Az amerikai színész-rendező, Vincent Gallo neve inkább független filmes körökben ismert, bár amikor 2004-ben élesben szopatta le magát akkori csajával, Chloe Sevignyvel egy filmjében, már nem csak a filmes lapok írtak róla. Most újabb polgárpukkasztó húzással állt elő: webshopjában egymillió dollárért árulja spermadonori szolgáltatását, teljeskörű kiszolgálással. Szmájlik nélkül.

A polgárpukkasztó amerikai független filmes-zenész-festő Vincent Gallo mainstream hollywoodi mozikban is alakított ugyan kisebb szerepeket, de inkább független filmes tevékenységévell hívta fel magára a figyelmet. Különösen 2004-ben: ekkor kavart botrányt a The Brown Bunny című, saját rendezésű filmje, melyben ő játszotta a férfi főszerepet; a nőit akkori csaja, Chloe Sevigny alakította; a film mondanivalójához pedig elengedhetetlenül szükségesnek tűnt egy orális szexuális aktus. Az élesben, premier plánban bemutatott ábrázolásból a nézők megtudhatták, hogy Gallo nem panaszkodhat a méretére, Sevigny pedig lenyeli, legalábbis, ha elég erősen fogják a fejét. A jelenet nagy visszhangot kapott (a film kevésbé), természetesen nagy botrányt és vitákat generálva, nem mintha ettől a film nem bukott volna meg csúnyán. A botrányt kiváltó jelenet itt megtekinthető, de ha a fentiekből nem lenne világos, igen, korhatáros tartalom.

Minden eladó, amire van vevő

A meglehetősen öntörvényű Gallót azonban nem viseli meg, ha a világ nem érti a művészetét (bevallása szerint merő szemétségből hagyta abba a festést 1990-ben, sikerei csúcsán, hogy megfossza az embereket csodálatos képeitől). Webshopjában azért megosztja művészi produktumait, szemérmetlen összegekért bárki vásárolhat tőle nyomatot, lemezt, filmposztert, a használt kalapját és bőrdzsekijét, dedikált újságokat, valamint – webshopokban általában szokatlannak mondható tételként - a művész szexuális szolgáltatásait és gyermekét.

Hollywoodi körökben elterjedt a jótékonysági árverések azon formája, amikor a leglelkesebben licitáló rajongó együtt vacsorázhat kedvenc színészével, sőt a végén akár még egy puszit is kap tőle. Gallo azonban nem szarozik holmi imitációkkal, aki a filmvásznon szopat, attól a minimum, hogy teljeskörű kiszolgálást ígér mindenkinek, aki erre (őrá) vágyik. 50 ezer dolláros (kicsit több mint 9 millió forintos) tarifát számol fel egy éjszakáért, és hajlandó a világ bármely pontjára elutazni, persze ennek minden járulékos költségvonzatát gátlástalanul szintén a vevőre terhelve.

Kártyával nem lehet fizetni

„Fiatalkoromban velem is előfordult, hogy beleszerettem filmen látott színésznőkbe, akikről hosszasan álmodoztam, és elképzeltem, miket csinálnék velük. […] Úgyhogy most én, Vincent Gallo, olyan klasszikusok sztárja, mint a Buffalo 66 vagy a The Brown Bunny, úgy döntöttem, minden nő számára elérhetővé teszem magam. Mármint minden nőnek, aki képes ezt megfizetni. Mindössze 50 ezer dollár (plusz a kiadások) költségtérítésért kielégítem minden nőnek született nő álmait, vágyait és fantáziáit” – ajánlja a filmes nagylelkűen, és a nem nőnek született nőkön (és a pasikon) kívül nem is zár ki mást a körből, legyen bár kövér, öreg, színesbőrű, vagy vöröshajú (?). Leszbikus pároknak külön örül, bár árkedvezményt nem kapnak. Ja, és kártyát nem tud elfogadni.

Ajánlattétel, teljes komolysággal

Ha valakinek ennyi nem elég, szerezhet magának saját mini-Gallót: a művész szaporodni is hajlandó, amennyiben valaki kifizeti az egy adag spermájáért számított egymillió dollárt (182 millió forintot, az InThisEconomy.com adatai szerint egy adag „névtelen” sperma árfolyama 50-200 dollár, azaz 9-37 ezer forint). Az árban a petricsészés verzió értendő, bár Gallo igény (valamint további félmillió dollár) esetén hajlandó a hagyományos eljárásra is, sőt, mint nagylelkűen írja, megfelelő fényképes jelentkezés esetén elképzelhető, hogy el is tekint a felár felszámolásától.

Ha valaki esetleg komolyan venné az ajánlatot, lássuk, mi a várható genetikai örökség, ami kész főnyeremény. „Mr. Gallo spermája több kreatív területen is tehetséges gyermeket biztosíthat, ő maga kiemelkedő atléta, baseball-, futball- és hokibajnok, és profi motorversenyző. Mr. Gallo 1,80 magas, kék szeme van, családjában semmilyen genetikai rendellenesség nem öröklődik (szóval nincsenek nyomik), és születési rendellenességek sem fordulnak elő. […] 43 éves korában is láthatóan teljes hajkoronával büszkélkedhet, amiben meglepően kevés az ősz hajszál. Bár arcvonásai markánsak és különlegesek, ezek valószínűleg jól tompíthatóak az anya finomabb, nőiesebb adottságaival”.

Ha pedig valaki még mindig leküzdhetetlen késztetést érezne egymillió dollár azonnali átutalására, a születendő bébi garantált nemi jegyeiről olvasva talán elgondolkodik az ajánlat komolyságán: „Ha látták a Brown Bunny című filmet, akkor azt is tudják, hogy (fiúgyermek esetén) milyen méretű nemiszervre számíthatnak (20,3 centi, ha az apjára üt). Nem igazán tudom, pontosan hogyan befolyásolja egy ilyen jól felszerelt apa egy lánygyermek jegyeit, de biztos az sem fájhat”.