A Celebek és Kutyáik szépségversenyben többek közt az Elnöki Eb és Paris Hilton Tinkerbellje is összemérik cukisági faktorukat. A szőke mindent bevet, hogy csivavája lenyomja legjobb barátnője, Nicole Richie kedvencét és Amerika Első Kutyáját: twitteren buzdítja szavazásra rajongóit.

Szeptember 13-án rendezik az angol háziállatok szépségversenye, a Boomerang Pet Personality Awards díjátadóját a londoni Regents Parkban, ahol a szervezők kiosztják a szépnevű Duffy Kacsa Kedvenc Celeb és Kutyája díjat is. Még három napig izgulhat a világ, lenyomja-e Tinkerbell Britney Spears csivaváját, az USA első kutyáját, Bo Obamát, vagy az angol királynő corgijait? Gazdája, Paris Hilton nem bízza a véletlenre.

Az eredeti versenykiírás szerint a legcukibb, legviccesebb, legtehetségesebb, legbátrabb, legfalánkabb, legszokatlanabb és legfurcsább pár kategóriákban indulhatnak a gazdájuk által benevezett házikedvencek. Ezeken a besorolásokon kívül 3 további kategóriát is alapítottak az ügyes rendezők, köztük a celebek és kutyáik szekcióval, ahová nyilván nem a celebritások jelölték állatukat, hanem a verseny szervezői válogatták be sajtószerepléseik alapján már-már saját jogon is celebnek mondható kutyákat.

Így érthető, miért is kihagyhatatlan a mezőnyből Paris Hilton és az ő Tinkerbellje, akinek minden elveszéséről és előkerüléséről percről-percre tudósítottak a bulvárlapok; vagy az Obama-család Elnöki Kutyája, Bo, akit annak idején hivatalos sajtótájékoztatón iktattak be szerepkörébe.

A mezőny végén a helyi hírességek kullognak, 7. helyen az angol királynő áll corgijával, nem sok szavazattal előzi meg őket a komikus Paul O'Grady Buster nevű kutyájával, az ír labdarúgó, Roy Keane Triggs nevű kutyájával pedig jelenleg az utolsó helyet foglalja el. Az 5. helyen Cheryl Cole énekesnő áll a szintén Busternek elnevezett kutyájával. Épphogy lecsúszott a dobogóról Lionel Richie lánya, Nicole Richie és az ő Foxxy Cleopatrája, bár Ritchie-t, aki pár órája szülte meg második gyerekét, ez vélhetően most kevéssé hozza lázba.

Nem véletlen, hogy az első három helyért a nemzetközi ismertségű celebállatok vívnak: Bit Bit és gazdája, a mostanság fehér bikinijével címlapos Britney Spears holtversenyben áll Barack Obama amerikai elnökkel és portugál vízikutyájával, Bo-val, vezető pozícióban pedig ki más is lehetne, mint 17 kutyájának barokk stílusú kutyapalotát építtető Paris Hilton csivavájával, Tinkerbellel.

A celebritásokat egyelőre nem igazán hozta lázba a megtisztelő jelölés, Hiltont kivéve, aki viszont annyira fellelkesedett, hogy a biztos siker érdekében Twitterén kampányol Tinkerbellért – szúrta ki a Starpulse.com. „Hé srácok, tudnátok engem és Tinket támogatni a szavazatotokkal ezen a cuki díjkiosztón?” – kérlelte olvasóit. Spearst viszont egyelőre leköti a turnézás, pedig két szám közt igazán biztathatná szavazásra a rajongókat, és még a Fehér Ház sem indított szavazatgyűjtő kampányt az Elnöki Kutya támogatására.