Egy latin-amerikai sztár találkozása a magyar rajongókkal, avagy ünneplés és ünnepeltetés a Zone Romanticával. Egy ilyen közönségtalálkozó tüneményesen bűbájos, akárcsak a szappanoperák heppi endjei.

Carlos Mesber érkezett kis hazánkba, akinek akkor is hatalmas rajongótábora van, ha önöknek fogalmuk sincs, hogy kicsoda. Mivel bevalljuk, nekünk se volt, így rövid úton elmagyarázzuk, hogy őt elvileg honnan kellene ismerni, biztos, ami biztos, no meg megelőzendő a hát ez meg kiafasz jellegű kommenteket.

Carlos Mesber egy '74-es venezuelai születésű arab sorozatszínész, aki nem, nem a Lostban, hanem latin-amerikai szappanoperákban játszik nagy sikerrel. Itthon gyűjtöttek Isaurának, ami egyenesen arra enged következtetni, hogy a magyar imádja a latin-amerikai szappanoperákat, amúgy ezt a Zone Romantica nevű kizárólag ilyen jellegű műsorokat játszó tévéadó nagy sikere is bizonyítja.

A csatorna most közönségtalálkozóra invitálta rajongóit, mi meg elmentünk megnézni milyen az, amikor nénik, lányok, asszonyok rajonganak a külföldi híres emberért. Titkon abban bíztunk, hogy busszal hozzák az ország különböző részeiből a rajongókat, a fotósunk még ki is ment várni a buszt, de aztán kiderült, hogy szó sincs buszról, jönnek a fanok, ahogy tudnak. El is jöttek, hova máshova, mint a Symbolba, hisz ma már nincs esemény, amit ne ott tartanának, mi amúgy nem bánjuk, közel van.

Kábé 25-30 hölgy várta Mesbert, illetve nem várta, mert már ott volt, inkább ő várta a rajongókat, meg azt, hogy fotózzák. Ez eleinte mobiltelefonnal történt, de aztán sorra megérkeztek a rajongók és előkerültek a zsebfényképezőgépek is. Sikongatás, ováció, hajtépés nem volt, senki nem kért a mellére dedikálást, pedig jót tett volna a délutáni együttlétnek.

Szegedi ikrek szóltak: ők ikrek!

Egy anyuka és apuka ikerlányaikkal egyenesen Szegedről érkeztek; az apuka a mellette ülőnek arról mesélt, hogy a lányai megőrülnek Mesberért, mert szerintük tehetséges, sőt olyan díjat is kapott, mint a Törőcsik, bár nem hisszük hogy ez a Kossuth-díj lenne.

Mikor kényelmesen megtelt a terem, Kiss Orsolya, Kisó nyitotta meg az eseményt azzal, hogy mennyire örül, hogy sok ábrándozó hölgy jött el, akik szeretik a kritikát, meg az intrikát, úgy mindent összevetve a sorozatokat, Mesber meg közben magyar tudását fitogtatta azzal, hogy kimondta a bűvös szót: köszönöm, és sziasztok. Ettől a nézők hangulatba jöttek, talán még sikkantottak is egyet.

Nem akarjuk piszkálni a kigyúrt, meglepően magas sztárt, mert tényleg kedves, közvetlen és aranyos volt, ezt mondták róla a rajongók is, így valószínűleg számukra ez egy igazi szép barátság kezdete. Kisó interjút készített Mesberrel, aminek ugyan csak a negyedét fordította le, de mint mondta, manapság már mindenki beszél angolul. Hát azért ez a közönség feléről, beleértve az amúgy egyetlen 8 éves forma kislányt, feltehetően nem volt elmondható, de azért a lényeget tolmácsolta. Például azt is megtudtuk belőle, hogy Kisó öt évig élt valamelyik arab országban.

Főzőshow és könyv

A sorozatsztárról kiderült, hogy három éve inkább csak a főzőshowjában szerepel, amit egy kolléganőjével kezdett el azért, mert vicces volt, hogy míg ő mindig főzött, a színésznő a problémáit ecsetelte. Gyerekkorában egy kis faluban élt, a szülei rendes embert akartak faragni belőle, így hiába érdekelte a színészet, tanulni küldték, és ő egy szerelem miatt a fogorvosi szakmát választotta, két évig praktizált is. Aztán színész lett, de nem volt teljesen elégedett, így most könyvet ír, hogy hogyan legyen sikeres valaki, aki tudja mit akar. Kisó szerint pénzzel, ám Mesber ezt nem így gondolja, saját magát hozza fel ellenpéldaként, aki szegény családba született, de volt akarata, és a tapasztalatait megosztja most az emberekkel.

A beszélgetés után felköszöntötték Mesbert, akinek hétfőn lesz a 35. szülinapja, elénekelték a happy birthdayt, fotózkodtak és ettek, mi meg rajongókat kérdeztünk, akik nagy része budapesti volt, és úgy időzítette munkáját, hogy el tudjon jönni a kora délutáni programra. Egyedül a szegedi ikrekről derült ki, hogy már másfél éve ismerik Mesbert, mert felkeresték az interneten, ő meg válaszolt a levelükre simán és hamar. Kicsit pirulva azt is bevallották, hogy valójában nem kevés szerepük van abban, hogy a férfi Magyarországra jött és spanyolul írt magyar szakácskönyvet vettek neki ajándékba, amiből majd főzhet a műsorában. Mindenki elégedett volt, és ez a bájos történet vége.