A színésznő a Sunnak kétrészes interjúban mesélt arról, milyen hektikus gyermekkora volt, és mekkora szerepe van balhés apjának abban, hogy ő egy időben igen zűrös életet élt. Azt állítja, ma már tiszta, de és nem is esett volna vissza annyiszor, ha apja nem teregeti ki folyton a szennyest. Az emlegetett apa természetesen azonnal reagált, mégpedig azzal, hogy ez kamu, lánya még mindig függő, de ő mindent megtesz azért, hogy segítsen rajta. Lindsay Lohan az interjúban szerelmi életére is kitért, kilátásba helyezve, hogy esetleg újra összejön igaz szerelmével, Samantha Ronsonnal.

A vad partikról és hektikus szerelmi életéről ismert Lindsay Lohan nemrég terjedelmes interjút adott a Sunnak, melyben többek közt mesélt volt barátnőjéről, Samantha Ronsonról, valamint arról is, hogy mi, pontosabban ki miatt szúrta el majdnem az életét pár évvel ezelőtt.

Lohant hároméves korában szerződtette le a Ford modellügynökség, és hiába lett belőle sikeres gyerekszínész, a szülei között lévő feszültség miatt gyerekkora nem bővelkedett kellemes élményekben. Édesapja, Michael Lohan többször ült börtönben különböző okok - például neje elverése - miatt, ráadásul kábítószerezett is, és tegyük hozzá, azóta sem él valami példamutató életet .

Csodálatos anya és balhés apa

„Az édesanyám csodálatos asszony, de az apám hol velünk volt, hol otthagyott minket. Előfordult, hogy eltűnt három napra, és amikor visszajött, féltünk attól, hogyan is fog viselkedni, mit fog mondani. Gyakran próbáltam megvédeni a testvéreimet. Soha nem ütött meg, csak verbálisan bántalmazott. Akkor nem gondoltam bele abba, hogy ez milyen hatással lesz rám a későbbiekben. Elvileg a családnak biztonságot kellene nyújtania. Őszintén szólva nem tudom, hogy miért tette mindezt. Amikor gyermek voltam, megütötte az édesanyámat, de nem igazán emlékszem a történtekre. Valószínűleg a családi hátterem miatt követtem el ennyi hibát” – mesélte a színésznő, akinek három fiatalabb testvére van, Michael, Aliana és Dakota, akik után apjuk nem szívesen fizet tartásdíjat .

Saját története az intő példa

Lohan a Sun munkatársának úgy fogalmazott, úgy érzi, az édesapja az oka annak, hogy pár évvel ezelőtt igazán mélyre süllyedt. Michael Lohan ugyanis ekkor kezdett el vadul nyilatkozgatni a lányáról, aminek ő természetesen nem örült, sőt, kifejezetten rosszul érezte magát emiatt a bőrében. „Alkohollal, kokainnal és más szerekkel próbáltam megoldani a helyzetet. De tanultam a hibáimból, sokkal egészségesebb és boldogabb vagyok. A tudatmódosító szerek nagyon veszélyesek. Ha a saját példámon keresztül segíthetek másokon – főleg a tinédzsereken - , akkor még többet beszélek majd a tapasztalataimról” – mondja Lohan, aki nem szeretné még egyszer kockára tenni a karrierjét káros szenvedélyei miatt. Jelenleg kéthetente jár egy pszichoterapeutához, valamint hetente ellátogat egy "alkohollal kapcsolatos szemináriumra".

Nem tudott nemet mondani

Állítása szerint először akkor kért segítséget egy szakembertől, amikor 2007 januárjában annyira kiütötte magát, hogy amikor vizet akart ereszteni fürdéshez, egyszerűen elaludt a fürdőszobája padlóján, és csak akkor ébredt fel, amikor a kádból már folyamatosan ömlött a víz. Ekkor harminc napot töltött a Los Angeles-i Wonderland Center klinikán. „Összesen három alkalommal jártam elvonón. Először az Ambien nevű altató miatt volt szükségem kezelésre. Ez a gyógyszer hallucinációkat okoz. Eljött az a pont, amikor egyszerűen nem tudtam nemet mondani, és megpróbáltam mindenkinek megfelelni. Énekeltem és színészkedtem. Fiatal voltam, és azt hittem, hogy filmezés és a lemezkészítés mellett a szórakozás is simán belefér” – emlékezett vissza Lohan, akit először 2007 májusában kaptak el kokainbirtoklás miatt egy autóbalesetet követően.

Hülye voltam, bocs

„Úgy vezettem, mint egy őrült. Mindenhol lesifotósok voltak, és villództak a vakuk. Megpróbáltam megfordulni, majd gyorsítottam, mert ők is ráléptek a gázra. Ekkor mentem neki a fának. Hálás vagyok Istennek, amiért senkinek nem esett baja. Nagyon ijesztő volt. Maximum három italt ittam előtte, de hülyén és gyerekesen viselkedtem” – emlékezett vissza az ominózus napra Lohan, aki hozzátette, hogy apja miatt került közelebbi kapcsolatba a kokainnal. "Bár féltem tőle, kipróbáltam, mert makacs, bolond és kísérletező kedvű voltam. Soha többet nem akarom kipróbálni, szarul éreztem magam tőle. Kicsit hiperaktív vagyok, szóval igazából nincs szükségem ajzószerekre” – tette hozzá.

