A kilencvenes évek három szupermodellje a nosztalgikus erotika jegyében reklámoz anyaszült meztelenül különböző luxustermékeket az i-D magazinban. Sajnos a márkás holmik eltakarják az intim részleteket, de a 40 éves Helena Christensen azért legalább egy képen megmutatja a mellét, így senkinek nem lehet oka a panaszra.

A negyvenhez közeli modellek már egy ideje szeretnék ismét átvenni a hatalmat, és ezzel a tervükkel továbbra sem hagytak fel. Az i-D magazinban ugyanis a 36 éves Eva Herzigova, a 39 éves Claudia Schiffer és a 40 éves Helena Christensen meztelenül simult egymásnak Kayt Jones fotós kamerája előtt. „Ez a három nő egy általános és univerzális szépséget képvisel, így a márkás holmikon át, a művészi kreációkon keresztül az olcsóbb ruhákig minden jól áll nekik. Persze lehetnek akár meztelenek is” – nyilatkozta egy bennfentes a News Of The Worldnek.

Combcsizmában simulnak

A nosztalgikus erotika jegyében készült fekete-fehér képeken szinte egyetlen intimebb részletet sem lehet látni, a szupermodellek hol kezeikkel, hol egy-egy márkás táskával takarják el a lényeget. A szexfaktort pedig néha egy-két fotón egy Gucci, egy Yves Saint Laurent és egy Louis Vuitton combcsizmával próbálják növelni. A magazin becsületét egyedül Helena Christensen menti meg, aki az egyik képen megmutatja fedetlen keblét.

Pár gondolat

Bár nyilvánvalóan a meztelen modelleken és a reklámozott termékek ismertetésén van a hangsúly, azért a fotózás főszereplői mellé oda-oda biggyesztettek egy tőlük származó idézetet. Eva Herzigova például arról értekezik, hogy gyerekkorában a szűk lehetőségek miatt még nem lehetett sejteni, hogy belőle egyszer majd modell lesz. Hozzátette, Csehszlovákiában mindenki azzal volt elfoglalva, hogy valahogy túlélje a helyzetet, és csak a sportban vagy a klasszikus zenében nyújtott kiemelkedő teljesítmény jelentette a kiutat. Claudia Shiffer inkább azt fejtegeti, hogy mi is egy jó fotós ismérve. Szerinte egy jó szakember nem szab határokat, nem korlátozza a modellt, hagyja, hogy kiélvezze a pillanatot.

Vetkőzés minden mennyiségben

Visszatekintve 2009-re, nem ez az első alkalom, hogy a modellvilág nagy öregjei közösen – vagy legalábbis egyszerre - mutatják meg csupasz vagy alig fedett bájaikat. Az idei V59 Summer Swimsuit Issue hasábjain is többen feltűntek közülük, és a Dolce&Gabbana Anthology parfümkollekciójának kedvéért pedig Naomi Campbell, Claudia Schiffer és Eva Herzigova szabadult meg gönceitől a kamerák előtt. A szupermodelleket külön-külön, vagy egy férfi kollégával ábrázoló fotók mellett természetesen egy csoportkép is készült a kampányban résztvevő összes modellel.

Egyéni teljesítmények

Persze a tömeges vetkőzés mellett egyénileg is szívesen szabadulnak meg ruháiktól a kilencvenes évek szupermodelljei. Naomi Campbell legutóbb a Flaunt címlapjánpózolt lenge öltözékben egy kakas és egy kecske társaságában, a kifutóhoz túl öreg Claudia Schiffer a Tank hasábjain bizonyította be, hogy két gyermek után van mit megmutatnia a nagyvilágnak, Helena Christensen a hírességek vetkőztetésében élenjáró Citizen K magazinban görnyedt anyaszült meztelenül, Cindy Crawford egy szál habban feszített az Allure-ban, míg Eva Herzigova beérte egy áttetsző blúzzal.