Tényleg csak PR volt a No Thanx

2009.10.08. 10:56 Módosítva: 2009.10.08. 14:00
A sok udvarias mondat és elkerülő manőver után a No Thanx volt énekese megmondta a frankót: egyetért Cseresznyével, aki korábban azt nyilatkozta, a tinibanda halál gagyi, a tagjai kis köcsögök, és csak a PR-gépezetnek köszönhetik a népszerűségüket.

Jó nagy túlzás lenne azt állítani, hogy bombaként robbant a hír, miszerint Skrapits Erik, a No Thanx énekese otthagyta a bandát. Mint ahogyan az is túlzás, hogy azóta mindenki azt firtatja, hogy a tinizenekar oszlopos tagja miért döntött a könnyes búcsú mellett. A kényes kérdésre eddig csak udvarias mondatok hangzottak el, végül a juj.hu kihúzott egy konkrét állítást Skrapitsból. Konkrétan azt, hogy az egykori énekes úgy véli, igaza volt a Tankcsapdás Cseresznyének, aki annak idején egy interjúban így nyilatkozott: „Felháborító bazmeg, hogy jobbnál jobb zenekarok vannak, és egy ilyen kis köcsög, ilyen tizenéves zenekarra buktok. Halálgagyi”. Molnár Levente kissé illuminált állapotban hozzátette, leginkább a PR-gépezetre haragszik, ami ezeket a fiúkat nyomatja. (Például egy tinitábor megszervezésével, ahol a fiúkkal a rajongók még focizhattak is.)

„Azt gondolom, nem hiába nem hallottunk a zenekarról olyan sokat mostanába'” – reflektált erre a tinibanda egykori egykori énekese. „Hát azt kell, hogy mondjam, hogy talán Cseresznyének anno igaza volt, mikor azt mondta, hogy PR-gépezet tartja fenn a No Thanx-et. Lehet, hogy ez a RR-dolog most nem működött és lehet, hogy most ezért nem érdekel annyi embert az a dolog, hogy kiszálltam a zenekarból. Nem tudom, milyen problémák merültek fel és miért van ez így, nem tudom, tényleg nem tudom.”

Skrapits Erik elmondta, annak, hogy kilépett, több oka is volt. „Első oka az, hogy a No Thanx egy tini zenekarnak indult. Tizenhét évesen cseppentem bele a csapatba, és szerintem mint tini zenekarként teljes mértékben ellátta azt a funkciót, hogy a No Thanx egy tini zenekar volt” – magyarázta, amit nem értünk, de talán jobb is. „Azóta eltelt három év, felnőttek a rajongóink és én is felnőttem” - folytatta. „Teljesen más kihívásokra vágyom. Új iskolába vágyok, a párommal (a ma már Kiss Orsolyaként a Sport-1-en dolgozó Kisóval) egy személyi edző tanfolyamra, és nem mondom azt, hogy olyan jól éreztem magam már a zenekarban, hogy ott szerettem volna maradni.” Hozzátette, szerinte a zenekar nem bukott meg, ő meg nyert is vele, meg nem is. Meg amúgy Isten útjai kifürkészhetetlenek.

No Thanx

Magyar emo/pop/rock együttes, 2006-ban alapították. 2007-ben jelent meg első albumuk Egy másik nemzedék címmel, amely aranylemezes lett. 2008-ban jelent meg második albumuk, a Gépregény, ami szerintük eltér az előző "Egy másik nemzedék" című albumtól. A Te se vagy gép! című dalhoz készült klip 2 hétig vezette a VIVA TV hivatalos slágerlistáját és több hónapig a Top10-ben tartózkodott.

(forrás: wikipédia)