Jagger exneje egy 54 millió forintos gyűrű után sajnálja kifizetni a becsületes megtalálónak törvény szerint járó 5 százalékos jutalmat. A becsületes megtaláló ugyan maga is milliomos, de ettől még kiáll az igazáért: neki ez a pénz igenis jár. Most épp bíróságon kívül próbálják megoldani a patthelyzetet.

Mick Jagger exneje még 2008 augusztusában hagyta el maga tervezte értékes platina-akvamarin gyűrűjét a Salzburgi Zenei Fesztiválon. A történet ezután mesébe illően alakult: a 200 ezer eurós ékszert egy multimilliomos osztrák üzletember találta meg, majd mikor a sajtóból értesült róla, mi lehet nála, visszajuttatta a tulajdonosnak, és aztán mindketten boldogan éltek, míg meg nem haltak.

Illetve mégsem: a tündérmesével ellentétben a realitás az, hogy a becsületes milliomos megtaláló, Reinhard Ringler és az egyáltalán nem hálás, szintén milliomos tulajdonos, Jaggerné azóta is azon rugózik, jár-e megtalálói díj Ringlernek, és ha igen, mennyit is ér ez a szép, önzetlen gesztus.

Az osztrák törvények rendelkezése szerint ugyanis ilyen esetben a megtaláló a tárgy értékének 5, azaz öt százalékára jogosult, ami a 200 ezer eurós (több mint 54 millió forintos) gyűrű esetében 10 ezer euróra, azaz alig több mint 2,7 millió forintra rúgna. Ennek az összegnek a hiánya pedig vélhetően sem a Jaggertől kapott tisztes életjáradékát 200 ezer eurós gyűrűkre költő (egyébként emberjogi aktivista és volt szupermodell) Bianca Jaggert, sem a milliárdos vagyonnal rendelkező üzletembert nem vágná földhöz.

Jaggernét nyilván tovább bőszítette, hogy ékszertervezői munkásságának e csúcsát Ringler nemes egyszerűséggel lesmukkozta, de novemberben azért tett egy ajánlatot: adományozna 9000 eurót (2,4 millió forintot) az Amnesty Internationalnek - melynek egyébként véletlenül épp az aktivistája is -, a maradék ezret (kb 270 ezer forintot) pedig Ringler kislánya kaphatná meg. A férfi azonban ezt a verziót nem fogadta el.

A patthelyzetet jelenleg épp úgy próbálják megoldani, hogy a férfi felfüggesztette a Jaggerné ellen indított magánjogi pert, és a felek a bíróság felé vállalták, hogy három hónapon belül rendezik a fülemülepert.