A második hazai celeb pétanque-bajnokságon Rakonczaiék nyertek, aztán kiderült, hogy tavaly is ez történt, csak akkor a mentalisták vették át a díjat. Csomor Csilla szerint azért jó ilyen eseményekre járni, mert lehet barátkozni. Ricsi P pedig úgy érzi, jól sikerült az idegesítő MOL reklám, hiszen a közértes mosolyog, ha meglátja. Nagy igazságok rövid idő alatt.

„Lehet, hogy csak eltüntették magukat a mentalisták, és valójában köztünk vannak. De félretéve a viccet, tegnap beszéltem Uri barátommal, az egyetlen mentalistával, akit jól ismerek. Ő több, mint egy mentalista. Az egész ars poeticája túlmutat azon. Nagyon művelt, nagyon kulturált ember, aki az emberi viselkedésnek a legapróbb rezdüléseit is ismeri. Az ember nonverbálisan is kommunikál, neki pedig annyira kifinomult az elmúlt a negyven évben a képessége, hogy értelmezni tudja, mire gondol a másik. Iszonyat érzékeny sugarak veszik körül. A többiekről nem tudok nyilatkozni, azt sem tudtam, hogy itt voltak, de sok sikert kívánok nekik” – mondta David Merlini a második hazai celeb pétanque-bajnokságon.

Visszamenőleg is Rakonczaiék nyertek

A Sofitel szeptemberben ismét megrendezte a pétanque-bajnokságot, amit ugyan tavaly a mentalisták – a fémgolyót megdelejező Christian Panthera és Breiner Tamás – nyertek, idén már azzal bontottak bálát a szervezők, hogy a második helyezettnek, azaz a Rakonczai fivéreknek tulajdonították a dicsőséget. Ez vagy azért történt, mert Panthera egy balul sikerül varázslás alkalmával győzelme emlékét is kitörölte a szervezők agyából, vagy azért, mert már nem mozgatja a bulvárcirkusz, és visszament civilemberbe. Csomor Csilla volt olyan kedves, egy mondatban értelmezte az ilyen és ehhez hasonló események univerzális és személyes hasznát: „Egy ilyen eseményen emberekkel ismerkedhetek meg és mondhatom nekik, hogy örülnék, ha egy színházi darabomat megtekintenék.” Innentől a locsogás mélységeit próbálgattuk, miközben összeáll a Csak csajok, a Szerda 11, a Tavaly SC és az Üveggömbök fantázianevű csapathalmaz.

Ahogy Ricsi P-t megpillantottuk a vendégek közt, egyből a MOL büntető reklámja csengett a fülünkbe, ami miatt egy munkatársunk már saját kezével akarta kitépni a szívét. De a zenész szerint jó lett, és minden más eltörpül a sikere mellett. „A MOL egy vidám, fiatalos reklámot szeretett volna, nem tudom, miért minket kerestek meg, de kifizették, így csináltunk nekik egy szuper reklámot, ami nagyon nagy sikert arat a mai napig.” A műsorvezető a sikert abban látja, hogy sok Fila táskával találkozik az utcán. „Továbbá abban, hogy amikor lemegyek a közértbe, a néni mosolyogva adja a párizsit és azt mondja, megint hallottam kétszer. Nekem az utca embere mindennél többet elárul a sikerességről. Lehet panaszkodni? Nem vagyok benne a celebhatározóban, ezért nem is akartam nektek nyilatkozni, de kivételt tettem. Hosszú évek óta a pályán vagyunk, Qkának sikerült beverekednie magát, nekem nem, emiatt egy kicsikét fel vagyok háborodva” – mondta, de végül meggyőztük, van ennél nagyobb veszteség is a szakmában.

Erdőhegyi helyett Erdélyi Mónika

Eközben megérkezett Várkonyi Attila is, aki már nemcsak rádiós, hanem tévés atyaúristen is tavaly óta. A Velvet csapatát korábban ő ejtette ki, most is tartolt, de idén nem figyeltük a módszereit, mert a Csomor Csilla-i útra léptünk. Az ismerkedés közben arra is volt időnk, hogy végignézzük, miként szereti Noszály Sándor az ő Novák Henijét. Brózik nemvagyokcicababa Klárával pedig befürödtünk, mert kiderült, tavaly is részt vett az eseményen, de akkor még nem táncolt rúdon, nem néztük a Jóban Rosszbant, és nem tudtuk, kicsoda.

A mentalisták hiányára így nem derült fény, elmaradtak a playmate-ek, helyettük jött Erdélyi Mónika és Dombovári Vanda, akiket hamar kiejtettek a férfiak. A hangulat összehasonlíthatatlanul szürkébb volt, mint vártuk, miután győztest hirdettek, a celebek a kijárathoz sietettek és a szélrózsa minden irányába távoztak. Szerencsére Csomor Csillának köszönhetően Medveczkys Ivan a szavak szintjén köztünk volt, Qkák pedig megőrizték a mundér becsületét és ajándékosztás után is maradtak. Az első helyezett testvérpáros harmincezer forintos vacsorameghívást kapott a Sofitel éttermébe, a második helyezett masszázst vagy kezelést, kinek mi tesz jobbat, a bronzérmes Animal Cannibalsok pedig francia borválogatást kóstolhattak odahaza.