Sophie Anderton, egykori fehérneműmodell hamar pénzszűkébe került, miután napi rendszerességgel fogyasztotta a kokaint. Amikor dílere már folyamatosan zaklatta a tartozása miatt, úgy döntött, hogy prostiként teremti elő a pénzt. Állítása szerint volt, hogy 15 ezer fontos órabért is kapott, de egy túlsúlyos kuncsaft után azért ráébredt, mégse olyan könnyű ez a pénzkereset.

Az egykor – és talán még most is – kokainfüggő egykori fehérnemű- és ruhamodell, Sophie Anderton öt évvel ezelőtt döntött úgy, hogy függősége finanszírozására egyszerűbb, ha áruba bocsátja testét. Természetesen megkérte az árát szolgálatainak, előfordult, hogy egy kliensétől tizenötezer fontot (közel 4,4 millió forintot) kért az aktus után – írja a Sun. „Nem vagyok büszke arra, hogy pénzért árultam a testem. 2004 nyarán naponta egy üveg vodkát döntöttem magamba és folyton kokóztam. Egyszer csak kifogytam a kokainból, a folyószámlámon nem volt pénz, és a dílerem folyamatosan hívogatott a tartozásom miatt. Tudtam, hogy minél hamarabb pénzt kell szereznem valahonnan” – nyilatkozta Anderton, akit ekkoriban mutattak be egy call girlnek. A lány úgy saccolta meg, hogy Anderton modellként akár tizenötezer fontos óradíjat is elkérhet. Az első alkalommal az aktus mindenesetre meglehetősen rövidre sikeredett. „Két perc alatt végeztünk. Ott feküdtem az ágyon, és arra gondoltam, hogy tizenötezer fontért csak ennyit kellett tennem?!” – nyilatkozta Anderton.

A kezébe vette az irányítást

A modell egy fekete Dolce&Gabbana ruhában, egy tűsarkú Christian Louboutin cipőben jelent meg a találkán. „Egy kicsit rosszul éreztem magam az első alkalom előtt, de végül összeszedtem magam” – mesélte Anderton, akinek első ügyfele egy harmincas éveiben járó, jóképű arab üzletember volt. „Kezet ráztunk. Annyira magányosnak tűnt, hogy megsajnáltam őt, és már nem is voltam ideges. Negyven percnyi beszélgetés után úgy döntöttem, hogy a kezembe veszem az irányítást. Levettem a ruhámat, rálöktem az ágyra, miközben ő vágyakozva nézett rám. Én irányítottam. Nagyon hamar végeztünk. Átadta a pénzt, én pedig távoztam” – nosztalgiázott a brit híresség, akit egy másik alkalommal Olaszországba utaztattak, hogy egy luxushotelben elégítse ki egyik kliense vágyait. „A szobában rengeteg csokoládé, virág és pezsgő várt rám. Az ágyra egy nagyon drága fehérnemű-szettet terített a szobát bérlő úriember” – mesélte Anderton.

Egy darab húsnak érezte magát

Az illető állítólag egy brit üzletember volt, akit Anderton már korábbról ismert. A férfi az együttlét előtt nekiszegezte azt a kérdést, hogy egy olyan kedves lány, mint ő, miért lesz luxusprostituált. „Nem tudtam válaszolni erre a kérdésre. A szex mindenesetre csodálatos volt. Másnap egy ötven fontosokkal telitömött Christian Dior táskát találtam magam mellett. Ismét eladtam a testem, aminek ennyi volt az értéke” – emlékezett vissza Anderton, aki következő ügyfelére már nem emlékszik ilyen szívesen. „Úgy nézett ki, mint egy jóllakott óvodás. Életemben először egy darab húsnak éreztem magam. Levetkőzött, és így láthatóvá vált az óriási pocakja. Egy perc alatt vége volt mindennek. Remegtem és sírtam” – mesélte.

Ki is Sophie Anderton?

Sophie Anderton 1996-ban vált ismertté, miután szerepelt a Gossard fehérneműcég Girl in the grass reklámkampányában, amihez Herbert Ritts amerikai divatfotós készítette el a képeket. A hirdetés miatt számtalan panasz érkezett a brit reklámetikai szövetséghez, ám a szervezet nem büntette meg a céget. A sajtó ezt követően előszeretettel írt a modellről, aki meglehetősen hálás témának bizonyult, hiszen többek között kiderült róla, hogy kokainfüggő volt. Anderton elmondta, valószínűleg akkor vált függővé, amikor egy gyermekkorában történt autóbaleset után morfiummal enyhítették a fájdalmát. Tizenhét évesen kezdett el kokainozni, a húszas évei elején pedig kórházba kellett szállítani, miután túl sok Rohypnolt szedett be.

2002-ben összeismerkedett Mark Bosnich ausztrál focistával, aki szintén előszeretettel fogyasztott kokaint. A férfit 2003 októberében letartóztattak, miután a modell kórházba került egyik dührohama miatt. Bosnich később eladta a barátnőjéről készült képeket. 2004-ben szerepelt a Celeb vagyok, ments ki innen című műsor eredeti, brit verziójának negyedik szériájában. 2006-ban pedig bipoláris zavart diagnosztizáltak nála, és állítása szerint már maga mögött hagyta a sötét múltját. Igaz, pár nappal ezelőtt előkerült egy olyan videó, amin Sophie Anderton állítólag kokaint szippant egy londoni klubban.