Soma első ismerkedős estjén zenekarával is fellépett, hogy ne csak szellemi, hanem akusztikus ingerekkel is gazdagítsa a tudatot. A boleróját elhagyta valahol, amit azért sajnált, mert a hónaljhája így kilátszott. A rendszeres program azért született meg, hogy a magyarok nyitottabbak legyenek, és nem mellékesen kevesebb legyen az egyedülálló.

„Középkorú felajzott nők között, még sosem voltam ennyire zavarban. Most is remeg a lábam, nem tudom, hogy fogok így dolgozni” – mondta a fotósunk, amikor megérkeztem Soma ismerkedős estjére. Pedig csak negyed órát kellett nélkülem kibírnia a Picassóban.

Feng shiu, pránanadi

Soma Mamagésába akkor hasított bele a felismerés, amikor egyezkedni ment egy budapesti szórakozóhelyre, hogy zenekarának állandó klubhelyiséget találjon. A mosdó meglátogatása során, - kapott egy információt -, megtudta, neki nemcsak ez a dolga, hanem új missziós feladata is lesz: az egyedülállóknak kell segítenie abban, hogy párt találjanak maguknak. „Üdvözlöm a megjelent nőket, férfiakat és a hermafroditákat is. Elhagytam valahol a boleróm, így ki fog látszani a hónaljhájam” – nyitotta meg a koncertet és az azt követő ismerkedős bulit az énekesnő. A nemek aránya nem volt baráti, a férfiakból nem lehetett Dunát rekeszteni, de legalább saját szemünkkel is láthattuk az ezoterikus lapok olvasótáborát.

Míg koncertet adott a Szeretem a testem lélekorvosa, addig jósnők rendeltek az alagsorban. A női mosdó szerencsére mindenhol alkalmas arra, hogy a vendégek megosszák egymással a tapasztalataikat. Így hallottam meg, volt, aki már három asszonynál is járt, hogy megtudja, merre menjen, és mindhárom ugyanazt mondta. Remek, gondoltam magamban, miközben a feng shui, életvezetés, karma, életfeladat, harmónia, asztrológia szavak repkedtek a fejem felett. Közben az is kiderült, Soma – természetesen a meditáción kívül –a pránanadi segítségével igyekezett a nemek aranyát kiegyensúlyozni. A nők amúgy 1600 forintért lehettek jelen, a férfiaknak viszont csak 800 forintot kellett fizetniük.

Körben áll egy kislányka

Miután véget ért a koncert – Soma élőben jobb, mint felvételről – a tömeg áramlani kezdett az alagsorba, ahol garantált szexmentes ismerkedés volt beígérve. Két körbe kellett állniuk a résztvevőknek, úgy, hogy egy kisebb, és azt körülölelő nagyobb kör is keletkezzen. Így három percig mindenkinek volt egy partnere, aztán a külső kör tagjai úgyis eggyel tovább léptek. Olyan kérdéseket kellett megvitatniuk egymással, mint a kétszakaszos házasság jó dolog-e, a pornó kihasználja-e a nőket, a szerelem tényleg elmúlik-e két év alatt, a tanítói pálya elnőiesedett-e. Ha valaki rosszalkodott kempingkorbácsért fohászkodott a művésznő. Mi nem tudjuk mi az, de nagyon kíváncsiak lennénk rá.

A kérdések megvitatása után következmények nélkül mehetett mindenki a dolgára, miközben Soma elmagyarázta nekünk, hogy nagyon aranyos volt mindenki, és kellenek ilyen esték, mert a magyarok egyáltalán nem nyitottak. Felvetettük, hogy talán nem lett volna ekkora káosz, ha asztalok mellett ülnek, de arra azt mondta, akkor nem lett volna dinamikája az egésznek. Elfogadtuk, mi nem értünk hozzá, a dinamika pedig elengedhetetlen. Hazafelé meg az egyik általa feltett kérdésen gondolkodtunk el: mikor érdemes elveszteni a szüzességet?