Katie Price otthon hagyta egyhetes férjét, a ketrecharcos Alex Reidet. Azonban a női ruhát is kedvelő férfi nélkül is sikerült a dekoltázsával magára vonnia a figyelmet. Lindsay Lohan lemaradt a bécsi operabálról, mivel túlságosan sokáig vásárolgatott.

Az Európai Unió külügyi főképviselője, Catherine Ashton és a múlt héten újból férjhez ment Katie Price volt a két sztárvendége az idei bécsi operabálnak, melyet Frédéric Chopin emlékének ajánlottak. Az eseményre hivatalos volt Lindsay Lohan is, de túl sokáig vásárolgatott, ezért nem jutott el Bécsbe.

A lengyel zeneszerző születésének 200. évfordulójára való tisztelettel a bál a Perckeringővel és a Scherzo Nr. 1 című művével nyílt meg csütörtök este az osztrák fővárosban. A bécsi báli szezon legrangosabb eseménye hagyományos találkozóhelye a politikusoknak és az üzletembereknek, de az utóbbi időben a osztrák és külföldi hírességek is megjelennek a rendezvényen. Idén Katie Price volt az egyik díszvendég, és a női ruhákat is kedvelő ketrecharcos férje, Alex Reid nélkül is sikerült magára vonnia a figyelmet. Az elmúlt években egyébként Dita von Teese, Pamela Anderson, Carmen Electra és Paris Hilton is tiszteletét tette az eseményen.

Idén Lindsay Lohan nevével bővülhetett volna a botrányhősnők listája, azonban a színésznőnek nem sikerült megérkeznie Bécsbe. Lohan nem bírta abbahagyni időben a vásárlást - köszönhetően gyűjtögetési mániájának -, és bár a tetemes késést kivárta a járat, sőt, fel is engedték a fedélzetre a hírességet, de utána le is szállították a gépről.

Richard Lugner, aki meghívta Lohant a bálra, elmondta, a légitársaság 16 ezer eurót követelt a késés miatt, ezt azonban Lohan és Lugner sem tudta kifizetni, így a színésznő nem repülhetett sehova. „Ki akarta fizetni [Lohan – a szerk.], de a kártyalimitje nem volt elég magas” – nyilatkozta Lugner az eset után.

A bécsi operabálra egyébként nem olcsó eljutni: a legegyszerűbb állójegy 230 euróba (62 ezer forint) került, ám egy drágább páholyért már 17 ezer eurót (4,6 millió forint) is elkértek a szervezők. A bált a Bécsi Állami Operaházban rendezik meg 1877 óta, és míg korábban csupán mágnások, arisztokraták, politikusok és művészek vettek részt rajta, az utóbbi években azonban Richard Lugner vendégei vonták magukra a figyelmet.