Ha önnek problémát jelent értelmezni az időjárásjelentést a „8 fok, többnyire napos idő, elszórva záporok várhatók” formájában, Angelina Jolie megmutatja, milyen ruhadarabokat kell felvenni ilyenkor. De akinek jobban bejön dr. Gregory House, vagy Bender, a robot, az ő öltözködési tanácsaikat is kikérheti.

Tarasz Pasenko eredetileg csak viccnek szánva alkotta meg időjárásjelentés-szolgáltató oldalát, az Obama-weather.com-ot: a puritán egyszerűségű site a Weather.com időjárásjelentéseinek adataiból dolgozva, grafikus formában jeleníti meg, mit visel Barack Obama, ha aznap esik az eső, vagy kánikula várható. Pasenkót magát is meglepte, amikor világszerte kezdték kattintatni, elnézést is kér, hogy tárhelyszolgáltatója nem mindig bírja a terhelést.

Az oldal a böngésző adatai alapján belövi, hol tartózkodhat épp a felhasználó, és aszerint mutatja az időjárásjelentést, meg az ehhez ajánlott öltözéket. Egy lenyíló menüvel azonban a világ bármelyik (nagyobb) városa kiválaszható, ahogy az is, kin szeretnénk látni az aznapi időjárási viszonyokhoz passzoló összeállítást. A weboldal elnevezése ellenére ugyanis további alanyokat is választhatunk: vélhetően Pasenko érdeklődési körét tükrözi, hogy Angelina Jolie vagy dr. House mellett Bruce Lee és a Futurama rajzfilmsorozat robotja, Bender is felkérhető időjárás-manökenkedésre.

Jolie ruhatára egyébként sírnivalóan szegényes: kapucnis pólót és pufidzsekit húz, ha hideg van, hozzájuk farmert visel, szóval mintha csak kirándulni indulnának a családdal egy szép, de hűvös őszi napon. A színésznőről megjelenő paparazzófotók alapján úgy tűnik, Jolie egy szimpla bevásárláshoz is legfeljebb a lezseren elegáns urban style-ban gondolkozik, de a magasszárú pumacipő meg a térdig érő gótbakancs tényleg azok a holmik, amiket úgy 15 éve nem képzelt már el rajta senki.

Persze nem csak őszi kirándulás van a világon, Jolie Sharm-El-Sheikhben vagy Bombayben kombinényi miniruhára vetkőzik, de csak ha a hőmérséklet eléri a 32 fokot: ez alatt szigorúan ragaszkodik egy spagettipántos top-narancs miniszoknya összeállításhoz. Kísérleteink során egyelőre nem találtunk olyan nagyvárost, amelynek földrajzi koordinátái bikinit eredményeztek volna, pedig direkt végigpróbáltunk egy rakás nagy páratartalmú, trópusi helyet. Jó hír a rosszban, hogy ezzel valószínűleg nem sokat veszítettünk: a rajzolt Jolie nem annyira jó nő, enyhén x-lábú, és a melle se a régi Lara Croft-méret.

Dr. House természetesen manökenként sem válik meg botjától, járjon bár pufidzsekiben Stockholmban, vagy izomtrikóban-térdgatyában Szingapúrban, kapucnis pólót meg már a sorozatban is láthattunk rajta, szóval az ő öltözködése esik legközelebb a valós karakterhez. Bruce Lee is időjárástól függetlenül viseli nuncsakuját, sőt hűvösebb időben még jellegzetes homlokpántját is kiegészítőként; öltözködése pedig egész sokat alakult azóta, hogy meghalt, egyik filmjében se láttunk rajta például oldalzsebes nadrágot. Az azért kicsit gyanús, hogy House, Bruce Lee és Obama is ugyanazt a pufidzsekit és sapka-sál kombót viseli a stockholmi hűvös időben, mint Jolie. Szegény Pitt meg eközben mit sem sejtve neveli otthon a gyerekeket.

A Futurama robotja, Bender rendelkezik a legkevésbé változatos ruhatárral: úgy tűnik, őt a bundán kívül – amit eső esetén az antennájából kinyitott esernyővel véd az elázástól – csak egy napszemüveggel látták el, egyébként acélosan kell állja az időjárás kihívásait.

Aki pedig úgy érzi, mindez számára túl konkrét, és mégis inkább saját maga szeretné kínkeserves döntéssel megszülni, hogy a farmert vegye-e, vagy a kordot, és ahhoz a kockás vagy a csíkos inge megy jobban, annak a Zen Report menüpontot ajánljuk kiindulópontként: aszerint az idő egyfolytában "most épp tűrhető".