Miután az énekes és élettársa egy ukrán árvaházban kiszúrtak maguknak egy 15 hónapos kisfiút, és bejelentették, hogy szeretnék örökbefogadni, azonnal előkerült a HIV-es és alkoholista anyu, meg a szintén HIV-pozitív, gyerekgyilkosságért börtönben is ült apu. Természetesen soha nem adják a gyereket, illetve nem annyira, vagyis najó, tulajdonképpen egy kicsit mégis - ha ez nekik is kellőképp kifizetődő.

Elton John és hosszútávú kapcsolata, David Furnish 2005-ben, Anglia első melegpárjai közt házasodtak össze, és idén úgy döntöttek, szeretnének közösen örökbefogadni egy gyereket. Az énekes AIDS-ellenes jótékonysági alapítványával utazott Ukrajnába, ahol egy árvaházban lépett föl, itt találkozott egy 15 hónapos, Lev nevű kisfiúval, majd nem sokkal később bejelentette, hogy Furnish-sel szeretnék őt örökbefogadni.

Anya nem adja

Az árvaházban több olyan gyermek él, akinek a szülei AIDS-ben hunytak el, de mint kiderült, Lev szülei egyelőre élnek, bár mindketten HIV-pozitívak. A szülők nem élnek együtt, a kisfiú egy „nagyon szegény Ukrán iparvárosból” származik. Anyja, a 25 éves Marina emellett régebben drogfüggő is volt, igaz, ma már csak alkoholista, de a hatóságok ettől még nem találták alkalmasnak gyermekei nevelésére, ezért Levet és a kisfiú hároméves bátyját, Artyomot is állami gondozásba vették – írta a Sun. A nő az örökbefogadás hírére természetesen kijelentette, esze ágában sincs megválni a gyerekétől, úgy tervezi, hogy rendbehozza az életét, és akkor majd vissza akarja kapni mindkettőt.

John és férje azonban nem ezért nem kaphatja meg a kisfiút, hanem mert az ukrán jogszabályok csak házaspároknak engedélyezik az örökbefogadást, a melegházasságot pedig nem ismerik el. A másik gond John kora: az énekes 62 éves, a törvények szerint viszont legfeljebb 45 év korkülönbség lehet a szülők és a gyermek közt. Ettől függetlenül azonban még mindig lehetséges, hogy az énekes gondviselőként mégiscsak magához vehesse a gyereket, amennyiben meg tud állapodni a szülőkkel.

Apa adná, ha őt is viszik

A tiltakozó anyuka után most előkerült az édesapa is: a csak Szergej néven említett, 31 éves férfi jóval készségesebb, felőle Elton viheti a gyereket – ha ő is mehet. „Nem bánom, ha a fiam Angliába megy Eltonnal – ha engem is magukkal visznek, hogy vigyázhassak rá. Nem bánom, ha Elton lesz a gondviselője. Tényleg, szívesen leülnék Eltonnal és megdumálhatnánk ezt a dolgot” – ajánlja a szintén HIV-pozitív férfi, aki egyébként nyolc évet ült börtönben, amiért megfojtott egy 14 éves kislányt.

A férfi – aki jelenleg munkanélküli cipész – kijelentette: „Ajánlhat bármennyit érte, sose egyezek bele az örökbefogadásba. Én vagyok Lev apja”. Majd kicsit árnyalta a "sose" szó jelentését: „Tudom, hogy Elton gazdag ember. Segíthetne Marinának és nekem, meg a fiúknak, hogy legyen egy lakásunk, és újra egy család lehessünk. Az volna az legjobb. Esetleg ha meg még egy suszterműhelyt is venne nekem, az meg egyenesen király lenne” – idézi üzleti ajánlatát a Sun.

A férfi 55 éves anyja, a gyerekek nagyanyja szintén benne volna az üzletben: „Nem akarjuk, hogy Elton örökbefogadja őket, de lehet a gondviselője. Lev olyan édes, nem csoda, hogy megindította Eltont. Ő jó életet tudna biztosítani neki. De ettől még a gyerek szüleiről is gondoskodnia kell, és segíteni őket, mint családot! Elton lehetne a keresztapa!” - véli a kreatív nagymama.

A Sun szerint dúsan tetovált apuka ugyanakkor teljesen biztos benne, hogy előbb-utóbb vissza fogja kapni a gyerekeit, és szerinte ebben múltja sem akadály. Anyja szerint amúgy a kislány megfojtása is csak baleset volt: „Szergej csak 19 volt akkor! Sétálni ment egy kislánnyal, az meg véletlenül rálépett a lábára. Ő meg elkapta a nyakánál és bedobta a tóba, aztán meg elszaladt, a lány meg meghalt” - ismertette a lapnak saját verzióját.

A családjában tényleg biztos jó lesz neki

A fiúkat jelenleg gondozó árvaház igazgatója, Viktor Goncsarov úgy véli: „A fiúknak az lenne a legjobb, ha visszakerülnének a családjukhoz. De Szergejnek előbb munkát kell szereznie és össze kell szednie magát. Aztán meg majd döntsön a bíróság”.