Imádjuk a szürreális sajtóközleményeket, amelyeknek eddig Ivan volt a koronázatlan királya, bár Király Viktor is odatette magát egy néhány hónappal ezelőtti sorozatával. Most Balázs Pali stábja gondolta úgy, hogy illene felzárkózni, még egy kemény számot is küldtek.

Nincs is szebb ajándék egy szürreális sajtóközleménynél, ami ha jó időpontban érkezik, akkor órákra képes megédesíteni az ember munkanapját. Vannak bevált nevek, akiktől ha közlemény érkezik, általában jól szórakozhatunk, sőt esetleg érdemes olvasatlanul hagyni a levelet és ebéd közben foglalkozni vele, garantált a kacagás. Saját hősünknek eddig Ivant tartottuk, de a fürtös énekes, Balázs Pali és stábja úgy döntöttek, 2009 végén odateszik magukat.

Rövid időn belül két közleményt is kaptunk tőlük. Az egyikből kiderült, Balázs Pali gyerekként nagyon várta a karácsonyt (Jé!), valamint hogy szenteste tovább maradhatott fent, mint általában, hogy játszhasson az ajándékokkal (Hoppá!). Az sajnos nem derül ki, hogy pontosan hánykor lőtték a pizsit, illetve hogy Szilveszterkor még tovább maradhatott-e ébren.

De Balázséknál nemcsak a szórakozásé volt a karácsony, értékelték ilyenkor az évet is. "Este pedig közösen énekeltünk el néhány karácsonyi dalt, közben pedig visszaemlékeztünk az elmúlt egy év történéseire" – nyilatkozta az énekes a közleményben.

Ehhez a közleményhez egy dal is tartozott, amit az énekes több mint egy éve kezdett el, de ihlethiány miatt nem tudta befejezni, aztán jött a szikra, és pár perc alatt elkészült. Nem akarjuk azt mondani, hogy olyan is lett, legyen elég annyi, hogy ez továbbra sem a mi stílusunk. "Nem hagyott nyugodni a 'kisördög' azóta sem, néhány napja egy hajnali ébredést követően elővettem a gitárom és pár perc múlva el is készült a dal" – mondta Balázs.

Egy másik pr-anyagból megtudtuk, hogy Balázs Pali külföldi karrierjét, és ezzel valószínűleg világhíre kibontakozását, eddig az hátráltatta, hogy rettegett a repüléstől. Az egész egy, még az NDK-ba tett repülős osztálykirándulás hibája, ahol a fiatal énekes látta a gép le-fel mozgó szárnyát az ablakból, ami egy életre elvette a kedvét az ilyen utazásoktól.

Idén májusban viszont a kanadai magyarok meghívására kért egy hónap gondolkodási időt. Valami megváltozott. Balázs Pali alaposan megrágta a dolgot, és úgy döntött, elvállalja az újévi fellépést a tengerentúlon. "Ahogy közeleg a szilveszter, egyre gyakrabban kezdek rettegni a repülőúttól. Néhány napja visszajött az összes rossz emlékem a korábbi utammal kapcsolatban, melyek azóta sem hagynak nyugodni" – nyilatkozta Balázs Pali a szeme előtt rémként lebegő mozgó szárnyakról.