Mi a közös az Análpápában és Schobert Norbiban?

mm
2009.12.30. 15:01 Módosítva: 2009.12.30. 15:01
Nincsenek sokan, de azért találtunk egy pár hírességet, aki rendőrből lett celeb. Kezdve a Magyarországon rendszeresen forgató Pierre Woodman pornóstól, a kézenfekvő Schobert Norbiig. Itt az alkalom, hogy eldöntse, kinek kellett volna rendőrnek maradnia.

Nem jellemző a rendőri pályát a celebségre cserélni, nem is találtunk itthon túl sok olyan hírességet, akik a fegyverüket címlapra váltották. A szőke nős viccekké evolválódott rendőrös vicceket ma már szép lassan leváltják a celebes hasonlatok, a kézenfekvő humor egységnyi hülyéje ma már nem feltétlenül rendőr, hanem sokszor valamelyik címlapvadászunk.

Ennyi közös tehát mindenképpen van a rendőrökben és a celebekben, de nézzük most meg azokat, akik rendőrként dolgoztak, mielőtt karrierjük a nagy nyilvánosság előtt folytatódott. Döntsük el, kinek kellett volna inkább megmaradnia eredeti szakmája mellett.

Schobert Norbert

01-norbi

Magyarország egyik legtöbbet címlapozó edzője, köztudott, hogy gyerekkori legendás kereksége és a mai szálkás izomzata között valamikor rendőrként dolgozott. Rendőri múltjáról kevés információ épült be a kulturális emlékezetbe. Jelenleg elképzelhetetlennek tartjuk, hogy Schobert valaha tányérsapkában kéri majd a papírjainkat, hiszen számos cég vezetőjeként, generációk fogyasztójaként dolgozik éppen. Az biztos, hogy eléri a kitűzött céljait, így könnyen lehet, hogy ma már egészen komoly rangja lenne, ha megmarad eredeti szakmájánál.

Lassan Zoltán

Nyilván senki sem tudja, hogy ki az a Lassan Zoltán, de ha azt írjuk, hogy Pongó és Big Brother és Való Világ, akkor valószínűleg mindenkinek leesik, hogy az elmebeteg bugyiárusról beszélünk. A magyar televíziózás elmebeteg kérészéletű fenegyereke, aki úgy ment át egyik csatornától a másikhoz, hogy élő szerződés kötötte az egyikhez. Pongó rendőri tevékenységéről sem lehet sokat tudni, de a realityben mutatott megnyilvánulásai alapján talán jobb is, hogy nincs fegyvere, és nem bilincsel meg embereket.

Terecskei Rita

A Zanzibár nevű zenekar énekesnője a derékig érő rasztájával, bakancsával, kiabálós énekével nem tűnik első ránézésre rendőrnek, pedig a magyar celebvilágban ő az egyik legjobban dokumentált egyenruhás. Amikor a zenekar befutott, akkor szinte minden velük készült interjúban elhangzott az anekdota miszerint a zenekar tagjai úgy szúrták ki az énekesnőt, hogy egy közúti ellenőrzés során igazoltatta a tagokat. Arra nem tértek ki, pontosan hogyan vált később taggá.

Doszpot Péter

rap 03

Doszpot Péter az a hírességünk, aki nem távolodott el sosem teljesen szakmájától, sőt annak köszönheti ismertségét. A gyilkossági ügyekkel foglalkozó, egy időben sztárnyomozóként emlegetett Doszpot annyira fontos szereplője volt egy ideig a XX. századi magyar folklórnak, hogy még a "Rajzoljon téged körbe a Doszpot" sértést is megszülte az emberekben. 2001 és 2003 között országgyűlési képviselő is volt, illetve tévéműsorokban is láthattuk, az utóbbi években igyekszik távol maradni a címlapoktól.

Komáromi István

Komáromi István nyugalmazott dandártábornok csak egy szűk réteg körében számít igazán celebnek, de ott nagyon. A Budapest Tv daloló rendőrét szerencsére viszonylag kevesen ismerik, és egyelőre úgy néz ki, a dadaista csatornán kívül másnak eddig eszébe sem jutott foglalkoztatni az aranytorkú egyenruhást. Komáromi villanyszerelőből lett rendőr, dandártábornok, majd főosztályvezető a Belügyminisztériumban. Az éneklés csak ezek után jött. Meg kell említenünk, hogy Komáromi írta a Tojásfesztivál hivatalos dalát a Tojásdalt is. Igazi, kompromisszumoktól mentes, reneszánsz embernek tűnik a nyugalmazott dandártábornok.

Pierre Woodman

Pierre Parizsban

Kinek kellett volna rendőrnek maradnia?

Pierre Woodman pornórendező esetében kis engedményt kellett tennünk, hiszen nem magyar származású, cserébe rengeteget dolgozik Magyarországon. Az életpályája talán Komáromiéra hasonlít a leginkább, legalábbis abból a szempontból, hogy a rendőri hivatástól meglehetősen távol álló szakmában lett híres. Ismertsége Schobert Norbiéhoz mérhető csak, igaz szintén teljesen más területen. Azt nem tudjuk, hogy már rendőrként is análmániás volt-e.