Az egykori lantművész forgatókönyv szerinti feleségét Pozsonyba szólította a munkája, de Benkő nem pánikol: ha kell, kiveri magának, és telefonszexelnek is. A médiabohóc szerint mostani hivatása is entellektüel, azt pedig médiatörténelmi eseménynek tartja, hogy a valóságshow-jában farkát nem lógó, hanem álló állapotban takarták ki az ominózus fingpertuval fűszerezett éjszakán.

Pozsonyba utazott, és ott is maradt Benkő Dániel kamuneje, így az egyszervolt lantművész valóságshow-ja alatt összemelegedett pár akár huzamosabb ideig is távol lehet egymástól. Az RTL Klub bohóca azonban nem aggódik emiatt, szerinte ugyanis ez a tartós kapcsolat titka – derült ki a juj.hu legújabb videós anyagából. „Amikor együtt vagyunk, száz százalékig együtt vagyunk, de inkább az együttlét minősége az érdekes” – magyarázta Benkő. „Teljes ölelés. Mindig leszakad az ágy. Eddig mindig leszakadt az ágy, akárhányszor találkoztunk”. Hozzátette, kemény dolog ez, de nem bánják, mert még nem tört össze a csontjuk. „Bár még sokszor leszakadna az ágy alattunk!” – álmodozott.

A riporter ezek után felemlegette azt a korábbi interjút, amiben Benkő annak idején még az önkielégítésről áradozott, mi több, úgy vélte, ennek a gyakorlatnak világnapja kell, hogy legyen, ehhez képest pedig most egy anorexiásnak tűnő asszonnyal büszkélkedik. „Hát, attól még faszt verni kell” – reflektált az egykori lantművész. „Az az ujjgyakorlat, amikor egymásra gondolunk, mi is, akár még telefonon keresztül is. Ez egyfajta gyakorlat, ezzel nincs baj. Az ember tartsa meg a fiatalságát, őszinteségét, gyerekkorát, játszadozzék a gyerek, de ugyanakkor, ha jön az ölelés, szakadjon az ágy.”

Szóba került az is, hogy a Benkő Dániel feleséget keres című műsorát trash-realitynek tartják, vagyis kuka-műsornak. „Azt nem tudom, mi az, hogy kuka-műsor, de én a szórakoztatóiparban vagyok benne, és bohócként működöm” - válaszolta. „Mint alapművész is bohóc, maradjunk ennyiben. És ha entellektüel a lantművész, akkor a kollégáknak innen üzenem, hogy bohócnak lenni legalább annyira entellektüel dolog. Mert ennek titka van. Nem tudod, miért, de az emberek örülnek, ha ott vagy és kíváncsiak rád. És ez egy fantasztikus isteni ajándék. Én nem nézem le az intelligenciát sem, de nem hagyom lebecsülni a bulvárt sem.” Hozzátette, ha valaha egyszer is komolyan venné magát, vége lenne.

Végezetül az is kiderült, hogy a verseny győztesével folytatott kamerák előtti szexjelenet nem volt spontán megrendezett, vagyis Benkő állítása szerint semmi ilyesmire nem kérte a csatorna. „Dániel, hozd magad” – mondták neki, és ő úgy is tett. Azóta pedig médiatörténelmi eseménynek tartja, hogy a nemi szervét nem lógó, hanem álló állapotban takarták ki.