Liptai Claudia végérvényesen eggyé vált a magazinnal, mindenkit vetkőzésre buzdít, pedig az egykori címlaplányok mosolya nem volt az igazi. De ez senkit nem érdekelt, mert úgy tűnik, a Playboy-nál mindenki csak a jelennek él.

Voltunk már sokszor, sokféle Playboy-os eseményen, mert mi is szeretjük, meg az olvasók is elviselik, hát van ennél sokkal rosszabb is, például amikor vidéki szépségversenyekről kell frissítő, üde riportot írni. De szülinap, olyan igazi, tortával, zenekarral, csinnadrattával az még soha nem volt, igaz még csak most lett tíz éves az amúgy nagyon bénán csak nyuszis magazinként emlegetett lap.

Hát, nyuszik azok akadtak most is a minden magyar celebesemény hivatalos helyszínéül szolgáló Symbolban, ahol megrendezték ezt a nagy eseményt. Kicsit ijedten érkeztünk, mondván, a Symbol nem túl nagy, és arra számítottunk, ez lesz az a buli, ahol aztán minden olyan celeb megjelenik, aki akár csak egyetlen egyszer megfordult valamelyik kereskedelmi csatorna kamerája előtt, de ebben tévedtünk.

Szőkék szőkék hátán

Mondjuk, pont elegen voltak. Kilencre lett meghirdetve az esemény, és érdekes volt a fluktuáció, aki korán jött, korán ment, hogy beférjen a helyére más. De ne rohanjunk ennyire előre. Az első – nem túl forradalmi – felfedezésünk az volt, hogy túl sok itt a szőke nő. Olyannyira sok volt, hogy miután három Szorcsik Vikit találtunk, az egyikről kiderült, hogy a Rába Tímea, a másik pedig talán a Pantinchin Edina lehetett, de ezt inkább csak abból gondoljuk, hogy Hargitai Bea cincálta mindenfelé. Ő is szőke, mellesleg. Ekkor gondoltuk először, hogy azért jó dolog, hogy a Playboy egyetlen nem Playmate reklámembere, Liptai Claudia vörös hajú.

Nézegessen dekoltázst!

Még nem ütötték el a tíz órát, amikor az egyik szőke szájából elhangzott az "akkor menjünk a faszba" kifejezés, ami igazán nem szép dolog, tekintve, hogy még be se indult a buli. Ez utóbbi, mondjuk, fél egyig se igen következett be, de ekkor már nem volt a helyszínen minden második nő nagyon szőke. Addigra már inkább férfiak voltak a buliban.

A második – sokkal forradalmibb – megfigyelésünk az volt, hogy bizony nem is olyan sok Liptai Claudiának az a hárommillió, ha figyelembe vesszük, hogy ő tulajdonképpen nem más, mint egy élő Playboy reklám, csak a helyszínen volt belőle életnagyságú mosolygóstól a vászonra vetített vigyorgósig mindenféle. Ráadásul ezért a pénzért eltűnt a kizárólagosság, megnyílt fűnek-fának, mosolygott és ölelkezett mindenkivel, egy szó mint száz, úgy járkált fel alá, mint egy felfedezésre váró playmate a celeberdőben. Nem, nem a lap ünnepe volt ez, hanem az övé. Az ő születésnapja, ám eredeti kora helyett a retusáltra ittak, persze ez részletkérdés.

Radnai Péter főszerkesztő reklámbábújához hasonlóan szintén belefogyott a nagy eseménybe, de kérdésünkre, hogy együtt diétáztak-e, nem válaszolt, nyilván meg akarta előzni a rosszindulatú pletyka elterjedését, ugyanis Liptai szerint őt mindenkivel hírbe hozzák. Ekkor jutott eszünkbe a Liptai Claudia Barbie-baba megalkotása, reméljük a mi szabadalmunk lesz, vinnék, mint a cukrot. Kicsit vörös, kicsit husi, de a miénk.

Politikus, partner esetleg mindkettő?

Aztán belekezdtünk a celebmustrába, hiszen ez a dolgunk, és a buli megnyitója még mindig nem hangzott el. Meg is állapítottuk, hogy túlnyomó többségben vannak az üzleti partnerek a celebek rovására, de aztán Körmendi Juj.hu-s kolléga felvilágosított, hogy azok nagyrésze bizony politikus, kicsit bántuk is, hogy nem nézünk parlamenti közvetítést, de ki gondolta volna, hogy léteznek Dávid Ibolyánál fiatalabb politikusok? Ő is eljött amúgy, hiszen a jubileumi példányszámban is szerepel, mondjuk, a megjelenés a partiban jófejség volt tőle.

