz éve tiszta. A szorongásoldók ugyanakkor növelik a visszaesés kockázatát.

A TMZ információi szerint a 2009. augusztus 28-án elhunyt DJ AM most már szinte biztos, hogy véletlen drogtúladagolásban halt meg, az öngyilkosság pedig kizárható. A lap forrásai szerint Adam Goldstein Xanax és egyéb, benzodiazepin alapú nyugtatószerek függőjévé vált, amikre egy évvel ezelőtti repülőbalesete miatt volt szüksége. Goldstein, miután épphogy túlélte Travis Barkerrel, a Blink 182 dobosával magánrepülőjük lezuhanását, pánikrohamot kapott a repüléstől, amit azonban - dj-szakmájából adódóan - nem tudott kikerülni. E szorongás oldására kapta a fent említett gyógyszereket, amelyek azonban volt drogosoknál fokozhatják a visszaesés veszélyét, és ez vezethetett a túladagoláshoz.

Az Associated Press szerint Goldstein New York-i lakásában crack pipát és a fent említett, orvosi előírásra kapható gyógyszereket is találtak, emiatt a feltételezés, miszerint a DJ túladagolásban halt meg. Azt azonban még nem tudták megerősíteni, hogy volt-e drog a férfi szervezetében, ehhez még a halottkémeknek további toxikológiai vizsgálatokra van szüksége, melyek eredményére vélhetően még heteket kell várni - írja az MSNBC.com.

MTV Shows

Goldstein július 29-én, az MTV-nek adott nagyinterjújában éppen drogfüggőségéről beszélt, elmondva, már több mint 10 éve tiszta, és hogy mióta leszokott a drogokról mindig is az volt a célja, hogy segítsen más függőkön, erre is alapozták műsorötletüket az MTV-vel. Az így létrejött Gone too far (kb. Túl minden határon) című műsornak az egyik jelenetében Goldstein éppen egy crackpipát vásárolt, hogy megmutassa, milyen egyszerű egy ilyen dologhoz hozzájutni. Később azonban elmondta, megbánta, hogy ebbe belement: "Mikor a kezemben fogtam, izzadni kezdett a tenyerem és azt gondoltam, egyáltalán nem jó ötlet nekem ezt a kezemben tartanom. Kicsit kiborultam, mivel azonnal visszaidézte a régi emlékeket."