A világ jelenlegi első számú tinikedvence, Robert Pattinson Magyarországon forgatja legújabb filmjét, a hazai rajongók legnagyobb örömére, akik igyekeznek minden pillanatot megragadni, hogy valahogy választott sztárjuk közelébe kerüljenek. A fiatal színészért azért vannak oda, mert az Alkonyat-filmekben olyan karaktert alakít, aki megtestesíti a lányok minden vágyát, azt mondja, amit a lányok hallani szeretnének.

Budapest belvárosában forgat néhány hétig Robert Pattinson és a Bel Ami című film stábja, hogy felvegyenek néhány, a XIX. századi Párizst idéző környezetben játszódó jelenetet. Robert Pattinson neve a tinédzserkorukból kinőttek számára általában semmit sem mond, viszont azoknak, akik most élik középiskolás éveiket, nagyjából a két lábon járó megváltó. Persze leginkább a lányoknak.

Robert Pattinson a Harry Potter-filmek negyedik részében tűnt fel, ő játszotta a jóképű Cedric Diggoryt, aztán minden mindenki mást háttérbe szorító népszerűségre tett szert, miután megformálta az Alkonyat-könyvekből készült filmekben Edward Cullen történetét. Az Alkonyat-sorozatot Stephenie Meyer írta és egy vámpírokkal és vérfarkasokkal teli szerelmi történetet mesél el, amiben Edward Cullen a főszereplő, szívtipró vámpír, minden lány álma.

A magyar rajongók meg kitartanak választott sztárjuk mellett, szerdán például a Pollack Mihály téren ácsorogtak több tucatnyian hosszú órákon át, hogy aztán végül ne is lássák választottjukat, mivel aznap nem volt végül forgatás, csak a helyszínt kezdték berendezni a későbbi felvételekhez.

Heni

"Tehetséges, és nagyon jó színész. Meg ő alakítja a Twilightból Edwardot, ő a főszereplő, ő alakítja a vámpírt. A Harry Potterben még elég kisfiú volt, a Twilightban lett az igazi, ott sokkal jobb már. Szerintem nem lehet megmondani, hogy kik rajonganak érte. Nekem van egy tízéves testvérem, ő is szereti, és a harmincegy éves barátnőm is nagyon szereti. Szerintem nemektől függetlenül rajonganak érte" - mesélte a 15 éves Heni, aki szerint Pattinsonért rajongani teljesen kortalan dolog.

Noémi

"Nem vagyok olyan nagy rajongó, de szeretném látni, mert 1-2 év alatt elég nagy hírnevet szerzett magának. Már a Harry Potterben felfigyeltem rá, de úgy az Alkonyat óta érdekel különösen. Azért szeretem, mert helyes nagyon. A barátnőjét is szeretem, Kristen Stewartot, nagyon helyes színésznő, ők az álompár, most az Alkonyattal semmi sem tudja felvenni a versenyt. Szerintem 13 éves kortól kezdve egészen húszig, vagy még afelett is rajonganak érte, de inkább lányok" - mondta a 18 éves Noémi.

Emese

"Nagyon megfogott azzal, hogy nagyon jó színész. Nagyon szeretem, és már a Harry Potterben is odáig voltam érte, meg vissza. De mindenki más ponttól kezdve rajong érte, az a lényeg, hogy mikor fogja meg az embert. Mondjuk, nekem több nézés kellett hozzá, hogy azt mondjam: "Hmmm, na igen, ebben van valami". Többször megnéztem a filmet, magyarul is, angolul is, bár a magyar szinkronnal nagyon nem vagyok megelégedve, nagyon rossz a hangja. Angolul viszont nagyon kedvesen beszél a lányokkal, és végül is minden lánynak ez melengeti meg a szívét. Alapvetően a tinik rajonganak érte szerintem, kifejezetten. Ha már valaki idősebb, és szereti, akkor szerintem az azért, van, mert most ez a menő" – foglalta össze gondolatait Emese.

