A színésznő és bátyja, James Haven anyjuk, Marcheline Bertrand halálának harmadik évfordulójára egy régi családi videóból vágtak össze rövid kisfilmet. A felvételen a család az édesanya kedvenc helyén, Hawaii-n nyaral épp, Jolie a felvételeken még csak hat éves.

Angelina Jolie-t három éve nagyon megviselte édesanyja, Marcheline Bertrand halála, akinek emlékét most – halála harmadik évfordulóján – bátyjával, James Havennel közösen egy kisfilmben idézték fel. A film a mai napon debütált a YouTube-on létrehozott emlékoldalon.

A videó egy hawaii nyaralás felvételeiből készült, Bertrand és a gyerekek virágfüzérrel a nyakukban láthatók hula-táncot járva, vagy a tengerparton játszva. Pár felvétel a szállodai szobában készült, ezen a gyerekek nem szerepelnek, csak Bertrand, amint az őt filmező operatőrrel évődik. A felvételről nem derül ki, ki volt a kamera másik oldalán, de mivel Jolie és bátyja 6-8 évesek a felvételen, a színésznő pedig ekkoriban egy Bill Day nevű filmrendezővel élt, vélhetően ő dokumentálta a nyaralást.

A videóhoz mellékelt rövid kísérőszövegből kiderül, Jolie-ék azért ezeket a képsorokat választották, mert anyjuk kedvenc helye, az ő gyerekkoruk meghatározó helyszíne volt Hawaii és az ottani családi nyaralások. A film aláfestő zenéje is ehhez kötődik, a hawaii származású énekes, Kamakawiwo'Ole Somewhere Over The Rainbow-feldolgozása, a film végén pedig felirat üzeni: „Nagyon hiányzol, anya – szeretettel Angelina és James”.

A félig francia-kanadai, félig irokéz származású Bertrand 1971-ben ment hozzá színész kollégájához, Jon Voighthoz. 1973-ban megszületett fiuk, James, 75-ben Angelina lányuk, majd 1976-ban a pár különköltözött, két évvel később pedig el is váltak. A gyerekeket anyjuk nevelte tovább, és bár Jolie első szerepét még gyerekként, apja oldalán játszotta a Lookin’ To Get Out című filmben, azt vallja, mind a színészet iránti érdeklődését, mind jótékonysági indíttatását anyja példája inspirálta. Jolie egyébként a fotók tanúsága szerint külsőleg is megdöbbentően hasonlít anyjára, ami az alábbi videóban szintén szembetűnő. A színésznő soha nem nagyon beszélt szüleihez fűződő kapcsolatáról, csak apjával való feszült viszonya volt visszatérő témája volt a bulvárlapoknak.

Bertrand gyerekei nevelése miatt feladta épp csak elindult színésznői karrierjét. 1978-ban megismerkedett Bill Day dokumentumfilmrendezővel, akivel aztán 12 évig éltek együtt. Később maga is producerként próbált érvényesülni, Trudell című dokumentumfilmjét be is mutatták a 2005-ös Sundance Filmfesztiválon. Élete vége felé már nem nagyon mutatkozott, és interjúkat sem adott, végül 2007. január 27-én hunyt el petefészek-rákban.