Pierre Woodman híres szeretett volna lenni, meg divatfotós, de mivel a járókelők viszonylag kevés divatfotós nevét tudják betéve, úgy döntött, inkább a pornóban lesz világsztár. A castingjainak és az anális szexnek köszönhetően összejött neki a dolog, Magyarországon csak Análpápaként emlegetik, több ezer filmben szerepelt, rengetegnek volt a producere. A mixerből lett rendőrből lett pornós most boldog, bár retteg attól, hogy a pornó mennyire extrém irányokba mehet majd még az elkövetkezendő évtizedekben.

Pierre Woodman Franciaország talán legismertebb pornószínésze, bár karrierjét leginkább Kelet-Európának köszönheti. Ebbe a régióba jár ugyanis forgatni. Magyarországra például olyan gyakran, hogy a legfontosabb szavakat meg is tanulta már magyarul. A rendőrből lett pornós több ezer filmben szerepelt, és leginkább két dologról híres. Egyrészt arról, hogy akivel tud, azzal análisan közösül, ezért is hívja a magyar szakma Análpápának, másrészt az úgynevezett castingjairól. Ezekben a videókban Woodman azt játssza el, hogy szereplőt keres egy pornófilmhez, és a válogatás végén análisan közösül a színészjelölttel. Woodman életéről az HBO készített dokumentumfilmet, ennek apropóján beszélgettünk vele.

Miért az anális szexet választotta?

14 éves voltam, amikor először volt szexuális kapcsolatom. Majd 15 évesen egy idősebb, tapasztaltabb barátnőm volt, 18 éves, aki az anális szexet élvezte igazán, és tőlem is azt várta. Mivel annyira szerette, igyekeztem ilyen módon a kedvében járni. Majd én is megkedveltem, és attól kezdve minden barátnőmmel análisan csináltam. Nagyobb élvezetet, és sokkal intenzívebb orgazmust nyújt, mint a hagyományos, hüvelyi szex. Én is és a nők is jobban szeretjük. De ez egy olyan tudást kíván meg, amit fejleszteni kell. Ahhoz, hogy igazán elélvezzen a lány, a megfelelő pontot kell megtalálni.

Volt már olyan nő, akivel együtt dolgozott, de nem feküdt le vele?

Igen, természetesen több nő is volt, akikkel nem feküdtem le. 1994-ben volt otthon egy gyönyörű barátnőm, és volt egy lány a Metropolitan Agencynél, akivel lefeküdtem, amire ráment a kapcsolatom. Később egy csomó dologról másképp kezdtem gondolkodni, egy éjszaka gyönyörért és puszta kéjvágyból nem éri meg megcsalni valakit, akit szeretsz. Most jöttem haza Oroszországból, ahol volt egy gyönyörű lány, aki igazán szexi volt, de nem akartam tönkretenni a kapcsolatom Sophie-val. Nagyon hűséges tudok lenni azokhoz a lányokhoz, akiket igazán szeretek.

Egy interjúban említi, hogy a szexről alkotott kép nagyon átalakult amiatt, hogy azt szajkózzák, a szex veszélyes, de nem fogalmaznak elég pontosan. Nem gondolja, hogy a "Védekezz!" szlogen mellett a szexről alkotott kép átalakulásában jelentős szerepe van a pornóiparnak is?

A hetvenes évektől a kilencvenes évekig a pornó sokkal szabadabban volt kezelve, mint manapság: nem aggódtak a nemi betegségek vagy az AIDS miatt. Nem voltak határok, az emberek az élvezetért szexeltek. De a XXI. században mindez az ellenkezőjére változott. Például volt egy lány, aki eljött a castingra, és unta az egészet. Azt mondta „7 évesen néztem először pornófilmet” – így nem sok újat tudtam neki mutatni. 30 éves korukra az emberek egyszerűen megunják a szexet, nem sokat kísérleteznek, inkább csak megszokásból csinálják. Mostanában inkább kokainnal, alkohollal, Viagrával (ami tönkreteszi a szervezetet) növelik a szexuális élményt, és ez nem fog megváltozni. A férfiak manapság teljesíteni próbálnak az ágyban, és nem figyelnek oda a partnerükre, egyszerűen csak jók akarnak lenni. Semmi szenvedély. Az orgazmusoknak csak 4-5 százaléka hüvelyi. A szex nagyon átalakult. 

Rengeteg pornófilmben közreműködik színészként, rendezőkent, stb., de a castingos jeleneteiről a leghíresebb. Hogyan találta ki ezt a fajta filmet?

1986 végén Londonban jártunk, és egy lányt interjúztattam – az én szörnyű angolommal –, aki egyáltalán nem beszélt angolul. Azt gondoltuk, ez igazán vicces. Az első interjúnkon, és amikor készítettük a filmet, 16 ember volt. A casting után a lány sírt, és hívta a rendőrséget, és azt állította, hogy megerőszakoltam, de volt bizonyítékunk, hiszen a kamera forgott. Ez döbbentett rá arra, hogy mindig mennie kell a kamerának. 1992-ben nemi erőszakkal vádoltak, de a casting alatt kamerával rögzítettünk mindent, így a vádakat ejtették.

Sokszor éri az a vád, hogy bekábítózza, leitatja a nőket?