Noémi

"Én azért rajongok érte, mert ő alakítja Edwardot, és ő testesíti meg legjobban azt, amit az írónő leír, azt, amire a lányok vágynak. Mindenki arra vágyik, hogy legyen egy saját Edwardja, hogy megtegyen érte mindent, amit csak szeretne. Szerintem az összes lány így gondolkodik, de nem feltétlenül a szingli lányok kedvence. Én például úgy gondoltam, hogy olyan fiút szeretnék magamnak, mint Edward, vagy az éppen aktuális, akiért odavoltam, de ahogy lett barátom ez megváltozott, de megmaradt ugyanúgy kedvencnek. Valószínűleg ki fogom nőni, mindig jön valami új. Már nem rajongok annyira azért a dologért, amiért például egy éve oda voltam. De nagyon fontos, hogy mindig legyen valaki az ember életében, akiért odavan. Szerintem ez ad értelmet az ember életének. Nem feltétlenül kell visítva sikongatva futni egy kocsi után, mert szerinte ott ül az a férfi, akire vágyik, mert úgysem fogja megváltani a világot, hogy kiemeli a tömegből. De valamelyik nap pont azon gondolkoztam, hogy ha nem ő játszaná el Edward szerepét, akkor valószínűleg más férfiért rajonganánk" – nyilatkozta a 17 éves Noémi.

Szilvi

"Én nem is tudom eldönteni, hogy Edwardért szeretem, vagy magát a színészt igazából. Úgy voltam vele, hogy valószínűleg azért szeretik, mert a filmben azt válaszolja, amit a lányok hallani szeretnének. A filmben is mond a Bella valamit, én meg elképzelem, hogy ezt kéne rá válaszolnia, és tényleg azt válaszolja. Olyan jó olvasni, hogy így szeretik egymást. Én teljesen Edwardot látom benne, pedig tudom, hogy nem olyan, de akkor is. De biztos meg fogom valamikor unni a rajongást. Nálam általában olyan félévig, egy évig tart egy ilyen, és utána általában már nem érdekel annyira. Másért még nem rajongtam annyira, hogy "Hú, mennyire odavagyok érte, egész nap csak ő jár a fejemben", az Alkonyattal kezdődött" - prognosztizálta rajongásának végét Szilvi.

Edina

"Szerintem nagyon jó színész, ráadásul nagyon híres, és most, hogy itt van, talán lesz akkor szerencsénk, hogy beszéljünk vele vagy lefényképezzük. Én kifejezetten Robert Pattinsont kedvelem, és nem Edward Cullent. Már a Harry Potterben is tetszett. Azon kívül, hogy jó színész szerintem még baromi jól is néz ki, de azt hiszem ez nagyjából magától értetődő, ezért is olyan népszerű a lányok körében. Meg persze sokkal lazább, mint Justin Timberlake vagy Johnny Depp, fiatalabb, de lazább is. Persze nem ő az egyetlen kedvencem, szeretek még sok más színészt is" - fejtette ki véleményét Edina, aki Olaszországból jött és Budapesten tanul.

Saci

"Egyrészt a látványa miatt éri meg itt ülni, másrészt emberileg nagyon aranyos, tehetséges, kedves. Persze a Harry Potter óta megváltozott, mert akkor elég bunkó volt, de azóta azt nyilatkozta, hogy akkor elszállt magától, de már magába szállt, rájött, hogy ennek semmi értelme, és nem akar olyan lenni, mint a többi sztár. De, mondjuk, nem kifejezetten rajongok érte, inkább kíváncsi vagyok rá. Ahhoz én már kicsit idős vagyok, hogy rajongjak érte, de az ember életében ez a rajongás fontos. Nekem is voltak ilyen emberek az életemben, persze. Pattinson rajongói inkább a középiskolás lányokból kerülnek ki, de náluk inkább csak egy pillanatnyi fellángolásról van szó, ők Edwardot látják benne az Alkonyatból, de sokan nem olvasnak utána mélyebben, hogy ő mással is foglalkozik. Például zongoratanári végzettsége van, nagyon művelt, intelligens. A magánéletében visszahúzódó, csendes lehet, nem szeret szerepelni, nyilván ezért nem ad interjút, nyilván ezért nincs az emberekkel közvetlen kapcsolatban. De meg lehet érteni, biztos meg lehet unni, hogy úton, útfélen fürtökben lógnak rajta a lányok, elég idegesítő lehet" - nyilatkozott felnőtt fejjel a képen balra látható Saci.