Idén is összeállították a legnépszerűbb műsorvezetők listáját, amelynek egyetlen igazi érdekessége, hogy a legnépszerűbb arcok az igazán régi versenyzők. A hírekben Erős Antónia, a talkshow-kban Juszt László, a szórakoztató műsorokban Fábry Sándor, a sportban Gundel-Takács Gábor. Az újabb szereplők, mint Joshi Bharat, Erdélyi Mónika, Kovács Áron vagy Hajdú Péter egyelőre nem tudták megcsípni a dobogós helyeket.

A UPC egy nemzetközi felmérés keretében idén hatodik alkalommal állította össze a legnépszerűbb műsorvezetők listáját – tudtuk meg a sajtóközleményükből.

A műsorvezetőket négy csoport szerint rangsorolták: hírolvasók, talkshow-vezetők, szórakoztató műsorok vezetői, sportkommentátorok. A felmérést 1200 magyar tévénéző között végezték el.

A legnépszerűbb hírolvasó Erős Antónia, aki összetettben Szellő Istvánt és D. Tóth Krisztát előzte meg. A hírek kategóriája volt az egyetlen, ahol az első három helyen megegyezett a férfiak és a nők véleménye.

A talkshow-k esetében a legnépszerűbb műsorvezető Juszt László volt, aki a szavazatok 24,2 %-át szerezte meg. A második helyezett Szilágyi Jánosnak csak 11,6 % jutott. Persze Szilágyi csak a harmadik lehetett volna, ha beszámítják a 21,7 %-nyi "Nincs kedvencem" választ is. A férfiaknál az első három helyen Juszt László, Szilágyi János és Erdélyi Mónika végeztek, míg a nőknél Juszt László, Joshi Bharat, Szilágyi János volt a rangsor.

A sportriporterek között Gundel-Takács Gábor volt a legnépszerűbb, mind a férfiak, mind a nők körében. A második helyen Szujó Zoltán, a harmadik helyen Hajdú B. István található. A nők esetében a Top 3-ba Hajdú B. István helyett befért Szántó Dávid.

A szórakoztató műsoroknál Fábry Sándor lett a legnépszerűbb, a második helyet Vágó István szerezte meg, a harmadikat Sebestyén Balázs. A férfiaknál Fábry volt az első helyezett, a nőknél, Vágó, míg Sebestyén mindkét nemnél a harmadik helyet szerezte meg. A kategóriában nagy volt a nemek egyetértése a legkevésbé népszerű műsorvezetők között. A 7-10. helyet Till Attila, Dömsödi Gábor és Hajdú Péter csípték meg.