Az ifjú színésznőnek ezután újra elvonókúrára kellett mennie egy malibui intézménybe, ugyanis a rendőrség kokaint talált nála. Röviddel azután, hogy kijött a klinikáról, ittas vezetés miatt tartóztatták le, ráadásul megint volt nála némi kábítószer. Ezúttal egy Utah államban található klinikán próbált megszabadulni a káros szenvedélyeitől. Miután 2007 augusztusában ittas vezetés és kábítószer birtoklása miatt elítélték, kereken 84 percet töltött a börtönben, és részt kellett vennie egy oktatáson, valamint némi közmunkát is végzett.

Csak mértékkel

Lohan mar már állítólag ihat alkoholt, de természetesen nem mértéktelenül. Hozzátette, hogy nem igazán éri meg túl keményen bulizni, hiszen így nagyon sok mindenről le lehet maradni, és többek közt azért sem iszik, mert nem akarja rosszul érezni magát másnap. Egyúttal azt is fontosnak tartotta leszögezni, hogy a bulizás természetes velejárója az egyetemi illetve főiskolai éveknek, és ő is pont abban az életkorban rúgott ki rendszeresen a hámból, amikor kevésbé híres kortársai valamilyen felsőoktatási intézmény diákjaként döntötték magukba az alkoholt. Igaz, az ő bulizási szokásaik valahogy nem igazán érdeklik a közvéleményt.

Mégis függő lenne?

Apja, Michael Lohan persze ezúttal is hozzátette a saját verzióját: ő továbbra sem hisz abban, hogy lánya józan életet él, és szerinte Lohan éppenhogy azért gyógyszerfüggő, mivel az orvosai sorra írják fel neki a különböző szereket. Igaz, nagyon örül annak, hogy gyermeke szeretne végleg búcsút inteni a káros szenvedélyeinek. Egyúttal azt is elmondta, hogy lánya természetesen rosszul emlékszik: nem azután érte el a mélypontot az életében, miután ő mesélni kezdett róla, hanem mindez pontosan fordítva történt – írja a Sun. Persze az elkötelezett apa továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy lánya sikerrel járjon a józan élettel. „Addig nem állok meg, amíg a lányom nem jön le a gyógyszerekről, amikre egyébként sincs szüksége. Nem érdekel, hogy mi mindent mondanak rólam azok az emberek, akik persze szintén nem tökéletesek” – nyilatkozta Michael Lohan, bár lánya per pillanat szóba sem áll vele, sőt, éppen el akar költözni Nagy-Britanniába.

Örök szerelem

A minden részletre kiterjedő, kétrészes interjúban Lohant a szerelmi életéről is alaposan kifaggatta a Sun újságírója, és így az egész világ megtudhatta, hogy a 23 éves híresség még mindig szerelmes volt barátnőjébe, Samantha Ronsonba, akivel tavaly szakított. Lohan egyébként nem adta fel, hogy valaha még kibéküljenek, de végleg visszatér a fiúkhoz, ha nem sikerült visszaszereznie élete szerelmét. „Korábban nem vonzódtam a nőkhöz. Samanthával csak úgy megtörtént a dolog, kicsit meg is lepődtem. Egyébként még mindig tartjuk a kapcsolatot, ugyanabban a házban lakunk, sokszor találkozunk. Az egyik legjobb barátom, szeretjük egymást. Talán ki is békülünk, nem tudom, hogy mit hoz a jövő” – nyilatkozta a mostanában a divatszakmával is kísérletező celeb, aki szerint azért szakítottak, mert Ronson irigy, féltékeny családja és barátai nem örültek a kapcsolatuknak, és még a sajtó is folyton a nyakukba lihegett.

Heath Ledger kényes téma

Ami a másik nemet illeti, már nem volt ilyen beszédes a színésznő; Colin Farrell állítólag nagyon régen volt a pasija, Calum Bestről pedig még ennyit sem érdemes beszélni. Ha már a férfipartnerekről esett szó, a Sun riportere Heath Ledgerre is rákérdezett, ugyanis olyan pletykák is szárnyra keltek, hogy a két színész titokban randevúzgatott Ledger halála előtt. „Sajnálom, de ez egy elég kényes kérdés. Nagyon jó barátom volt, és igen szomorú, ami vele történt” – zárta rövidre a témát Lohan, aki inkább ismét Samantha Ronsonról beszélt. Bár rengeteg olyan fotó készült róluk, amin éppen veszekednek, állítólag boldog és békés kapcsolatban éltek. „Minden kapcsolatban vannak jó és rossz időszakok, ez teljesen normális. Persze ha egy pár a rivaldafényben él, akkor a nehezebb pillanatok nagyobb nyilvánosságot kapnak, és úgy tüntetik fel, mintha rémes lenne a helyzet. Korábbi kapcsolataim soha nem kaptak ekkora nyilvánosságot, ráadásul ez volt első románcom egy nővel. Ez kissé ijesztő volt, de nem igazán érdekelt, hiszen szeretem őt” – tette hozzá.