A mindentudó botránykönyvek kis családját gyarapítja a 72 éves Oscar-díjas színész-rendezőről, Warren Beattyről megjelenő életrajz, ami szerint a Bugsy főszereplőjének 12775 nővel volt szexuális kapcsolata. A Bonnie és Clyde főszereplője ügyvédjén keresztül persze cáfolta, hogy ez lenne a hivatalos életrajza, állítása szerint nem járult hozzá a megjelenéséhez, és különben is tele van hamis információkkal. A szerző mindenesetre kedves történeteket közöl olyan nagynevű Beatty-szeretőktől, mint Jane Fonda, Diane Keaton vagy Madonna.

Alig jelent meg a Warren Beatty szerelmi életét taglaló botránykönyv, ami a Star: How Warren Beatty Seduced America (Sztár - Hogyan csábította el W.B. Amerikát) címet kapta, máris tele van a média a könyvből szivárogtatott részletekekel. Az Oscar-díjas színész-rendezőről ugyanis olyan igaz (állítja a szerző) vagy hamis (mondja Beatty) állítások szerepelnek a Peter Biskind-féle műben, mint, hogy a most 72 éves Beatty 12775 nőt tett magáévá, köztük olyan hírességeket, mint Jane Fonda vagy Madonna. Az nem egyértelmű, hogy a színész-rendező mind a 12774 nőt az 1992-ben Annette Beninggel köttetett házassága előtt rendezte le, bár egy apró utalásból arra következtethetünk, a szerző csak a nász előtti időszakot vette figyelembe – írja a New York Post. Biskind ugyanakkor bevallja: természetesen nem biztos, hogy ez a pontos szám, ő is csak becslés és szimpla számolgatás útján jutott erre. Ugyanakkor hozzáteszi: a végeredményben nincsenek benne a futó numerák, a barátnőkkel folytatott többszöri szex, vagy azok a nők, akikkel Beatty csak csókolózott.

Beatty jóvá se hagyta a könyvet

Peter Biskind, a könyv szerzője állítja, jó barátja Warren Beattynek, akit hosszas győzködés után tudott csak rávenni, hogy a nyilvánosság előtt is feltárja nőügyeit. A szerző azt is állítja, Beatty abba is beleegyezett, hogy az ő könyve legyen a hivatalos életrajz. Igaz, a 72 éves színész-rendező állítása szerint erre nem emlékszik, ügyvédjén, Bertram Fieldsen keresztül a Huffington Post hasábjain cáfolta, hogy jóváhagyta volna a könyvet, sőt azt bizonygatja, az írás tele van hazugságokkal és olyan idézetekkel, amik sosem hagyták el a száját.

A Bonnie és Clyde életműdíjas főszereplője későn érő típus volt, csak húszéves korában vesztette el a szüzességét – ám utána minden elmaradást bepótolt – állítja Biskind, aki többek között az érintettek idézeteivel igyekszik alátámasztani állításait. A megfektetett nők egyikeként hozza fel a New York Post Jane Fondát, akivel Beatty 1960-ban a Parrish című film szereplőválogatásán ismerkedett meg. „Azt hittem, meleg” – emlékezett vissza a castingra Fonda, aki az első benyomás után nem sokkal már ellentétes véleménnyel volt a színészről, mert Beatty a rendezői utasítások után már sokkal határozottabban csókolta meg, mint előtte.

Vonzódott a szépséghibás nőkhöz

Fondával való kapcsolatába Joan Collins rondított bele. „Könyörtelenül bombázta a szerelmével Collinst, egyfolytában szeretkeztek. De Collins ezt nem bírta. Egy reggel kikászálódott az ágyból, és így szólt: 'Nem hiszem, hogy sokáig bírom ezt. Sosem áll le, talán azoktól a vitaminoktól van, amiket szed. Mikor később valaki hitetlenkedve megkérdezte, tényleg hétszer szeretkeztek-e napjában, Collins azt válaszolta: 'Lehet, hogy ő igen, de én már csak feküdtem ott'” – írja Biskind. Beatty 1965-ben már az angol színésznővel, Julie Christie-vel kavart, akivel hosszú, szenvedélyes, és viharos kapcsolata volt. Miközben Beatty 1974-ben A Parallax-terv című filmet forgatta, Christie a Broadway színpadán játszott. Ez remek lehetőséget biztosított Beattynek arra, hogy barátnője távollétében nyugodtan kiélhesse magát: a film egyik munkatársa szerint lakókocsijában szinte megállás nélkül cserélődtek a lányok.

Bár a barátnőit a legszebb színésznők közül válogatta, az informátor szerint Beatty a futó kalandok terén nem volt túl válogatós: a lányok közül többen kifejezetten csúnyák voltak, de Beattyt ez sem zavarta, vonzódott a szépséghibás, testi fogyatékossággal bíró nőkhöz. "Az egyik éjszaka felhívta egy coloradói asszony, akinek eltávolították a mellét a mellrák miatt, ezért a férje nem akart vele lefeküdni többé. Beatty kiakadt, és az válaszolta: 'Én egy perc alatt megdugnálak, ülj fel az első gépre'” – számol be a meglehetősen fiktívnek tűnő történetről Biskind. Egy másik sztori szerint a színész 1971-ben Carole King énekesnőt is megpróbálta felszedni: King akkor épp mindenórás terhes volt, Beatty pedig jó csajozós szövegnek találta a "terhes nővel még nem próbáltam" vallomást. Nem jött be.

Diane Keaton csak azután került be a színész-rendező szeretői közé, hogy az 1977-es Annie Hallért Oscar-díjat kapott. Ez egy létező összefüggés, egyik volt szeretője szerint Beatty ugyanis főleg azokhoz a nőkhöz vonzódott, akik vagy megkapták az Oscart, vagy ha nem, legalább már jelölték őket a díjra. Biskind könyvében Diane Keatont is idézi, aki maga is meg volt lepődve, hogy bár nem tartozott a Beatty-zsánerű nőcskék közé, mégis megnyerte a kegyet. A színésznő úgy emlékszik, Beatty ellenállhatatlan volt, a tehetsége és a zsenialitása egészen magával ragadta.

Bárkivel boldog lenne

A listában feltűnik még Joyce Hyser és Isabelle Adjani neve is, na meg persze Madonna, aki az 1990-es Dick Tracyben játszott együtt Beattyvel. A színész-rendező eleinte úgy gondolta, az énekesnő az ő legújabb zsákmánya, azonban hamar kiderült, ez inkább fordítva lehet. Korábbi barátnőivel ellentétben ugyanis, akik istenként hódoltak előtte, Madonna domináns, irányító típusú nő volt, aki imádott hülyét csinálni belőle, amikor társaságával melegbárokba hurcolta és a korával húzta. Madonnával való viszonya után néhány évvel Beatty kijelentette, soha többé nem jár ennyire karakteres nővel – írja Biskin a könyvben.

Nejét, Annette Beninget a Bugsy című film forgatásán ismerte meg, 1992-ben feleségül vette, majd négy gyermekük született. Biskind szerint Beningnek sikerült megszelídítenie a színészt, bár Beatty egy korábbi barátnőjének azt mondta: mindegy lett volna, melyik exszeretőjét veszi el, minddel boldog lett volna: "Nem csak egyetlen igaz szerelem létezik, csak az a fontos, hogy valaki jókor legyen a jó helyen". Bening valószínűleg nem pont ilyen szerelmi vallomásra vágyott.