Az Inni és élni hagyni című vámpíros tévésorozat női főszereplőjének, Anna Paquinnek van ugyan vőlegénye, de egy tévészpotban most elárulta, ő például lányokkal is szívesen bújik ágyba. A színésznő egy esélyegyenlőségi kampány forgatásán jelentette be, hogy mindkét nemhez vonzódik, és ezzel állítólag a stábot is meglepte.

Anna Paquin a True Colors alapítvány esélyegyenlőségi kampányához készített reklámfilm forgatásán állt elő a bejelentéssel, miszerint mindkét nemhez vonzódik. Ez állítólag a stábnak is meglepetés volt, mivel az egyébként menyasszony Paquin eddig soha nem említett ilyesmit. A kampány szlogenje a Give a Damn! azaz kb. Kit érdekel?!, és arra utal, hogy ne a nemi hovatartozása alapján ítéljük meg a másikat - írja a Daily Mail.

"Anna Paquin vagyok, biszex, de kit érdekel ez?!" - mondta videóra a 28 éves színésznő január végén Los Angelesben, és ez állítólag a stábnak is meglepetés volt, mivel úgy tudták, Paquin is csak mint az egyik heteró támogató fog feltűnni a filmben.

A True Colors Found a homoszexuális, leszbikus, biszex és transzszexuális emberek esélyegyenlőségére szeretné felhívni a figyelmet. A szerdán az interneten debütált reklámfilmben Paquin mellett ezért olyan meleg és heteró hírességek állnak ki az ügy mellett, mint Cindy Lauper, Elton John, Sharon Osbourne vagy Whoopi Goldberg, mondván, tökmindegy, hogy valaki meleg vagy heteró. A videó szerint egyelőre még nem az, sőt, akár életek is múlhatnak rajta: az Egyesült Államokban például óránként követnek el valamilyen gyűlölet-bűncselekményt ilyesmik miatt, a szüleik előtt homoszexualitásukat felvállaló tinédzserek nagy részét pedig kidobják otthonról, mert a többség még mindig nem fogadja el a másságot.

"Képzeld el azt, hogy mész az utcán, és közben arra gondolsz, vajon ez lesz-e az a nap, amikor megvernek vagy megölnek pusztán azért, amilyen vagy" - mondja például Elton John, aki a nyolcvanas években vállalta fel homoszexualitását.

Az Új-Zélandon nevelkedett, de Kanadában született Anna Paquin az utóbbi években az HBO True Blood - a hazai tévékben Inni és élni hagyni - című vámpíros sorozatával szerzett nagy népszerűséget, amelyben ő alakítja a női főszereplő, a telepatikus képességgel megvert szexi szőke pincérnő karakterét. Sookie Stackhouse eljátszásáért 2009-ben Paquin Golden Globe díjat is nyert. A sorozat 2007-ben indult forgatásán jött össze a férfi főszerepet, Sookie Bill nevű vámpír pasiját játszó Stephen Moyerrel, akivel azóta el is jegyezték egymást.

Paquin korábban az X-Men trilógiában szerepelt, ő alakította a Vadóc nevű karaktert, de sokan első filmszerepe alapján azonosítják, mivel 1993-ban 11 évesen Oscar-díjat nyert a Jane Campion Zongoralecke című filmjében, Harvey Keitel és Holly Hunter oldalán nyújtott alakításáért.