A híres és hírhedt tévés pszichológus egykori páciense beperelte őt, mert a kezelés keretében Dr. Phil megfogta egyik mellét. Az asszony a férfi műsorának két producerét és a Paramount Picturest is bíróság elé citálná, amiért többek közt szexuálisan zaklatták és fogva tartották őt 2007 októberében. Nem ez az első eset, hogy a 2008-ban csődöt jelentett asszony beperelt valakit. Állítása szerint egyébként nem a pénzre hajt, csupán szeretné, ha senki mással nem történne meg az, ami vele megtörtént. Dr. Phil McGraw szóvivője természetesen ragaszkodik ahhoz, hogy semmi nem igaz abból, amit Dieu állít, hiszen mindig kellő tisztelettel bánnak a vendégekkel.

Egy női páciens beperelte az ismert televíziós lélekgyógyászt, Dr. Phil McGrawt, valamint a műsorának két producerét és a Paramount Picturest, ugyanis szerinte a férfi és a stábjának több tagja szexuálisan zaklatta, valamint becsapta és bántalmazta őt. Shirley Rae Dieu azt állítja, hogy 2007 októberében fogva tartották a műsor stúdiójában található egyik irodában, miután segítséget akart kérni McGrawtól. Beszámolója szerint egy meztelen férfival zárták össze, a stáb tagjai pedig elállták az útját, amikor el akart menekülni. Ráadásul a telefon is szétkapcsolt, amikor ki akarta hívni a rendőrséget, és mobiltelefonját sem adták neki oda – írja a FoxNews. Úgy véli, hogy a történtek miatt szenved most poszttraumás stressz szindrómában, ami miatt további kezelésekre volt szükség.

Megfogta a mellét és manipulálta

Dieu azt állítja, hogy manipulálták őt, hiszen elhitették vele, hogy biztonságban van, ráadásul egy valódi, engedéllyel rendelkező orvos kezeli őt. Állítása szerint Dr. Phil McGraw ugyanis nem rendelkezik olyan papírokkal, amelyek birtokában Kalifornia államban is praktizálhat. Emellett nyilvánosan megalázták, hiszen egy olyan vágott anyagot készítettek róla, amiben kedvezőtlen színben tüntették fel. És ez nem minden, állítólag enni sem adtak neki, valamint különböző emberek intim helyeken nyúltak hozzá, Dr. Phil McGraw például egyszer megérintette a bal mellét. Az már csak hab a tortán, hogy úgy írattak vele alá bizonyos hivatalos papírokat, hogy a dokumentumok egy részét megtartották maguknak, így nem olvashatta el azokat. A hölgy természetesen szeretné, ha kártérítést fizetnének neki az őt ért sérelmek miatt, valamint azt is, hogy az illetékesek állják a perköltséget is.

A szóvivő tagad

Dr. Phil szóvivője természetesen tagadja, hogy a férfi valaha is zaklatta volna az őt beperelő nőt, szerinte semmi nem igaz abból, amit Dieu állít – írj a TMZ. „Mint a műsor más vendégei, Dieu is önként jelentkezett, és annak reményében döntött úgy, hogy megosztja a történetét velünk, hogy így sikerül megküzdenie a problémáival” – nyilatkozta a szóvivő. Elmondása szerint a műsor házigazdája soha nem marad kettesben a vendégekkel, és minden pillanatot rögzítenek valamilyen formában. „A vendégek természetesen szabadon távozhatnak, amennyiben úgy tartja kedvük. Amikor Shirley Rae Dieu közölte, hogy kényelmetlenül érzi magát, a producerek meggyőződtek arról, hogy sajnos semmiben nem tudnak neki segíteni, majd hívtak neki egy autót, ami hazavitte” – tette hozzá a szóvivő.

Nincs egyedül?

Állítása szerint egyébként az 56 éves asszony kilenc hónappal az állítólagos eset után kereste fel a rendőrséget, akik nyomozást indítottak, a kerületi ügyészséghez azonban nem jutott el az ügy. Egyúttal azt is fontosnak találta leszögezni, hogy a műsor minden vendégével kellő tisztelettel bánnak, és nem volt ez másként Shirley Rae Dieu esetében sem.

Az asszony ragaszkodik ahhoz, hogy minden állítását bizonyítani tudja. Hozzátette, hogy a napokban egy másik lány is perelni fog. Állítólag az ő keresetében azért nem szerepel, mert egy másik államban él, és így nem tudta aláírni a papírokat. Szerinte egyébként azért nem lett következménye a nyomozásnak, mert Dr. Philről van szó. „Kíváncsi vagyok arra, hogy mi a mondanivalója az üggyel kapcsolatban. Már régóta tartozik nekem egy bocsánatkéréssel, és egyelőre még nem kért elnézést. Nem vágyom a hírnévre, de szeretném ráirányítani a figyelmet Dr. Philre, valamint arra, amit velünk tett. A pénz sem érdekel. Ez csupán arról szól, hogy mindenre fény derüljön, és senki mással ne történhessen meg az, ami velem történt” – nyilatkozta az E!Newsnak.

Perek minden mennyiségben

A People szerint nem ez az első eset, hogy az asszony beperelt valakit, mint ahogy az sem, hogy Dr. Philt bíróság elé citálták. Shirley Rae Dieu 2002-ben műhibára hivatkozva perelt be egy kaliforniai kórházat, majd 2007-ben egy autókereskedés volt a soron. Az asszony, aki állítólag saját maga írja a kereseteit, 2008-ban csődöt jelentett. Ami az összezavarodott Britney Spearsre és a nyolcas ikrek anyjára is lecsapó tévépszichológust illeti, 2005-ben három vásárló perelte be egy általa reklámozott fogyasztótabletta miatt, egy évvel később pedig két férfinál húzta ki a gyufát, mivel műsorában úgy utalt rájuk, mint egy gyilkossági ügy gyanúsítottjaira.