A színésznő 45 évesen, második terhessége alatt is elvállalta a Vanity Fair magazin felkérését, hogy a címlapjukon mutassa meg a hasát. Hat évvel ezelőtti első címlapfotója még felháborította a Vatikánt, most nincs botrány.

Monica Bellucci hat évvel első terhessége után, 45 évesen is elvállalta, hogy várandósan pózoljon az olasz Vanity Fair címlapján. Amikor először pózolt terhesen a lapnak azért tette, hogy így tiltakozzon egy olasz törvény ellen, ami megtiltja a spermadonorok használatát. A törvényre sikerült felhívnia a figyelmet, a Vatikán meg hivatalos közleményben akadt ki Belucci tettén.

2010-ben azért döntött a vetkőzés mellett, mert a népszavazás után meghozott törvény még mindig változatlanul korlátozza a mesterséges megtermékenyítést. "Az olasz nők külföldi klinikákra járnak, ha megengedhetik maguknak. Ez igazságtalanság. Ez egy politikai probléma, vagy leginkább annak a problémája, hogy a politika kihasználja az egyházat. Mindenekfelett viszont az információhiány a probléma. Túl kevés ember szavazott a népszavazáson" - nyilatkozta Monica Bellucci az olasz Vanity Fairnek. Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy Bellucci mostani kampányakciójával is magára haragította-e a Vatikánt.

A jelenlegi interjúban arról is mesélt, miért vállalt 45 évesen is gyereket. "Emlékezned kell arra, hogy a nők most már átlagosan 85 évig élnek, úgyhogy van még egy csomó időd. Összehasonlításképpen, ha a XIX. század elején születtünk volna, negyvenéves korunkra valószínűleg halottak lennénk. Persze lehet, hogy életben lennénk, de szörnyű állapotban, valószínűleg fogak nélkül. Ma már másképp vannak a dolgok, és a hatvanas nők csodálatosan néznek ki. Úgyhogy most már lehet gyereked negyvenévesen úgy, hogy valószínűleg fel is tudod nevelni" - nyilatkozta a színésznő a lapnak.

A terhesen vetkőzés hagyományát Demi Moore indította el, aki szintén a Vanity Fairnek pózolt, és Annie Leibovitz készítette róla a képet 1991-ben. A hagyományt követte többek között Cindy Crawford 1999-ben, Christina Aguilera 2008-ban, Britney Spears 2006-ban, Halle Berry 2008-ban, és Heidi Klum 2005-ben.