Schobert Norbertet pénteken támadták meg szentendrei kávézójában, az esetet kamera rögzítette, ráadásul az elkövetőket ismeri. A rendőrség önbíráskodás miatt indít eljárást, így a tettes akár öt évet is kaphat. Schobert, aki a tegnapi támadás ellenére ma már munkába állt, elmondta, nem ijesztették meg, hisz a rendőrség munkájában, és azt javasolja mindenkinek, ne hagyják magukat megfélemlíteni, hanem értesítsék a hatóságokat.

Schobert Norbertet saját szentendrei éttermében támadta meg három verőember. A fitneszguru, akit a bekamerázott éttermében, az alkalmazottai előtt ütöttek le, közepes agyrázkódást szenvedett. Schobert, aki a tegnapi támadás ellenére ma már munkába állt, a Velvetnek elmondta, nem ijesztették meg, hisz a rendőrség munkájában, és azt javasolja mindenkinek, ne hagyják magukat megfélemlíteni, hanem értesítsék a hatóságokat. A rendőrség önbíráskodás gyanúja miatt indít eljárás, melyért akár öt év börtönbüntetés is kiszabható.

Kamerák előtt ütötték meg a behajtók

10 napja jelentek meg először behajtók Schobert Norbertnél, akik pénzt követeltek, és azzal fenyegették, hogy lejáratják a sajtóban. Azonban a pénteki látogatásuk elfajult, és a három férfi közül az egyik bemosott egyet a fitneszgurunak, aki nem volt hajlandó fizetni nekik. „Megvárták, míg elmennek a vendégek, de arra nem figyeltek, hogy az alkalmazottak ott maradtak tanúnak, és a kamerákat sem vették észre” - idézte fel az agyrázkódással végződő esetet, mely után egyből kihívta a rendőrséget, akik értesítették a mentőket.

„Nekem is vannak követeléseim, de senkire sem küldök verőembert. Nem ez a módja az ilyen ügyek rendezésének” - mondta el a Velvetnek Schobert, aki kifejtette, tulajdonképpen nincs is tartozása azok felé az emberek felé. „Abból a vállalkozásból, amelyik tartozik nekik, már évekkel ezelőtt kiszálltam, és a jogászom is megerősítette, hogy engem nem érint az a kiegyenlítetlen számla” - mesélt a verőlegények látogatásának okáról.

Schobert bízik a rendőrségben

Az eset után Schobert Norbert feljelentést tett, és a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint önbíráskodás gyanúja miatt indul eljárás, melyért akár öt év börtönbüntetés is kiszabható. „az elsődleges szakértői vélemény szerint nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A nyomozók a bejelentés után lefoglalták a videokamerák felvételeit, és a szentendrei kávézóban tartózkodó alkalmazottakat tanúként hallgatják majd ki” - nyilatkozta a Velvetnek Beluzsárné Belizsa Andrea, majd hozzátette, nem lesz szükség körözésre, mivel Schobert ismerte az elkövetőket.

„Lehet, hogy engem kellett pofán vágni ahhoz, hogy mások is fel merjék hívni a rendőrséget” - mondta Schobert, aki szerint hazánkban rengeteg embert félemlítenek meg, és nagyon sokan vannak, akik jobban félnek annál, hogy fel merjék hívni a hatóságokat. A fitneszguru azonban azt cáfolta, hogy azért bízik a rendőrök munkájában, mert egykor ő is a kötelék tagja volt. „Nem azért tartom jónak a rendőrséget, mert régen én is rendőrszázados voltam. Szorgalmasak, fiatalok, jól dolgoznak. Ha valamit rosszul csinálnának, akkor biztosan szóvá tenném.”

Nem fél, nem bújkál

Bár a Schobert családot azért megrázta a támadás, nem tervezik, hogy mától testőrök gyűrűjében közlekednének, hiszen korábban is kaptak már fenyegetéseket. „Rékát megrázta az eset lelkileg, de nem félünk, nem akarunk elbújni, és nem tervezzük, hogy külföldre költözünk. Jó a rendőrség, és nem akarok testőröket sem fogadni” - mondta a családfő, aki nem omlott össze, és félelem helyett inkább szomorúságot érzett az eset után, mivel szerinte az ellene irányuló támadás oka egyrészt az, hogy a behajtók azért őt pécézték ki, mert ismert és könnyű pénzszerzési lehetőséget reméltek.

Schobert Norbertet, aki ma már ismét munkába állt, azonban az erőszaknál sokkal jobban megviselte az a tény, hogy a lánya, Lara a televízióban látta, hogy apját megtámadták. „A lányom a tévéből értesült arról, hogy megvertek. A mentősöktől hamarabb értesültek az újságírók a sérülésemről, mint ahogy beértem volna a kórházba” - mondta Schobert, aki már meg sem lepődik azon, hogy az, hogy kamerák előtt protein-rost sütikkel csökkentette a vércukorszintet, egy kisebb hírt sem ért, míg megverése címlapokra került.