A Velvetnek nyilatkozó Stohl András annak ellenére is tök helyes mondatnak titulálta a Csillag születik zsűritagjának eléggé rosszindulatú beszólását, hogy Fáy Miklós kritikus már évekkel ezelőtt kikezdte: azt állította, hogy a Csillag születik műsorvezetője az egyik reggeli tévéműsorban nyitott szemmel aludt. Most Fáy azt szerette volna, hogy Stohl egy hatalmasat bukjon.

"Lehet, hogy a fél ország örült volna, ha leesek, a másik fele meg nem" – nyilatkozta Stohl András a Velvetnek azután, hogy a Csillag születik szombati élő adásban Fáy Miklós kritikus, a zsűri tagja egy műsorvezető számára az elképzelhető legrosszabbakat kívánta neki: a bukást, márpedig a szó szerintit.

A tehetségkutató verseny színpadán a műsort vezető Stohl András Hrisafis Gábor akrobatikus jelenetének végén szállt be a produkcióba, hogy segédkezzen a mindössze 140 centis versenyzőnek. Feladata az volt, hogy Hrisafis nyakában üljön egy egyensúly-gyakorlat alatt.

A mutatványt sikerült mindenféle kéz- és lábtörés nélkül teljesíteni, így Stohl két évvel ezelőtti Szombat esti lázban produkált spontán bukfence után Fáynak hiányérzete támadhatott – és ennek hangot is adott. Megjegyezte, hogy sokkal többre értékelte volna az előadást, ha a bohóc elejti a nyakában vigyorgó Stohlt.

A műsorvezetőnek a kulisszák mögött hirtelen az arcára fagyott a mosoly, de hamar összeszedte magát, és egy frappáns mondatnak szánt fenyegetéssel mentette ki magát a kényes szituációból: figyelmeztette a kritikust, hogy nála is van mikrofon, amivel akár kellemetlen perceket is okozhat neki, ha akar. Ördög Nóra érdeklődésére, miszerint mivel húzhatta ki a gyufát Fáynál, egy vállrándítás volt a válasza.

Pedig nem az első alkalom, hogy Fáy nyilvánosan kikezd a műsorvezetővel: pár évvel ezelőtt egy kritikában húzta le a Reggeli című műsort, benne Stohlt, aki szerinte nyitott szemmel alszik, és látványosan csak a pénzért csinálja. A feszültség azóta oldódott, de úgy tűnik, Fáy csak a kellő pillanatra várt, hogy ismét szúrhasson.

Ön örült volna, ha Stohl leesik?

Stohl ennyi idő elteltével már találónak és szellemesnek találja a régi kritikát, és mint azt a Velvetnek elmondta, a szombat esti elődöntőn elhangzott mondat is tök helyes volt. „Neki egyébként is a szőrős szívű zsűri a feladatköre, szóval ezzel semmi probléma nem volt. Ráadásul lehet, hogy igaza is lehetett. [...] Egy nagyon helyes emberről van szó, nincs szó semmiféle konfliktus helyzetről” – mondta.