Időről-időre egy újabb híresség vall arról, hogy milyen hobbiját szereti meztelenül űzni, vagy mennyire természetes számára, hogy otthon nincs rajta ruha. Legutóbb Alicia Silverstone árulta el, csupaszon kertészkedni is lehet. Hasonló vallomást tett korábban Alyssa Milano is, de állítólag csak viccelt. Matthew McConaughey azonban már lekésett arról, hogy cáfoljon, hiszen őt le is tartóztatták azután, hogy egy szál semmiben, csontra beszívva dobolt otthonában.

Az, hogy egy híresség meztelenre vetkőzik egy fotó vagy egy szerep kedvéért, nem számít újdonságnak. Mint ahogy az sem, hogy valaki villant vagy topless napozik. Igaz, Helen Mirrent például elismerésben részesítette az Amerikai Nudista Társaság, mert elárulta, a fürdőruha-felső nélküli napozás a hobbija. Vannak azonban sztárok – mint kiderült, meglehetősen sokan –, akik otthonuk falai közt is szívesen pucérkodnak a diszkrét nudizmus jegyében.

Legutóbb Alicia Silverstone mesélt arról, hogy szívesen kertészkedik meztelenül, és egyébként a Woody Harrelson családjával eltöltött idő alatt jött rá, hogy nem kell szégyellnie meztelen testét. Alyssa Milano, a Bűbájos boszorkák című sorozat sztárja az FHM egyik számában szintén mesélt arról, hogy topless kertészkedik, bár később arra hivatkozott, hogy csak viccelt. Silverstone egyelőre nem jelentette be, hogy csak poénnak szánta a nyilatkozatot, és remélhetőleg nem hisz abban, hogy ezt a viccet kétszer is érdemes elsütni.

Matthew McConaughey-t rajtakapták a rendőrök

Matthew McConaughey kolléganőivel ellentétben bizonyítottan egy szál semmiben hódol az egyik hobbijának, ami miatt egyébként 1999-ben le is tartóztatták. Történt ugyanis, hogy a színész túl hangosan játszott a konga dobjain, és a szomszédok kihívták a rendőrséget. A kiérkező rendőrök megdöbbenten tapasztalták, hogy a híresség meztelenül zenél otthonában, és marihuána birtoklása, valamint csendháborítás miatt letartóztatták. A színész tagadta, hogy kábítószert fogyasztott volna, de minden mást beismert. Végül ötven dollárnyi büntetést kellett fizetnie.

A kellemetlen incidens mindenesetre nem vette el a kedvét a pucér dobolástól. „Szerintem mindenkinek ki kellene próbálnia legalább száz alkalommal. Azóta is doboltam már meztelenül. Ó, igen, imádok egy szál semmiben játszani. Mindenki szereti a kényelmet és a zenét” – nyilatkozta a Playboynak 2008-ban a színész. Egyúttal elmondta, hogy miért szeret póló és néha cipő nélkül mászkálni. „Vidéken nőttem fel, és ritkán viseltem cipőt vagy pólót. Kilencéves koromig az édesanyám még úszónadrágot sem adott rám, amikor elmentük a country clubba„ – vallotta gyermekkoráról a texasi születésű McConaughey.

Arról nem szól a fáma, hogy a színész azóta is szívesen meztelenkedik-e, amióta édesapa lett. Heidi Klum mindenesetre nem zavartatja magát gyermekei előtt. „Németországban az emberek meglehetősen nyitottak ebben a kérdésben. Gyakran előfordul, hogy a szülők fehérneműben vagy meztelenül flangálnak a gyerekek előtt, nem csinálunk olyan nagy ügyet belőle. Nem bújunk el az egyik szobába, ha át akarunk öltözni” – nyilatkozta a szupermodell, aki egy-egy fotó kedvéért is szívesen szabadul meg a ruháitól.

