A fiatal színész egy fotósorozat kedvéért került egy rakás meztelen modell közelébe, de nem úgy értékelte az élményt, ahogy kommentelőink tennék. Szerinte a Details magazin számára készült sorozat inkább a nyolcvanas évek pornóját idézi, ami sokkal ártatlanabb, kedvesebb volt a mostaninál. Egyúttal arról is vallott, hogy eddigi élete során csak a kutyája iránt érzett komoly érzelmeket.

Az Alkonyat című film sztárja a Details magazin évfordulós száma kedvéért nemcsak egy részletes interjút adott, hanem egy olyan fotósorozatot is elvállalt, amin meztelen, vagy csak harisnyát viselő modellekkel kellett pózolnia. Mások biztos élvezték volna, de ő nem lelkesedett: „Igazán utálom a puncit, tulajdonképpen allergiás vagyok rá. Persze nem mondhatom azt, hogy fogalmam sem volt róla, mi vár rám, hiszen a fotózás tizenkét órán keresztül tartott, szóval elég nyilvánvaló volt, hogy a jelenlévő nők legalább öt-hat órán keresztül meztelenek lesznek. De mégsem voltam igazán felkészülve minderre. Fogalmam sem volt arról, hogy mit is mondhatnék ezeknek a lányoknak. Szerencsére amúgy is másnapos voltam” – nyilatkozta a fiatal színész, aki jelenleg egyébként egyedülálló, ami nem csoda, ha tényleg büdös, és valóban hiányzik belőle minden romantika.

Abba, hogy édesanyja mit fog szólni a sorozathoz, az interjú alapján mintha nem mert volna belegondolni, de végül azzal mentette magát, ez tulajdonképp egész ártatlan ahhoz képest, ami manapság bármelyik tévében is látható. „Most már mindenhol meztelen emberekbe lehet futni. Ez a fotósorozat azonban a nyolcvanas éveket idézi„ – nyilatkozta a tavaly egyébként a világ legszexisebb férfijának kikiáltott színész. Hozzátette, hogy a nyolcvanas évekbeli pornó nagyon sokban különbözik a mostanitól, hiszen régen azok az emberek, akik ebben az iparban dolgoztak, rajongásból csinálták, és tulajdonképpen egy kedves kis közösségről volt szó. Mostanra pedig mindez megszűnt, és szinte mindenhol korhatáros dolgokba ütközhetünk.

Az interjú során pár sört is elfogyasztó Pattinson arról is mesélt, hogy egyik nagybátyja milyen komoly áldozatot hozott, amikor fivéreivel ellentétben nem költözött el szülővárosukból .„Az édesapám megkérdezte tőle, hogy ugyan mi értelme lenne maradni. A nagybátyám ekkor rákérdezett, hogy akkor mégis ki fog vigyázni az édesanyjukra. Ekkor szembesültem azzal, hogy talán valami baj lehet az érzelmi világommal, ugyanis nem vagyok biztos abban, hogy ilyen komoly áldozatot tudnék hozni. Az egyetlen fontos érzelmi szál a kutyámhoz fűzött. Ez elég nevetséges” - nyilatkozta Pattinson. A színész egyébként úgy véli, hogy akkor lehet művészként igazán nagyot alkotni, amikor valaki átlépi a saját árnyékát, és megfeledkezik arról, hogy milyen korlátokat is állított fel magának.

Egyúttal arról is mesélt, hogy alaposan megnehezítette a saját helyzetét, mert talán túlságosan vastag falakat húzott maga köré. Hozzátette, nem is igazán emlékszik az elmúlt két év történéseire, ami persze nem annak köszönhető, hogy folyton kiütötte magát egy-egy bulin, hanem csak túl nagy volt a felhajtás körülötte. Jó példa erre egy cannes-i jótékonysági gála, ahol két apa fejenként 28 ezer dollárt ajánlott fel azért, hgy a színész arcon csókolja lányaikat. Abba pedig nem mindig gondol bele, hogy az élete akár valóban veszélyben foroghat a túlzott népszerűség miatt. „Ha mondjuk tényleg meglőnének, akkor persze biztos, hogy kiborulnék. Arra gondolnék, hogy miért nem Zac Efronnal történik mindez, hiszen ennek talán nagyobb visszhangja lenne" – nyavalyog még kicsit Pattinson, mielőtt elismeri, a hírnévnek persze nem csak árnyoldalai vannak.