A 23 éves egykori valóságshow-szereplő, Heidi Montag eddig tizennégy plasztikai beavatkozást hajtatott magán végre, de azt mondja, ennyinél nem áll meg. A mellébe a testéhez kérhető legnagyobb méretű implantátumot kérte, többször átfaragtatta az orrát. Egyesek szerint a plasztikamánia egyfajta segélykiáltás, de könnyen lehet, hogy csak így akarja kicsit fellendíteni albuma eladásait.

Heidi Montag a The Hills és a Celeb vagyok, ments ki innen amerikai verzióinak jelenleg 23 éves szereplője november 20-án tíz plasztikai beavatkozást hajtatott magán végre, összesen mintegy 30000 dollár  (kb. 5,7 millió forint) értékben – írja az Access Hollywood.

Montag nem igazán lett ismert a The Hills után, ami egy Los Angeles-i fiatalok életét bemutató valóságshow az MTV-n, Magyarországon is vetítik. Annak ellenére nem jött neki össze, hogy ő volt a műsor egyik főszereplője.

A The Hills után szerepelt a How I Met Your Mother (Így jártam anyátokkal) című sorozat egy részében, illetve elkezdett lemezeket gyártani, de az áttörést nem sikerült elérnie. Tavaly augusztusban még egy Playboy-sorozattal is megpróbálkozott, aminek az egyetlen érdekessége az volt, hogy azon kevés sorozat közé tartozik, amit akár óvodákban is lehetne mutogatni, hiszen Montag szinte talpig ruhában van a képeken.

Az évek alatt elvégeztetett néhány plasztikai beavatkozást magán, de tavaly novemberi akciójával végre sikerült magára felhívnia a figyelmét. November 20-án ugyanis egy nap alatt tíz plasztikai műtéten vett részt. Tételesen: megemeltette a szemöldökét, átfaragtatta az orrát, botoxot töltetett a homlokába, zsírral egyengettette ki az arcát, kisebbítette az állát, leszívatott némi zsírt a nyakáról, laposabbra szabatta a füleit, megnagyobbíttatta a mellét, zsírt szedetett le a hasáról, combjáról, derekáról, megemeltette a fenekét.

Ezeken kívül korábban az orrával és a mellével volt dolga az orvosoknak, és persze a kötelező zsírleszívás.

Montag elmondása szerint a műtétek következtében majdnem meghalt, de ezt azért nem kell annyira komolyan venni, hiszen Montag sok pályatársához hasonlóan imád hülyeségeket nyilatkozni. "Majdnem meghaltam a beavatkozások után. Túl sok demerol volt a véremben, mint Michael Jacksonnak, és a légzésszámom percenként ötre csökkent nagyjából, ami majdnem olyan, mintha meghaltam volna. [...] Istennek hála, Charles, az egyik testőröm korábban mentős volt, és számolta a lélegzeteimet az órája segítségével, és szólt a nővéreknek, hogy azonnal adjanak nekem oxigénmaszkot, és hívta a plasztikai sebészemet, hogy sürgősen tenni kell valamit. Nagyon megrázó élmény volt" – nyilatkozta Montag az Access Hollywoodnak.

A műtétekből nagyjából két hónap alatt épült fel. Most azt mondja, ismét készen áll egy újabb fotózásra a Playboyjal, de arról egyelőre nem esett szó, hogy most is végig kapaszkodik-e majd a mellébe, vagy megmutatja magát a lapnak, ahogy sokan mások tették előtte.

A mellei mindenesetre abszolút Playboy-kompatibilisek lettek. "Először azt mondogattam, hogy a melleim nem elég nagyok. Nyolcszáz köbcentiset akartam, de először csak olyan 650-es lett. Nyolcszázas a legnagyobb implantátum, amit még betesznek. Eredetileg azt akartam, hogy nagyobbak legyenek, de ennél nagyobb nem fér be a testembe. De aztán két hónapon keresztül csak azt mondtam, hogy nagyobbat akarok, nagyobbat akarok. Azt hiszem, most már elégedett vagyok velük. Most már DDD-sek vagy F-esek. Én H-s kosarat akartam, a Heidi miatt, de sajnos nem így működik a dolog" –  filozofálgatott Montag a lapnak.

A rengeteg műtét után néhány oldal, mint például a Famous Plastic szerint Montag úgy néz ki, mint egy műanyag transzvesztita, teljesen elvesztette az emberi vonásait. A beavatkozások hátrányait természetesen az alany is érzi. "Most már egyre inkább meg tudom mozgatni az arcizmaimat. De nagyon műanyagnak érzem magam. Főleg, amikor először kijöttem. Annyira nehéz volt még mosolyogni is, és néha még most is nehéz a rágás, de napról napra természetesebb érzés, mert csökkennek a duzzanatok" – ecsetelte Montag.

Hiába esett át több életre elegendő plasztikai beavatkozáson egy nap alatt, Montag úgy gondolja, hogy még nincs kész a teste. Többek között azért is gondolja így, mert természetesnek tartja, hogy az ember a tudomány segítségével olyanra faragja magát, amilyenre csak szeretné, de legalábbis olyanra, amit szépnek tart. "Szeretem (a plasztikai sebészetet - a ford.), és tisztelem. Tisztelem a mögötte húzódó tudományt. Szerencsénk van, hogy rendelkezésünkre áll az ilyen sebészet, hogy ennyire fejlettek vagyunk. Ha Kleopátra ma élne, egészen biztos vagyok benne, hogy DDD-s melle lenne. Azt hiszem az idők kezdete óta, a szépség mindig szenvedéssel járt" – osztotta meg egy magvas gondolatát Montag a New York Daily News-zal.

Egyelőre úgy néz ki, Heidi Montag elérte azt, amire régóta vágyik: rá figyelnek. A Pop Eater az Access Hollywooddal végzett közös szavazásának eredménye szerint az emberek 87 százaléka gondolja viszont úgy, hogy ez a sok plasztika semmi más, csak egy kétségbeesett segélykiáltás, hogy némi figyelmet kapjon. Montag viszont nem biztos, hogy erre vágyott, hogy az áldozata legyen saját megszállottságának, valószínűleg szívesebben tündökölne valami 2010-es jócsaj-szerepben.

És végül könnyen elképzelhető, hogy a Blemish találta meg az igazságot, hogy Montagnak miért pont most kellett hirtelen beszámolnia mindenhol plasztikai műtétjeinek eredményéről. Január 11-én megjelent, Superficial című albumából eddig összesen ezer darab fogyott, elkél neki a reklám.