Az énekesnő legújabb videójában biztosra ment: nem elég, hogy a JFK-merénylet színhelyén, Dallasban sétál, miközben egyenként megszabadul ruhadarabjaitól, de a végén még le is lövik, mint Kennedyt. A forgatáshoz nem kértek engedélyt, rajtaütésszerűen dolgoztak, a többi szereplő nem statiszta, hanem valódi járókelő, van pucérság meg halál, mindez a prűd Texasban, persze, hogy feljelentés lett belőle.

Erykah Badunak kiadós botrányt sikerült összehoznia Window Seat című új klipjével, persze nem biztos, hogy véletlenül. Az r&b/soul/hiphop énekesnő úgy döntött, üzenete tolmácsolásához a legjobb módszer, ha végigsétál a John F. Kennedy elnök meggyilkolása kapcsán híressé vált dallasi városrész, a Dealey Plaza egyik utcáján, eközben pucérra vetkőzik, majd a JFK-merénylet színhelye közelében ő is lelöveti magát. Badu és stábja nem fáradtak engedélykéréssel, az énekesnő egy operatőrrel március 17-én nekiindult, és a döbbent járókelők meglepetését is belekalkulálva, egyetlen snittben felvették az egészet.

Akkor senki nem tiltakozott, így feljelentés hiányában a rendőrség sem tudott eljárást indítani az ügyben. A klip április elsejei premierje után azonban valakinek mégis beugrott, hogy gyerekek is voltak a környéken, akiket bizonyára súlyos trauma ért, így jó két héttel a történtek után befutott egy panasz a dallasi rendőrséghez, ami alapján most már eljárhatnak. Badut már be is idézték nem helyénvaló viselkedése miatt - írja a CNN.

"Tegnap jelentkezett egy szemtanú, így ma vádat emeltünk" - közölte pénteken a dallasi rendőrség szóvivője, hozzátéve, már ki is postázták a közterületen való illetlen viselkedés miatti idézést az egyébként szintén dallasi lakos Badunak. "Alapos megfontolás tárgyává tettük az ügyet, és úgy véltük, ez fedi le leginkább az általa lefolytatott tevékenységet, úgymint a jelenlévő személyek és a közelben lévő gyermekek előzetes figyelmeztetése nélküli levetkőzést" - fogalmazta meg rendőrül Badu tettét a szóvivő.

Az énekesnőt azért vélhetően nem fogja földöz vágni a dolog, ez a szabálysértés legfeljebb 500 dolláros bírsággal járhat (kb 98 ezer forint), ami vélhetően az egyik legkisebb marketingköltés a zeneipar történetében egy új klip vagy lemez reklámkampányára. Jelenleg Badutól függ, akar-e még nagyobb visszhangot: megteheti, hogy vállalja a bírósági eljárást, de rövidre is zárhatja az egészet azzal, hogy befizeti a bírságot. Az énekesnő persze egyfajta szabadságharcként fogja fel a nyilvános vetkőzés ügyét, Twitter-oldalán sorozatos posztokban reflektál a történtekre, és többek közt az egész klipet ihlető - a főcímben meg is nevezett - Matt & Kim duónak is köszönetet mond az ötletért: "Köszi, Matt and Kim, felszabadító forradalmat indítottatok. Hálás és ihletett vagyok, de most továbbadom a fáklyát!".

A klipet ugyanis bevallottan a dance punk duó 2009-es Lessons Learned című száma ihlette, melyben az énekes és az énekesnő egy furgonból kiugorva szaladnak végig a New York-i Time Square-en, miközben mindketten pucérra vetkőznek. A vidáman hülyére vett hangulatú kliphez szintén nem statiszták alkotják a meglepett járókelőket, és ez se ér boldog véget, az énekesnőt végül egy busz csapja el. New York viszont jóval toleránsabb, mint a texasi pampák népe, ezért a klipért senki se akart feljelenteni senkit, inkább megszavazták az MTV Music Awards legjobb új videójának.