Köböl Anita - Velvet Arca szösszenete a szülinapi buliról

Playboy szülinap – Magyar kiadás

Nehezen indult a buli, ráadásul ez a hangulat egy egész estén átívelő köd volt a szórakozni vágyók feje fölött. Egy átlagos csütörtök este a helyi italbankban aktívabb a tegnapinál. Pedig nem mást ünnepelt az illusztris tömeg, mint a kishazánkban tíz éve jelenlévő Playboy magazin születésnapját! Arról nem is beszélve, hogy a tiszteletét tevő társaság nem igazán volt vevő az egyébként nem túl eseménydús programra. Radnai Péter köszöntőjét, majd az októberi cover girl, Liptai Claudia élménybeszámolóját elhaló taps követte, és ugyancsak ez a néhány kéz csattant össze a zenés produkció végén. Igaz, ekkor már nagyjából mindenki inkább azzal volt elfoglalva, hogy milyen falat kerüljön a tányérjára. Kicsit többet vártam azoktól, akik egy ilyen nívós rendezvényen kvázi vipként jelennek meg. Az este talán legfelkapottabb pillanata az volt, amikor Király Viktor beállt a Playboy Energy Drink hostessei közé, néhány fotó erejéig. Villantak a vakuk, és kisebb tumultus alakult ki a pult körül, mindenki a lányokat akarta. Érthető is, ha már lúd, legyen kövér: lányok, lányok, lányok mindenhol. Apropó, az italt megkóstoltam én is, tényleg jó!

Távozáskor nem bántam volna, ha egy példányt a kezembe nyomnak a még „nyomdameleg” lapból, de ez a rész is elmaradt. Lehet, hogy legközelebb tovább kell várnom. Pedig kíváncsi lettem volna, bár nem rossz vásárlásösztönzés ez a módszer sem.

Szerintem az igazán nagy bulit a csapat rendhagyó módon inkább a 11-re tartogatja. Azért én elénekeltem egy „hepi börsztdéj tú jút” a tiszteletükre. Boldog születésnapot Playboy!

22.22 volt a pontos idő, amikor Radnai végre megszólította addigra összebarátkozó közönségét, akik a tapsoknál meglehetősen rossz fejek voltak, nagyon gyér ovációt produkáltak, pedig Margaret Ann Dowling ügyvezető külön tapsot kért bájosan tört magyarsággal a főszerkesztőnek. Közvetlen ezután csodálatos cover girlnek nevezte Liptait és közölte, hogy a róla készült képsorozat a leges-leges-legeslegjobb a magyar Playboy történetében, kicsit félünk is, hogy akkor most bevett szokása lesz idősödő hölgyeket fotóznia annak a Nánási Pálnak, aki valahogy csak nem fejlődött semmit a tíz év alatt.

Liptai for prezident

Tény, hogy ő már nem az a Liptai Claudia, akinek vastag bokáját mutogatta Havas Henrik a Mokkában, de azért az se, aki a Playboy-ban domborít. "Úgy néz ki, minden számít, amit mondok" – jegyezte meg a színpadra állva és kiemelte, hogy már arról is cikkeznek, hogy a mamája is levetkőzne a lapnak. Mondjuk, erre is biztatott minden nőt, azaz hogy vetkőzzenek le hárommillióért, jó a hárommilliót nem mondta. De hogy készítsenek magukról aktsorozatot azt igen, merthogy az felszabadít. Hát, ha ő mondja. Egy nagy igazságot még elejtett, történetesen azt, hogy az aztán merész, hogy két szempárért vegyék meg a Playboy-t."Mindig vállalni fogom ezeket a képeket" – mondta még, amit el is hiszünk, sőt az se lepne meg, ha tíz év múlva hat misiért újra nekifutna. Hol lesz akkora már a tudomány, ugye.

Katt a régi címlapsztárokra!

Aztán jöttek a kissé hanyagolt címlaplányok, azaz azok a nők, lányok, asszonyok, akik a tíz év alatt szerepeltek Playboy címlapon, abból is csak a B-vonal, mivel Zalatnay, Görög Zita, de még Dundika se volt sehol, hogy Kelemen Annáról már ne is beszéljünk. Végignézve a 10 év néhány színpadra lépett szereplőjét, meg kellett állapítsuk, hogy Liptai tényleg röhöghet a markába, ugyanis sokuk totálisan eltűnt mostanra a köztudatból, de aki nem tűnt el, azért se kapkodnak a bulvárlapok, némelyik pedig egész érthetetlen, hogy mit keresett egyáltalán valaha a magazinban. Talán túl sok hónap van egy évben.

Ezután kezdődött volna a parti, de valahogy csak nem indult be. Belső infók szerint ugyan a bejáratnál majdnem összebunyózott Árpa Attila és Kamarás Iván, a pletykák szerint azért, mert Árpa két filmfőszerepet is elhappolt Kamarás elől, de ezt ő állítja, így nem nagyon hisszük el. Persze lehet, hogy a Meseautó volt az egyik. Kamarás mindenesetre szívesen nézegette a róla készült sajtófotókat. Radnai az estét pozitívan értékelte, mint mondta, ritka az ilyen összetételű parti az országban. "Még Bródy János is eljött, pedig alig tudtam rábeszélni a közös fotózásra is. Nagyon vegyes a társaság, közéleti személyiségektől a filmrendezőkön át a celebekig, ritka az ilyen kevert parti. Még a Loki csapatából is eljöttek néhányan, pedig délután még edzettek."

Veszi, nem veszi?

Ön megveszi a jubileumi Playboyt?

Egyedül a magazinok önfeledt szétszórását hiányoltuk, nem kapott senki egy darabot sem a meztelen Liptaiból. "Azért nem adtunk a 10 éves jubileumi számból senkinek, mert arra gondoltunk, ezt még azok is meg fogják venni, akik általában megkapják."

Hja kérem szépen, így nem lesz nehéz megdönteni a híres Zalatnay-féle eladási rekordot.