Egy régi ismerősével folytatott netes beszélgetés tanúsága szerint barátja verte az egyébként is súlyos depresszióval küszködő Daul Kimet. A lánynak viszont hiába tanácsolták, hogy hagyja ott a férfit és a várost, képtelen volt megtenni ezt a lépést; a beszélgetés után pár órával felkötötte magát. Blogját, amiben egy hónapja kimerültségről, álmatlanságról és magányosságról panaszkodott, a család bezáratta.

Órákkal azelőtt, hogy holtan találták párizsi lakásában Daul Kimet, a dél-koreai származású topmodell egy internetes chatprogramon keresztül felvette a kapcsolatot egy régi barátjával, akitől lelki támaszt remélt. A november 19-én reggel folytatott beszélgetés másolatát a The Daily Beast blog közölte:eszerint a lány már a blogjában is leírt depressziójáról, és egy barátjától kapott brutális verésről számolt be, ami akár utolsó lökés is lehetett számára az öngyilkossághoz.

Állítása szerint a férfi arcon ütötte és a haját tépte, mindezek ellenére képtelen volt megszabadulni tőle. Lelkiállapota miatt étvágya sem volt, az amúgy is modellalkatú, tehát rendkívül sovány lány az utóbbi időben több kilót is fogyott. Kim beszélgetőpartnere ekkor arra kérte a lányt, hogy hagyja el a várost, és hívja fel az anyját – akivel a szupermodell szintén nem ápolt jó kapcsolatot, internetes naplójában többször is panaszkodott rá, de a lány válasza erre egy rövid és tömör "nem" volt, magyarázatképp pedig a kutyáját hozta fel, ami hiányozna neki. A beszélgetést Kim itt hirtelen félbeszakította, mondván, ki kell még takarítania a házat. Néhány óra múlva talált rá a barátja: felakasztotta magát.

Kim halála megrázta kollégáit, a Next modellügynökség szóvivője szerint mindenki szerette, és mindenkinek jó barátja volt. Közleményében arra kérte az embereket, hogy tartsák tiszteletben a család érzéseit. Kim anyja egyébként azonnal Párizsba utazott, hogy minél előbb láthassa lányát, és elntézhesse a hagyatéki ügyeket, többek között a lány blogjának a bezárását, ami szinte csak  segélykiáltásról tanúskodott október óta. A modell agyonhajszoltságra, magányosságra panaszkodott, mindemellett alvászavarral is küzdött, ez is alátámasztotta a gyanút, hogy nem idegenkezűségről, hanem öngyilkosságról van szó. Ezt már a hatóságok is kimondták, a család viszont képtelen elfogadni, hogy a lány saját magával végzett volna.

Daul Kim karrierjének csúcsán volt, éppen áttört a legkeresettebb modellek legfelső kategóirájába. Szöulban és Szingapúrban nevelkedett, és mindaddig Ázsiában modellkedett, míg 2007-ben nem debütált a párizsi divathéten. Innentől kezdve az út egyenes volt a világhír felé: a New York-i, milánói, és a londoni divathetek folyamatos vendége volt, dolgozott a Chanelnek, Dries van Nitennek, a Martin Margiela háznak és a Nextnek is. A modellkedés mellett festett és filmeket készített.