Egyelőre nem tudni pontosan, hogy miért válik Kate Winslet és a férje, Sam Mendes. Az unalom és a közös munka mellett most egy 27 éves színésznő, Rebecca Hall neve is felmerült a lehetséges okok között. Mendes és Hall még 2006-ban találkozott, és egy közös színházi munka kapcsán elég sok időt töltöttek együtt tavaly, vagyis épp akkor, amikor a rendező és az Oscar-díjas híresség házassága végleg megromlott. Winsletnek a hírek szerint régi jóbarátja, Leonardo DiCaprio segít túljutni a válás sokkján, Mendesnek pedig Hall.

A Daily Mail szerint könnyen előfordulhat, hogy Kate Winslet és Sam Mendes házassága nemcsak az unalom és a közös munka miatt ment tönkre, hanem egy harmadik személy is szerepet játszott abban, hogy néhány hónapja búcsút intettek egymásnak. Egy közelinek mondott és közlékeny ismerős szerint ugyanis a kétgyermekes színésznőnek nem esett jól, hogy férje meglehetősen sokat foglalkozik a 27 éves Rebecca Hall nevű ifjú kolléganőjével.

Ideális nő

Az ifjú színésznő 2006-ban első filmje, A nagy kvízválasztó kapcsán találkozott először a rendezővel, aki a mű producere volt. Mendes ezután tavaly nyáron színházi társulatába is beválogatta Hallt, és állítólag nagyon élvezték egymás társaságát. Erről persze a nála hét évvel idősebb Winslet is tudomást szerzett, és nem igazán örült annak, hogy férje sok időt tölt egy olyan nő társaságában, aki - a férj barátai véleménye szerint - abszolút Mendes típusa: azaz barna hajú, szép, és még okos is.

A rendező ismerősei mindenesetre tagadják, hogy hogy a férj és ifjú pártfogoltja között több lenne egyszerű barátságnál, és ezt Hall sajtósa is megerősítette. A Daily Mail szerint ugyanakkor a fiatal színésznőnek már több éve nincs komoly kapcsolata, viszont állítólag sokat segített Mendesnek, amikor házassága megromlott.

Ki is Rebecca Hall?

Sir Peter Hall színházi rendező és Maria Ewing operaénekesnő lánya Londonban született 1982-ben. Korábban angol irodalmat tanult a Cambridge Egyetemen, amit két év után otthagyott, hogy színésznő lehessen. Rebecca Hall a színpadon, valamint a kamerák előtt is kipróbálta magát, és többek közt szerepelt Woody Allen Vicky Cristina Barcelona című filmjében is.

Azért vannak a jó barátok...

Ez persze nem változtat azon a tényen, hogy a házaspár hétfőn egy ügyvédi irodán keresztül bejelentette a válást. Az okokról egyelőre egyikük sem nyilatkozott, csupán annyit tudni, hogy Mendes egyelőre New Yorkban marad a barátai – és Rebecca Hall – közelében, míg leendő volt neje közös fiukkal, valamint első házasságából született lányával éppen Mexikóban vakációzik, ahova kolléganője, Emma Thompson is elkísérte. Mendest egyébként Thompson mutatta be Winsletnek még 2001-ben.

Persze nem Thompson az egyetlen barát, aki segít Winsletnek átvészelni ezt a nehéz időszakot. Állítólag Leonadro DiCaprio szintén óriási támasz a számára – írja a Sun. „A Titanic forgatása óta nagyon közel állnak egymáshoz. Miután Kate házassága kezdett megromlani a Revolutionary Road forgatása környékén, ismét szorosabb lett a barátságuk. Kate mindig is  imádta Leót, és úgy érzi, hogy bármit elmondhat neki. Egyszerre lettek híresek, és csak ők tudhatják igazán, hogy a másik min ment keresztül” – nyilatkozta egy ismerős.