Az ős-Tildaként ismert Erdélyi Tímeát László Zsolttal, a Nemzeti Színház színészével hozta össze egyik olvasónk, miután októberben együtt jelentek meg az Örkény István Színházban. Erdélyi állítja, egyelőre csak barátként tekintenek egymásra, és egyébként is köszöni, most jól érzi magát egyedül. A 26 éves színésznő idejét a kétlaki életén kívül barátai kötik le, akikkel nyilvános szórakozóhelyekre nem látogat el, mert nagy a tömeg, és magassága miatt nem veszik észre, aminek általában az a következménye, hogy belenyomják a csikket vagy leborítják alkohollal.

"Igen, voltam az Örkény István Színházban László Zsolttal, ahová nemcsak ő, hanem több barátom is elkísért. Nagyon jóban vagyunk, nagyon szeretjük egymást, de egyelőre csak barátok vagyunk” – válaszolta meg feljelentőnk, boruska felvetését Erdélyi Tímea, a Barátok közt egykori Tildája. Olvasónk, Boruska ugyanis arról értesítette a Velvetet, hogy szemtanúja volt, amint Erdélyi Tímea és László Zsolt egy párként érkezett az Örkény Színházba.

Kihívás volt a negatív karakter

„2009. október 10-én szombaton az Örkény Színház Brecht Arturo Ui című előadásán nézőként részt vett Erdélyi Tímea László Zsolt színművész társaságában - vagy fordítva. Ez a nő még annál is sokkal picibb, mint ahogy képzeltem, és kb. 16 évesnek néz ki, és úgy is öltözik - hátul kivillanó megcsavarodott fekete csipke kombinépánt. László Zsolt pedig sokkal öregebb és magasabb, mint gondoltam. A hangját nem hallottam, pedig talán az az egyetlen igazán szexi dolog benne. Az úgynevezett színésznőnek úgy látszik, nem volt elég az a 8-10 év korkülönbség, amivel Csányi rendelkezett, most egy 20-ast lőtt be. Elég szomorú volt párként látni őket, mert László Zsoltot ennél komolyabb színésznek és embernek tartottam” – írja boruska.

Erdélyi, aki eddig csak színházi körökből fogott magának párt, arra is kitért, hogy a 43 éves László Zsolttal a Géniusz című háromrészes nagyjátékfilm forgatásán barátkoztak össze, amit a Tilda-rajongók januártól láthatnak a képernyőn. A 26 éves Erdélyi Tímeának negatív karaktert kellett alakítania a filmben, amit kicsit sem bánt meg, sőt. „Nem félek, hogy bekategorizálnak, mert nagyon fiatalnak nézek ki, ránézésre nem vagyok az a tipikus gonosz némber. A fiatal arcomhoz ráadásul nagyon pici, vékony a testalkatom, és alacsony is vagyok” – írta le magát Erdélyi Tímea, majd hozzátette, számára a felkészülés ott kezdődött, hogy elhitesse magával, negatív szereplőként is hiteles tud lenni.

Nehezen hiszik el, hogy elmúlt 18

A Szegedi Nemzeti Színház társulatának tagja arra is kitért, gyakran elkérik a személyi igazolványát, hogy megbizonyosodjanak róla, már nagykorú. „A színházban születésnapja volt az egyik kollégánknak, és engem kértek meg, hogy vegyek alkoholt, és csomagoltassam be. Vásároltam egy jó bort, és a néni elkérte a személyi igazolványomat, hogy elmúltam-e már 18 éves. Ezzel szemben előző nap Budapestről Szegedre vonatoztam, ahol a kalauz azért kérte el a hivatalos irataimat, hogy megtudja, biztosan nem múltam-e el 26 éves. Ugyanis ha igen, nem vehetem igénybe a 33%-os kedvezményt. Mindez két nap leforgása alatt történt, nagyon szórakoztató volt” – nyilatkozta a Velvetnek Csányi Sándor volt barátnője, aki színésznői pályafutásában gyakran átkozza remek génjeit.

„Vannak szerepek, amikre nem hívnak be, mert fiatalabbnak tűnök a koromnál, a képernyő pedig csak még tovább fiatalít. Nálam 3-4 évvel idősebb lányokat előbb behívnak egy idősebb karakter castingjára, és ez rettenetesen rosszul esik” – mondta a színésznő, aki azért bízik benne, hogy idősebb korában hasznára válik majd remek génállománya. Bár karrierjében néha hátrány, párkapcsolataiban sosem okozott gondot kora, sokkal inkább az ismertsége, amivel megpróbál nem foglalkozni. „Nem tehetek úgy, mintha nem lenne jelen az életemben, de igyekszem nem fektetni rá hangsúlyt. Végzem a dolgom, mint bárki más, legyen az egy agysebész vagy egy zöldséges.”

Kiesik a perifériából

A Barátok közt egykori szereplője jelenleg egyedülálló, és mint mondja, így is remekül érzi magát. „Nagyon jól érzem magam így. Iszonyú sok dolgom van, minden energiám arra megy el, hogy próbálok Budapesten és Szegeden.” Ha nem ezzel foglalkozik, akkor a baráti kapcsolatait ápolja – mondja Erdélyi, aki sokkal jobban szereti a társasjátékozós házibulikat és a kávé melletti beszélgetéseket, mint a nagy közös bulizásokat. „Nem szívesen járok nyilvános szórakozóhelyekre. Egyrészt azért, mert rengetegen vannak, másrészt azért, mert egy nagyon alacsony lány vagyok, és kiesem az átlagmagasságú emberek perifériájából, így nagyon könnyen nekem jönnek, belém nyomják a cigarettát, leborítanak borral. Ráadásul tolonganak az emberek, üvölt a zene, nem lehet beszélgetni.”