Vannak irigy versenytársak, akik megpróbálják tönkretenni a hírnevem a pornóiparban. Erre én azt mondom, hülyeség. Csak jót nevetek rajta. Több oka is van annak, hogy ez miért nem igaz. Drogok: az én színészeimnek muszáj teljesíteniük a kamera előtt és erekciójuk kell, hogy legyen. Amikor valaki be van drogozva, impotens lesz. Alkohol: amikor valaki iszik, nem tud jól teljesíteni. Látod a színészeken, ha ittak, ez pedig rossz színészi játékot eredményez. Lányok: a vérvizsgálat kötelező, a vérből mindent megnéznek, majd hozzák magukkal a tesztet. Volt egyszer egy alkohollal kapcsolatos vád, amikor egy lány azt mondta, hogy leitattam, és nem tudta, mit csinál. De a castinghoz képest 5 nappal később forgattunk, és visszajött. Szóval elég vicces, hogy az emberek hogyan próbálnak engem ilyen abszurd dolgokkal megvádolni.

Mit gondol arról, hogy az anális szex és a mélytorok nagyjából kötelező elemekké váltak a pornófilmek világában?

Épp annyira jó, mint amennyire rossz. Jó, mert amikor profi módon csinálják – mint én – sokkal nagyobb élvezetet nyújt és biztonságos. Ismerem az összes technikát és pontot, amit el kell érnem, ahhoz hogy jó legyen. Lehet, hogy durvának tűnnek a pornófilmek, de nagyon odafigyelek rá, hogy mit csinálok, segíteni kell a lánynak, nem „megerőszakolni”! Másfelől rossz, mert amikor más emberek csinálják, néha elragadtatják magukat! A lányok nem tárgyak, amiket csak megdugsz olyan keményen, amennyire csak tudod. Ha nem figyelsz oda, kárt teszel a testében! 10-15 éven belül a lányok meghalhatnak, mert félnek orvosi (méhnyak és végbél) vizsgálatra menni. Az orvos nem kérdezi, a lányok nem mondják. Nagyon fontos ilyen vizsgálatokra menni! Volt egy lány, akinek volt barátja, és análisan csináltam vele. A forgatás után, amit nagyon élvezett, másnap találkoztunk a lakásomban, és többet akart. Ha jót kapnak, a lányok függővé válnak. Ráadásul, amikor elment a barátjával, meg akartam csókolni az arcán, de a barátja ott volt és megállított. Azt mondta: „Hagyd békén a barátnőmet”, és a lány egy kicsit sírva fakadt. Elég fura volt.

Egy interjúban említette, hogy a szex a világ legtermészetesebb dolga. Van a szexnek olyan típusa, amit még ön is bizarrnak vagy perverznek tart?

Személy szerint nekem az nem tetszik, ha valaki állatokkal szexel, például kutyával, lóval. Számomra ez undorító, ezzel már túl messzire mennek egyesek. De mindenkinek más a túlzás, emlékszem, 1994-ben anális szex miatt lecsuktak Nagy Britanniában, mivel ott ez bűncselekménynek számított. Ez azóta sem változott, de manapság az emberek már nem veszik ilyen komolyan. Aztán ott van még a pisi-kaki szex. Szörnyű, hogy az emberek ilyen dolgokat csinálnak. Eszembe jutott egy emlék ezzel kapcsolatban. Egy párizsi randi alkalmával a lányt egy étterembe vittem, ahol ő hirtelen azt kiabálta, hogy „Szexeltem a kutyámmal, amikor a pasim nem volt otthon”. Mindenki minket bámult, nagyon kínos szituáció volt. Nem tetszik, amerre ez a világ halad. Arra pedig már nem is szívesen gondolok, hogy 2020-ban mit fognak az emberek művelni.

Dolgozott csaposként, eladókent, rendőrként, divatfotósként, majd végül jött a pornó. Megtalálta azt, amit az életben keresett, vagy elképzelhető, hogy egy nap valami egészen más dologba vág megint bele?

Soha sem gondoltam, hogy valaha a pornóiparban fogok dolgozni. Mindig arról álmodoztam, hogy híres divatfotós leszek. De ha az utca emberét megkérdeznénk, hogy fel tud-e sorolni 5 híres divatfotóst, fogadok, hogy senki sem tudna. Mivel ezt én is beláttam, feladtam az álmaimat, mert híres szerettem volna lenni. Pornósztárként az egész világon ismerik a nevem, és aláírásokat osztogatok. Mivel mindig érdeklődtem a filmrendezés iránt, talán én leszek a következő George Lucas vagy Roland Emmerich. Ennek ellenére most elégedett és boldog vagyok, mostanra mindazt megengedhetem magamnak, amiről gyerekkoromban álmodoztam. Amikor rendőrként dolgoztam, az utcán sétálva azon gondolkoztam, vajon mennyibe kerülhetnek ezek a lakások, most pedig már nekem is ilyen van. Teljes szívemmel hálás vagyok Istennek, hogy mindezt megkaptam. Egy alkalommal orvosnál voltam, aki azt mondta nekem, hogy én vagyok az impotencia „gyógyszere”. Az orvos az én filmjeimet javasolja azoknak a pácienseknek, akik impotenciával küzdenek, mert segít nekik abban, hogy magabiztosabbnak érezzék magukat! Ez volt életem egyik legszebb napja, mert úgy éreztem, hogy a munkám valamiképpen a társadalom javát szolgálja.