A bokszoló a Los Angeles-i reptéren húzott be egy lesifotósnak, szóvivője szerint "gyermeke védelmében" cselekedve. Szemtanúk szerint a bokszoló eleve ideges volt elkeveredett csomagjai miatt, az verte ki nála a biztosítékot, amikor a fotós még a vécébe is követte. A rendőrség azonban megadja az esélyt annak a verziónak, hogy valójában a paparazzó kereste magának a bajt, de azért akkor is vicces, hogy ő akarta volna megverni a tagbaszakadt és legendásan agresszív Tysont.

Szerdán délután őrizetbe vették a Los Angeles-i nemzetközi repülőtéren az egykori nehézsúlyú ökölvívó világbajnokot, Mike Tysont, mivel megvert egy lesifotóst - közölte a rendőrség. Tyson a gyanú szerint a légi kikötő hetes termináljánál szóváltásba keveredett egy fotóssal, akit végül úgy megütött, hogy a férfi kórházi ellátásra szorult. A TMZ úgy tudja, a bokszolót azóta 20 ezer dolláros óvadék ellenében már szabadon engedték, ügyvédje szerint pedig ő valójában az áldozat.

A fotós szerint a 43 éves volt bokszoló egyszer ütötte meg őt, ám olyan erősen, hogy ezután fejsérülése miatt kórházba szállították - közölte a repülőtér rendőrségi szóvivője, Jim Holcomb. Hozzátette ugyanakkor, hogy az ügy miatt várhatóan a fényképészt is felelősségre vonják majd.

Sok-sok vér mindenhol

Az X17 információi szerint Tyson épp egy négynapos angol közönségtalálkozó-körútról érkezett vissza felesége, Lakiha Spicer és 10 hónapos kislányuk, Milan társaságában. Délután fél ötkor szállt le a gépük, de aztán kiderült, hogy elkeveredtek a csomagjaik, így átküldték őket egy másik terminálhoz. A lesifotós ekkor szegődött a nyomukba. Egy szemtanú szerint Tyson akkor vesztette el türelmét, amikor a paparazzó még a férfivécébe is követte.

„Látszott rajta, ahogy sétáltak át a másik terminálra, ami aránylag messze volt, hogy folyamatosan gyűlik benne az düh. Már eleve amiatt is épp elég pipa volt, hogy eltűntek a csomagjaik, az meg, tényleg elég beteg húzás volt a fotóstól, hogy még a vécébe is utánament. Szinte látszott, ahogy Mike fülén sípolva távozik a gőz az idegességtől. Azokkal a tetkókkal az arcán elég ijesztő egy látvány volt” – mesélte egy szemtanú.

Ekkor történt a verekedés, amiről a TMZ annyit tud, hogy Tyson az arcán ütötte meg a fotóst, aki ettől elesett, és "minden csupa vér" volt. A paparazzó aztán felállt és saját két lábán „vércsíkot húzva maga után” távozott. Mint később kiderült, azért vérzett erősen, mert felhasadt a bőr a homlokán. Mivel azonban egyelőre nem világos, ki ütött először, a rendőrség a fotóst is ki akarja majd hallgatni, ha kiengedték a kórházból.

Persze nem így történt

Tyson szóvivője, Tammy Brook szerint a volt bajnok gyermeke védelmében lépett fel a "túl agresszív fotós ellen", ügyvédje, Richard Schonfeld pedig ennél is tovább megy: „Mr. Tyson semmi rosszat nem tett, ő ebben az ügyben az áldozat” – nyilatkozta a People-nek. A rendőrségi szóvivő szerint a történteknek számos szemtanúja volt, így az ügy kimenetele várhatóan a vallomásuk után dől majd el. Tyson óvadékát 20 ezer dollárban állapították meg, amit a jelek szerint már le is tett, mert a TMZ információi szerint „saját felelősségére” este fél 9-kor már szabadlábra helyezték.

A dicső múlthoz méltó jelen

Tysonnak egyébként nem ez az első rendőrségi ügye: a nyolcvanas évek közepén világhírűvé vált ökölvívót 1992-ben nemi erőszak vádja miatt ítélték el, három év után szabadult a börtönből. Az 1986-ban, húszévesen világbajnoki címet szerzett Tyson ezután visszatért az ökölvíváshoz, ám komolyabb sikereket nem ért már el. Ezt az időszakot már csak azzal sikerült emlékezetessé tennie, hogy egy 1997-es meccsen leharapta ellenfele, Evander Holyfield fülét, ami után a Nemzetközi Bokszszövetség egy időre eltiltotta. 1999-ben ismét letartóztatták, miután egy közlekedési baleset után megtámadott két embert, majd 2007-ben droghasználat miatt újabb 24 órára őrizetbe vették, és három év próbaidőre ítélték.

Tyson idén azután került az újságok címlapjára, hogy májusban életét vesztette négyéves kislánya, Exodus Tyson. A gyerek úgy halt meg, hogy Tyson volt feleségének a phoenixi házában, az edzőteremben véletlenül felakasztotta magát egy edzőgép kábelére. A kislányt kórházba szállították, ám életét az orvosok már nem tudták megmenteni.