Renee Zellweger rengeteget hízott a Bridget Joneshoz, ezt mindenki tudja, de nézzük most a férfi celebeket, akik szintén nem voltak restek felhízni/lefogyni egy-egy alakításért. Jim Carrey, De Niro és Tom Hanks mind elmennek a végletekig. Döntsék el önök, ki hogy tetszik jobban.

Döbbenetes hízások

Kezdjük rögtön a hízásokkal, hiszen első alanyunk Jim Carrey, aki néhány éve még gizdán ropogtatta csontjait a Maszk című filmben. Most viszont egész másról van szó, hiszen Carrey nemcsak szakállt növesztett és szemüveget vett az új Farelli testvérek által rendezett film, a The Three Stooges (A három komédiás) kedvéért, hanem hízott is jó pár kilót. Saját bevallása szerint 22 kiló épp elég, hogy hitelesebben alakítsa Curly karakterét.

Vincent D’Onofrio 31 kilót szedett fel az Acéllövedék (Full Metal Jacket) című Kubrick filmhez, amiben egy pszichopata tengerészt játszott 1987-ben, de ha megnézzük az ugyanebben az évben forgatott Egy bébiszitter kalandjai (Adventures in Babysitting) című alkotásban máris jól látható egyik mottója: soha ne nézz ki kétszer ugyanúgy.

Jared Leto sem viccelt, amikor 30 kilót hízott, csak hogy méltó legyen John Lennon gyilkosának, Mark David Chapmannek eljátszására. Az amúgy szépfiúként elhíresült Leto-nak nagy váltás volt ez a szerep, ráadásul a hízás olyannyira megviselte a szervezetét, hogy kövér napjait végig egy tolószékben töltötte, mert képtelen volt járni. Bevallotta, hogy titkos receptje az éjszaki mikrózott fagyi volt némi olívaolajjal és szója szósszal megspékelve. Lefogyáskor hét hétig nem evett, csak citromos vizet ivott cayenne-borssal, de mi gyanítjuk, hogy találkozott a Neera sziruppal is, bár erről nem szól a fáma.

Russel Crowe 28.5 kilót hízott a Hazugságok Hálója (Body of Lies) CIA főnökének szerepéhez, ami állítólag nem esett nehezére mert imádja a chipset és a sajtburgert reggelire. Ő különben amúgy is csúcstartó, mert miután 19 kilót hízott a Bennfentes (The Insider) főszerepéhez, gyorsan le is kellett fogynia, hogy egy vérbeli Gladiátor váljék belőle.

Robert De Niro miatt több hónapra leállították a Dühöngő Bika forgatását, hiszen eleinte mint a sztár bokszoló Jake La Motta a legjobb formáját kellett hoznia, ám miután felvették az összes olyan jelenetet, amiben De Niro bokszolt kénytelen volt elhízni. Nem is kicsit, 27 kilót szedett magára, hogy eljátssza a stand up komikussá lett exsportolót. Mindezt főként tésztaevéssel sikerült elérnie, és nem is váratott sokáig a szerepért járó elismerés.

De Niro-hoz képest kismiska, hogy George Clooney a Sziriana és az ex-CIA-s Robert Baer kedvéért közel 17 kilót hízott, bár ha hozzátesszük, hogy az ő jó pasi renoméja mekkorát csorbulhatott (semekkorát), akkor talán megértjük, hogy neki se könnyű. Arról nem is beszélve, hogy Clooney-nál komoly egészségű problémák léptek fel, a gerince egyáltalán nem bírta a terhelést, ráadásul a fellépő fájdalom miatt le kellett mondjon meglehetősen aktív életmódjáról, nem tudott se kosarazni, se motorozni. Nem véletlen, hogy alig várta, hogy megszabaduljon a felesleges kilóktól, de ez sem volt hiábavaló, hiszen megkapta élete első Oscar szobrát a szerepért. Máris levonhatjuk a következtetést, hogy a volt CIA-sok kövérek. Ráadásul a forgatás befejeztével Clooney gőzerővel láthatott neki a fogyásnak, hiszen ment mókázni az Ocean's 13-ba Pitt haverjával.

Kinek áll legjobban a plusz súly?

Őrült fogyások

Feltehetően még sokáig rekord lesz Christian Bale 28,5 kilós fogyása, amit a komoly inszomniával bíró Gépész kedvéért tett meg. A hihetetlen fogyás már tényleg nem normális dolog, ugyanis Bale 54 kilóra fogyott le, ami pontosan kilenc kilóval van a táplálkozási szakértők által javasolt alatt, tehát ebben az esetben komoly egészségügyi következményei is lehettek volna. A film rendezője, Brad Anderson ugyan csak néhány kilót akart Bale-ből lefogyasztani, ám a színész úgy érezte ehhez a szerephez több kell, és hónapokig csak kávén és almán élt. Aztán jött azonban csak az igazi sokk, hiszen felkérték Batman szerepére. Bale-nek mindössze hat hónapja volt, hogy újra visszanyerje eredeti súlyát, megspékelve néhány extra izommal. Végül sikerült neki, a forgatás kezdetére magára szedett 45 kilót.

Tom Hanks se kímélte magát, hiszen egy hajótörött nem lehet elhízva, így gyorsan ledobott magáról 22 kilót és már játszotta is a Számkivetett gondos Fed Ex képviselőjét, biztos ami biztos. Ez azért is volt komoly súlyveszteség, mivel 1992-ben a Micsoda csapat (A League of Their Own) baseball edzőjeként közel 14 kilót híznia kellett, majd alig pár év múlva ezt le kellett adja a Philadelphia meleg AIDS-es dolgozójának szerepéért. Csak ezek után következett a Számkivetett és a 22 kiló mínusz. Akárcsak De Niro, ő is kapott időt, hiszen a filmben látszódnia kellett a drasztikus fogyásnak.

Kinek áll legjobban a véznaság?

Végül megemlítenénk Daniel Day-Lewis-t, aki az Apám nevében kedvért nem csak pszichikailag alakult teljesen át, de fogyott is 14 kilót, ráadásul mindezt az Utolsó Mohikán forgatása után közvetlen. Mondjuk ez nyilván nem is lehetett olyan megeröltető annak az embernek, aki börtönviselt IRA terrorista, Gerry Conlon eljátszásának kedvéért néhány hétig börtönben aludt, és külön kérte a stábot, hogy erőszakoskodjanak vele.