Az énekesnő a hétvégi American Music Awards egyik fellépője volt, ahol Taylor Swift ifjúkorú countryénekesnő szétnyerte magát, Jacko pedig posztumusz rekordot állított fel. Emellett volt egy rakás fellépő Whitney Houstontól Keith Urbanen át Lady Gagáig, mégis elsősorban Jennifer Lopez szerepel a hírekben előadásával.

Az American Music Awards vasárnapi díjátadóján posztumusz elnyert négy díjával Michael Jackson egyedülálló a díj történetében, az idei év egyik nagy nyertese a 19 éves Taylor Swift countryénekesnő lett, aki öt elismerést vehetett át, a másik meg a visszatérőben lévő Jennifer Lopez, aki zakózott egyet a színpadon, így elérte, hogy ő is bekerült a hírekbe.

Az énekesnő ikrei születése óta nem nagyon volt jelen előadóként, az elmúlt hónapokban azonban már mozgolódik: jön az új lemez Love? címmel, itt az első sláger róla, a Louboutins, amit most elő is adott a hétvégi American Music Awards díjátadón. Lopez valamiért bokszoló amazonnak öltözött a fellépéshez, de így se úszta meg az esést: ahogy a klipben 2:42-nél látható, a háttértáncosai hátára felmászva ugrott volna le a színpadra, de kicsúszik alóla a lába és alaposan seggreesik.

Bár Lopez valódi profihoz méltóan azonnal folytatja a koreográfiát, azért „láthatóan kellemetlenül érezte magát” – állítja szemtanúkra hivatkozva a Gather.com. Nem tudni, a szintén a nézőtéren ülő Marc Anthony mennyire aggódott neje hátsójáért, de szükségtelen félteni: egy visszatérésre készülő énekesnőnek csak jól jön egy színpadi seggreesés. Meg aztán ezzel a számmal seggreesés nélkül nehezebb is lett volna bekerülni a hírekbe az idei fellépők sorából.

Futottak még

"A zene sohasem a versengésről szól; hihetetlen megtiszteltetés akár egy kategóriában szerepelni Michael Jacksonnal, aki nagyon fog hiányozni nekünk, és akit örökké szeretni fogunk" – rögtönzött mélyenszántó köszönőbeszédet a meglepetést színlelő 19 éves Taylor Swift, amikor a női pop-rock kategória díján kívül a legjobb countryelőadó és a legkedveltebb felnőtt kortárs előadó címét is megkapta, Fearless címen megjelent albuma pedig az év kedvenc countrylemeze lett. Swift maga nem volt jelen, hétfői koncertje miatt már Londonban tartózkodott, csak műholdas köszönőbeszédét kapcsolták. A country-előadói díjat a férfiak mezőnyében Keith Urban nyerte el, aki felesége, Nicole Kidman kíséretében jelent meg az eseményen.

A nyáron elhunyt Michael Jackson az Amerikai Zenei Díjak történetének legelismertebb zenészévé lépett elő: pályafutása során összesen 23 díjat szavaztak meg számára. Ebből négyet vasárnap este: a pop-rock, valamint a soul, rhythm and blues kategóriában nyilvánították az év legkedveltebb férfi előadóművészének, és Number Ones című 2003-as válogatáslemeze szintén díjat kapott mindkét zenei kategóriában. A néhai sztár díjait testvére, Jermaine vette át, aki csillogó fehér kesztyűt viselve emlékeztetett fivérére. Mint mondta: Michael üzenete sokkal fontosabb minden díjnál, és örökké élni fog. "Mindenkiben meglátta a jót és azt akarta, hogy mindenki jót tegyen. Mindig a szeretet volt az első számára" - fejtette ki.

A zenei betétekkel, látványos fellépésekkel tarkított gálaest folyamán Whitney Huston az I Didn't Know My Own Strength című számát adta elő; a 46 éves előadót kiemelkedő zenei és emberbaráti munkásságáért nemzetközi díjjal jutalmazták.

American Music Awards

A díjat 1973-ban alapították, a Grammy-díjakkal szemben azonban nem a lemezipar, hanem a hallgatók szavazzák meg a legkiemelkedőbbenk ítélt amerikai zenei teljesítményt. Az év legtöbb lemezt eladó és a rádiókban legtöbbet játszott művészeinek teljesítményét nyolc kategóriában ismerik el, a rajongók online szavazással dönthetik el a helyezéseket.