A produkciók sorsáról ismét négyen döntenek, idén Hernádi Judit, Oroszlán Szonja, Szirtes Tamás, és Fáy Miklós döntésén is múlik, ki lesz a Csillag születik győztese. A tehetségkutató második szériája októberben kerül képernyőre, és újra Ördög Nóra és Stohl András vezeti.

Összeállt a Csillag születik zsűrije - közölte az RTL Klub. A produkciók sorsáról ismét négyen döntenek, a zsűri tagja lesz Hernádi Judit Jászai-díjas színésznő, Oroszlán Szonja, Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgató-főrendezője és Fáy Miklós újságíró. A tehetségkutató második szériája októberben kerül képernyőre, és csakúgy, mint tavaly, Ördög Nóra és Stohl András vezeti majd.

Hernádi Judit a bejelentés után úgy nyilatkozott, már várja, de egyben fél is a feladattól. „Mindig is foglalkoztatott, hogy fiatal tehetségekkel foglalkozzak. Ugyan többször felkértek, hogy tanítsak, de ennek felelősségét sosem mertem vállalni. A zsűriben csak néhány indító szóra lesz szükségük a versenyzőknek” nyilatkozta a színésznő. „Hiszek a fiatalságban, hiszem, hogy nem új Koncz Zsuzsákra vagy új Gálvölgyi Jánosokra van szükség, nem a nagy elődöket kell újratermelni, hanem olyanokat kell találni, akik a mai kor hősei lehetnek. Bevallom, szorongás van bennem, hogy kellőképpen oda tudjak figyelni az igazi tehetségekre” – fejtette ki véleményét.

Oroszlán Szonja kiemelte, új lesz számára a zsűrizés, de reméli, meg tudja majd osztani a főiskolás tapasztalatait a versenyzőkkel. Fáy Miklós újságíró szerint azért is különösen jó ez a felkérés, mivel ő minden fórumon vállalja a véleményét és nem csak névtelenül. „Jó lecke lesz megtanulni kamera előtt beszélni. Azért is vállaltam a feladatot, mert hiszem, hogy vissza lehet hozni a jót a zsűri munkájába, ahol valóban a produkciókkal foglalkozunk majd és nem arra figyelünk, hogy nekünk mi áll jól. Mindig is izgatott az átjárás a tömeg és a magas kultúra között, kritikusként is mindig közérthetőre akartam fordítani azt, amit például egy operaszínpadon látok” - indokolta a zsűrizés elvállalását Fáy Miklós.

Szirtes Tamás már hosszú ideig tanított a színművészetin, így nem egészen új terület számára a tehetségek felmérése. „Hosszú évekig tanítottam a színművészetin, hét osztályom volt, amelyből ötnek osztályfőnöke voltam. Fontos feladatnak érzem fiatal generációk felfedezését. Különösen izgalmas, hogy most egy szélesebb merítésből választhatjuk ki a legjobbakat. Hiszem, hogy óriási tehetségek vannak nagy mennyiségben Magyarországon. A legszebb feladat megtalálni őket” - nyilatkozta Szirtes.