A művészet jegyében

Az otthon meztelenül mászkáló hírességeknek egyébként se szeri, se száma. „Gyakran mászkálok meztelenül. Nem igazán szoktam becsukni a fürdőszoba ajtaját, ami néha nagyon zavarja a barátaimat” – nyilatkozta Alanis Morissette, aki Thank You című videójában végig meztelen. Hozzátette, hogy szülei is gyakran vetették le otthon ruháikat: „Amikor úgy adódott, mindannyian meztelenül rohangáltunk otthon, nem volt bennünk szégyenérzet”. Morissette egyébként egy 2004-es kanadai díjkiosztó ünnepségen olyan jelmezben jelent meg, ami egy csupasz női testet imitált. Így kívánt ugyanis tiltakozni az általa álszentnek tartott Egyesült Államok cenzúrázási szokásai ellen.

És még sokan mások

Spearséknél szintén szokás volt a családi meztelenkedés, amíg Britney Spears édesapja rá nem szólt lányára, hogy 13 évesen talán ideje lenne valamit magára ölteni. Mint kiderült, Jennifer Lopez sem kivétel. „Az édesapám éjjel dolgozott, és nappal aludt, így nem volt senki, aki miatt szégyenlősnek kellett volna lennünk. Most pedig én vagyok az egyetlen, aki egy szál semmiben ül le reggelizni. Szerencsére körülöttem mindenki lány, vagy meleg" – nyilatkozta az énekesnő jóval azelőtt, mielőtt hozzáment volna Marc Anthony-hoz.

Ön szokott meztelenkedni otthonában?

Colin Farrell szintén szívesen vetkőzik le otthona falai között. Igaz, ő inkább táncolni szokott ilyenkor, mégpedig a nyolcvanas évek diszkózenéjére. Tom Hanks pedig akkor meztelenkedik, ha némi megerősítésre van szüksége. „Amikor a hotelszobámban vagyok, meztelenre vetkőzöm, és pucéran mászkálok az erkélyen” – mesélte a színész, aki ezzel a mutatvánnyal "az anonimitást és a hatalmat" szeretné megtapasztalni. És persze ott vannak azok a sztárok, akik a felszabadító érzés mellett a házasságuk ellaposodását próbálják kiküszöbölni, mint például Christina Aguilera a Pucér Vasárnapokkal, vagy Eva Longoria és Tony Parker meztelen hokija, ami azt jelenti, hogy a vesztesnek meztelenül kell körberohannia a házat

A meztelen jóga a celebek újabb őrülete?

Azt, hogy egyes hírességek szívesen jógáznak, azt eddig is tudtuk. Az Indiaserver állítása szerint azonban pár híresség ennek a mozgásformának egy igen különleges változatáért, vagyis a meztelen jógáért rajong. Állítólag Halle Berry, Jennifer Lopez, Rita Wilson, Naomi Watts, Gwyneth Paltrow és Nicholas Cage is szívesen veti le a ruháit, ha éppen jógázni támad kedve. Egyes szakemberek szerint ez a módszer azért jó, mert egyesíti a testet, a lelket és a szellemet, ráadásul segít legyőzni a gátlásokat. A különböző edzőtermek és klubok számos, lehetőleg az erotikával összefüggésbe hozható névvel hirdetik azon jógaórákat, ahol a résztvevők levetkőzve végzik el a gyakorlatokat.

Persze nem mindenki örül annak, hogy a meztelen jóga ilyen népszerűségnek örvend. Bharat Thakur jógamester szerint nagyon sok más módja van annak, hogy megszabaduljunk belső félelmeinktől, és a meztelen jóga nem szolgálja eme mozgásforma ügyét. Úgy véli, hogy a vetkőzés valamilyen módon kapcsolatban áll a perverziókkal, és aki ilyen élvezetekre vágyik, az menjen el inkább egy nudista strandra. Ruchi Kale, a Dhyan Alapítvány munkatársa szerint az egész csak egy átverés, és semmi több.