A Glamour után a Cosmopolitan is kiosztotta az év nőinek járó díjakat. A 2009-es év televíziós személyisége Kylie Minogue húga, Dannii lett, aki a X Factor című tehetségkutató műsor zsűritagjaként vívta ki magának ezt az elismerést. A híresség állítása szerint eufórikus állapotba került a díj miatt, és egyúttal köszönetet mondott aktuális barátjának. Kylie Minogue természetesen nagyon büszke húgára. Szintén a díjazottak között szerepel Brooke Kinsella sorozatszínész, aki testvére tavalyi halála óta a bűnözés ellen kampányol.

Pár nap leforgása alatt két női magazin is kihirdette, ők kiket tartanak érdemesnek arra, hogy 12 hónapon keresztül viseljék az Év Nője címet. A Cosmopolitan szerdán rendezte meg idei díjkiosztó gáláját Londonban. A díjazottak közül a legtöbben Dannii Minogue-ot emelték ki, aki az Év Televíziós Személyisége lett. A híresség állítólag eufórikus állapotba került, miután megkapta a díjat, és egyúttal arról sem feledkezett meg, hogy köszönetet mondjon barátjának, Kris Smithnek – írja a Sun.

„Ha az ember élvezi a munkáját, és a szerelmi élete is rendben van, akkor az bizony meglátszik rajta” – nyilatkozta az X Factor című tehetségkutató műsor zsűritagja, aki azt is kiemelte, hogy az elmúlt egy évben voltak nehéz helyzetek. „Azt gondolod, hogy most már semmi sem lesz ugyanaz, hogy soha nem leszel újra boldog. Végül mégis történik pár jó dolog, és kimászol a gödörből. Elcsodálkozom azon, hogy milyen szerencsés vagyok, és nagyon hálás vagyok mindezért” – köszönte meg a díjat.

És még sokan mások

Kylie Minogue természetesen nagyon büszke testvérére. „Nagyon keményen dolgozott, nagyon magasan jár most a csillaga. Az X Factor című műsorban nyújtott teljesítménye döbbentett rá arra, hogy milyen nehéz munkát végez, és milyen jó abban, amit csinál. A sikerének titka a tapasztalat, hiszen hétéves korában került be a szórakoztatóiparban, valamint az, hogy kellő érzékenységgel hoz meg nehéz döntéseket” – tette hozzá. A további díjazottak között szerepel egyébként Holly Willoughby, aki a legjobb televíziós műsorvezető lett, Lacey Turner, a legjobb televíziós színésznő cím nyertese, Brooke Kinsella, a tavaly meggyilkolt Ben Kinsella testvérét pedig a tinédzserkéselések elleni harcban való részvétele miatt részesült ebben az elismerésben.

Három nap, két gála, sok nő

A hét elején egy celebekben szintén igen gazdag esemény keretében a Glamour magazin is kihirdette, hogy szerintük kik azok a híres nők, akik ebben az évben díjat érdemelnek. Stella McCartney divattervezőt munkája mellett állhatatos vegetarianizmusáért, illetve az állatok jogaiért folytatott harcáért, valamint azért ismerték el, mert nem hajlandó bőrrel és szőrmével dolgozni – írja az MTI. A sportolók közül Serena Williams vehette át a díjat: a teniszcsillagot alapítványi fáradozásaiért tüntették ki.

Az év női között szerepel az a két újságírónő – Laura Ling és Euna Lee –, akiket azt követően vettek őrizetbe Észak-Koreában, hogy riportot készítettek az éhezés elől Kínába menekülő észak-koreai nőkről. Kitüntették Susan Rice amerikai politikust is, aki az Egyesült Államok első női ENSZ-nagyköveteként az amerikai politikai napirend homlokterébe helyezte a nők ügyét a világszervezetben, valamint Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó felesége, Maria Shriver is, akit azért dicsértek, mert az állam first ladyjeként a változás és a női vezetés jegyében fogalmazta újra szerepét.

Barack Obama neje, Michelle pedig a mentori szolgálat jelentőségének előtérbe helyezéséért részesült a kitüntetésben. A díjazottak közt szerepel Rihanna is. Az énekesnő, akit februárban alaposan helybenhagyott akkori barátja, Chris Brown, azt követően került a listára, hogy nyilvánosan is szót emelt a családon és a párkapcsolaton belüli erőszak ellen, és arra buzdította bántalmazott nőtársait, hogy kövessék példáját.

A botrány nem akadály

Vannak magazinok, ahol csupán egyetlen egy Év Nője lehet, nincsenek külön kategóriák, illetve ez is csak egyike a sok megtisztelő címnek, amit elnyerhetnek a hírességek. Az Elle magazin például februárban tartotta meg éves díjkiosztó gáláját, ahol Kurt Cobain kissé szétcsúszott özvegye, Courtney Love nyerte el az Év Nője címet. A GQ magazin nemrég egy hasonlóan viharos életű celebet jutalmazott meg ezzel a címmel. Lily Allen stílszerűen topless fotóval ünnepelte meg, hogy ebben a megtiszteltetésben részesült. A brit énekesnőnek egyébként már van némi gyakorlata abban, hogy milyen az Év Nőjének lenni, 2008-ban ugyanis a Glamour Év Asszonyai díjkiosztó gálán énekesnői és műsorvezetői kvalitásai miatt részesült elismerésben.

A tavalyi győzelmet a híresség egy aktfotó helyett masszív alkoholfogyasztással tette emlékezetessé. A balhé persze idén sem maradt el, igaz, ezúttal Allen barátnője, Kate Moss gondoskodott a hírértékről. Miután ugyanis az est házigazdája, James Nesbitt elsütött egy poént vele kapcsolatban, dühösen elviharzott a helyszínről. Természetesen a két női magazin kicsiben Magyarországon is meg szokta rendezni éves díjkiosztó gáláját. A Glamour már márciusban kiosztotta a díjakat a hazai győzteseknek, míg a Cosmopolitan nemrég hozta nyilvánosságra a jelölteket, akikre még mindig lehet szavazni.