Szájmozgással kiváltani az énekesi teljesítményt annak ellenére is népszerű, hogy jópáran égtek már be vele csúnyán. Itt egy szép csokor legendás teljesítmény. Pink a pozitív példa, aki még fejjel lefelé fellógatva, vízzel leöntve is képes élőben énekelni, Britney Spears pedig az ellenpólus, bár ő legalább nem is állítja, hogy azt kapjuk, amit látunk. Kanye West óriási egója nem fér ki a torkán, Ashlee Simpson meg egyszerűen lesétál a színpadról, ha a technikusok rossz számot indítanak el alatta.

Pink a 2010-es Grammy-díjátadón énekelve állítólag csak azért aggódott, nehogy sikerüljön túlzott látványelemmé tennie a fenekét, mégse jutott eszébe, hogy playbackről énekeljen.

Az énekesnőt több méter magasra húzták fel egy vég selyemszalagba tekerve, plafonról lógatták, fejjel lefelé pörgették, vízzel öntözték, meg amúgy is előadott egy fél akrobataszámot, és még így is élőben énekelt, röhejessé téve ezzel minden szokásos érvet, amelyeket általában felhozni szokás a playback mellett. A HollywoodDame gyűjtött egy csokrot a mintha-műfaj emlékezetesebb cikijeiből.

A műfaj egyik legismertebb szereplője Britney Spears, akinek bevallottan esze ágában sincs egy koreográfia végigtáncolása közben még énekléssel is szórakozni. Mivel azonban nem táncelőadásokra, hanem koncertekre árul jegyeket, az ausztrál hatóságok például parázs vitába is keveredtek vele világkörüli turnéján az „élő koncert” szóösszetétel értelmezésén. Alább az egyik legismertebb incidens: a Womanizer című számtól beindult rajongó hirtelen felugrik a színpadra Spearshez, aki érthető módon megijed, mégse hallatszik semmi abból, ahogy egyenesen a mikrofonjába sikoltozik.

Szintén nem volt a helyzet magaslatán Rihanna a 2006-os Teen's Choice Award díjátadón, ahol azt mutatta be, milyen, amikor a szájmozgásnak semmi köze az énekelt szöveghez:

 

Ashlee Simpsonnak a Saturday Night Live-ban kellett volna élőben előadnia egy számot, de miután játszani kezdtek, valahogy mégse a felkonferált szám szólalt meg a hangszórókból. Az énekesnőt a jelek szerint nem készítették fel az ilyen technikusi hibahelyzetek kezelésére, lazaságát úgy próbálta demonstrálni, hogy kicsit dzsiggelt, majd kisétált a színpadról, zenekarára bízva, hogy oldják meg a helyzetet.

Kanye Westről is kiderült, hogy 2009 márciusában végigplaybackelte fellépését az American Idolban, de ez nem újdonság, West rutinosan rontja el: már egy 2008-as Saturday Night Live-ban is lebukott, ahol félplaybackre kellett volna énekelnie. Szerencsére az ő egójával nem lehet ilyesmikbe belesülni.

A legtehetségesebb versenyzőt azért a végére hagytuk: az egyelőre ismeretlen, de erősen sikervárományos banda énekese azután is töretlen lelkesedéssel képes énekelni, hogy túlszaladt és lezuhant a színpadról; zenekara ugyanilyen lelkesedéssel képes tovább játszani mindenféle zsinór és hangosítás nélküli hangszereiken, és még csak el sem röhögik magukat. És a nevük mindehhez Squeeze Theeze Pleeze.