Hazánkban is egyre többen osztják meg a hírességek közül a fogyásuk történetét. Galambos Lajos büszke, ha pozitív példát mutat, Cseke Katinka erőt adna, Kunovics Katinka pedig szextippeket. A titokzatos lelki baj miatt lefogyó Szorcsik H. Viktória viszont a fogyása megállításához kér segítséget.

Hazánkat is utolérte az Amerikában már oly régóta tartó láz. A hírességek a sajtóban büszkélkednek kisebb-nagyobb fogyásaikkal. Galambos Lagzi Lajos 50 kilót adott le – és ezután még 5 kilónyi bőrt operáltak le róla –, Csomor Csilla a 8 kilójára büszke, de a legtöbb súlyfeleslegtől Kunovics Katinka szabadult meg, ő 60 kilót adott le. A módszerek természetesen különbözőek, a gyomorgyűrűtől elkezdve a testmozgáson át a betegség állt a nagy fogyások hátterében. Szorcsik H. Viktória pedig nem akart, de fogyott, állítása szerint a túlzottan összeszűkült gyomra miatt, Cseke Katinka pedig hiába akart, nem tudott, mivel pajzsmirigy-alulműködést diagnosztizáltak nála. Így a felesleges kilóit zsírleszívással távolítják majd el.

Titokzatos fogyás, titokzatos törés

Szorcsik H. Viktória jelenleg 170 cm és 44 kiló, elmondása szerint a nyári leálláskor még 50 kiló volt. Szerinte nem arról van szó, hogy nem akar enni, mert étvágya van. „Egyelőre még nem kerestem orvost, de a főnökeim megpróbálnak segíteni. Addig süllyedtem, hogy már nem tudok saját magamon segíteni. Pedig nagyon zavar, hogy vékony vagyok. Nyáron végig hosszú nadrágban voltam, gusztustalan, hogy kilátszik minden csontom. Undorítónak látom így magam, nem szeretném elfogadni, hogy vékony vagyok, igyekszem visszaszedni a kilókat” – mondta el a Velvetnek a Jóban rosszban szereplője. „Elképzelhető, hogy tényleg lelki okai vannak a fogyásomnak. Volt egy törés az életemben, talán ez is okozhatta a fogyást. De erről nem szeretnék többet mondani” – mesélt Szorcsik a lehetséges okokról.

Ne együk meg az életünket

Galambos Lajos, vagyis Lagzi Lajcsi a színésznővel ellentétben fogyni akart, azonban 30 éve hiába próbálkozott, csupán idén sikerült komoly eredményeket felmutatnia. A zenész tavaly karácsony óta 50 kilót adott le. Szerinte a fogyásra a kövér emberek úgy néznek, mint valami elérhetetlen álomra. Lagzi Lajcsi is kipróbált minden módszert, de ennek ellenére is folyamatosan növekedett a súlya, a vérnyomása már majdnem elérte a magasnak számító értéket. Az elért eredményeire Galambos joggal lehet büszke, hiszen sikerült elérnie célját, ismét konfekcióméretet visel, és most már sportolhat gyerekeivel. Véleménye szerint nem szabad húzni az időt, és komolyan el kell határozni, hogy lefogyunk. „Ha jó példát mutatok, annak örülök, igazából sajnálom, hogy nem korábban határoztam el magam. Ha tanácsot adhatok, akkor azt mondom, ne együk meg az életünket. Annyi jó dolog van, inkább arra tartogassuk az erőnket” – nyilatkozta Galambos Lajos.

Néha nem elég akarni

Míg Csomor Csilla lelkesen mesélte, leadott nyolc kilót, ráadásul pont a kritikus területekről – comb, has, derék –, addig Cseke Katinka sikertelen fogyási kísérletéről számolt be. Az CIB bankos reklámok asszisztensénél pajzsmirigy-alulműködést diagnoszitzáltak, és hiába figyelt oda étkezéseire és sportolt, nem tudott lefogyni. Cseke ezért elhatározta a nyilvánosság bevonásával csinálja végig a zsírleszívó beavatkozásokat. „Azelőtt mindig 59 kiló voltam. Most már a levegő is hizlal. A betegség miatt az anyagcserém nem úgy működik, ahogy kéne. Volt, hogy végigfutottam a nyarat, leadtam 12 kilót, csak joghurton éltem, de amint elkezdtem enni, minden visszajött. A műtét átlagosan 14-15 centi kerületcsökkenést ígér az átrendeződés után, ami nagyon sok. Talán ez erőt ad ahhoz, hogy ne egyek majd sokat” – nyilatkozta Cseke.

Fogyás, szextippek, vetkőzés, üzlet

A legnagyobb súlyfeleslegtől Kunovics Katinka, a Romantic énekesnője szabadult meg. A 60 kiló ledolgozásáról hollywoodi módra könyvet is kiadott, és a fogyókúrás tippek mellé természetesen bekerültek szextippek is. Az énekesnő, akárcsak mások, számtalan diétát és fogyókúrát letesztelt, ám végül az ő segítségére Schobert Norbert érkezett. „Norbi segített, és akkor esett le, hogy nem kéne mindent összezabálnom. Előtte úgy próbáltam lefogyni, hogy vagy sokat ettem vagy semmit. Aztán minden nap mentem edzeni, eleinte csak húsz percet, mert 130 kilósan nem bírtam többet. Ma már másfél órát is megy.” Persze a fogyással kapcsolatos beszámolóhoz hírverésként félmeztelenre vetkőzött Kunovics, aki szerint a súlycsökkenés öröme mellett a megnyúlt bőr miatt szükséges plasztikai beavatkozások okozta fájdalom még észrevehető.