A terhesen vetkőzés hagyománya 1991 augusztusáig nyúlik vissza, amikor is Demi Moore egy tréfa kedvéért hat hónapos terhesen lefotóztatta magát teljesen meztelenül. Az akkoriban még nagy port kavaró esemény ma már mondhatni, divattá nőtte ki magát, sorra lehet látni a pucér pocakos celebeket a címlapokon. Összegyűjtöttük a legismertebb sztárokat, Ön pedig döntse el, ki a legszebb pőre kismama!

1. Demi Moore

demi-moore-pregnant

Poénnak szánta, mégis divatot teremtett Demi Moore, amikor megkérte Annie Liebovitzot, hogy tegye címlapra a Vanity Fair magazinban azt a képet, amelyen meztelenül pózol. Az akkoriban még szokatlan és különlegesnek tűnő fotó az újság 1991-es, augusztusi számában debütált, amikor a színésznő hét hónapos terhes volt. Annak ellenére pedig, hogy az esetet közfelháborodás övezte (például egyes újságárusok elrejtették a lapot vagy pedig papírzacskóba csomagolva nyújtották át a vevőknek), Moore a mai napig nem bánta meg, hogy várandósan dobálta le a ruháit. Mi több, büszke arra, hogy megmutathatta, egy terhes nő is címlapra való.

2. Lisa Rinna

lisa

Lisa Rinna nevét elsősorban a Melrose Place című sorozatból ismerhetik a nézők. A színésznő igazából nem is nagyon tudott máshol érvényesülni, a televíziós szereplései elmaradoztak, leginkább sorozatokban tűnt fel, legutóbb például a Törtetőkben. Ha a rendezőkét nem is, a Playboy magazin főszerkesztőjének a figyelmét felkeltette a nő, és övé lett az 1998-as szeptemberi számnak a címlapja. Természetesen ő is terhesen pózolt - azóta már két kislánnyal is büszkélkedik: Delilah Belle után 2001-ben ismét világra hozott egy gyereket, aki az Amelia Gray nevet viseli. A színészkedéssel pedig nagyon úgy tűnik, hogy felhagyott, és saját ruhaboltot nyitott Kaliforniában.

3. Cindy Crawford

cindy

A világrekordernek számító szupermodell (több mint 1000 címlapon szerepelt már eddig életében), 1999-ben szintén teljesen meztelenül pózolt a W magazinban. És ő ezt már nem viccnek szánta. Richard Gere exfelesége egyébként szinte semmit nem változott az elmúlt évek alatt, és állítja, nem a plasztikai sebészet csodájáról van szó. Azt viszont elismerte, hogy kipróbálta már a botoxot. Bár terhessége után már nála is jelentkezett a narancsbőr tünete, vallja, hogy minden nőnek fel kell dolgoznia az öregedést.

4. Brigitte Nilsen

nielsen

A 46 éves dán színésznő sem maradt ki a sorból, ő is szó nélkül szabadult meg minden ruhájától egy fotósorozat kedvéért. Az utóbbi időben leginkább drogfüggősége és átszabása (a német RTL plasztikai show-jában arcfelvarrást, szemráncfelvarrást, saját zsírral történő arcfeltöltést, mellfeszesítést és zsírleszívást, valamint új fogakat is kapott) miatt híres Nielsen úgy tűnik, a sok viszontagság után visszatért, és két évtized után újra modellkedésre adta a fejét: egy dán magazin felkérésére februárban Chanel, Givenchy és Lanvin ruhákba bújt.

5. Monica Bellucci

bellucci

Monica Bellucci pucér hasa 2004-ben debütált legelőször az olasz Vanity Fair címlapján. Az akkor 39 éves, első gyermekét váró színésznő azért vállalta be a meztelenül való pózolást, hogy így tiltakozzon egy olasz törvény ellen, ami betiltotta a spermadonorságot. Bellucci idén is – ismét nagy pocakkal - ledobálta a ruháit (igaz, jóval szolidabbra vette a figurát), a törvény ugyanis még szintén változatlanul korlátozza a mesterséges megtermékenyítést. Arról még nem szólnak a hírek, hogy ez az akció mennyire verte ki a biztosítékot a Vatikánnál, az első provokációnál viszont hivatalos közleményben akadtak ki a színésznő tettén.

6. Britney Spears

medium pregnant britney spears

Britney Spears sem bírta ki anélkül, hogy ne mutassa meg meztelen testét a várandósság alatt. A botrányos énekesnő 2006 augusztusában virított a Harper’s Bazaar címlapján. A fotósorozat érdekessége az volt, hogy az egyébként szőke Spears barna hajjal szerepel a képen. A magazin óriásplakátját egyébként Tokióban cenzúrázni akarták, mert szerintük ez károsan befolyásolhatta volna az ifjúság lelki érését. Végül meggondolták magukat, és azt a megoldást találták ki, hogy deréktól lefelé egy felirattal eltakarták a számukra oly kényesnek ítélt testtájakat.

7. Christina Aguilera

christina-aguilera-pregnant

Christina Aguilera 2007-ben csatlakozott a várandósan pucér címlaplányok csapatához. Az énekesnő a Marie Claire magazin januári számában pózolt, igaz, kissé visszafogottabban, mint elődjei: egy kis bőrkabátka takar valamennyit belőle. A cikkhez tartozó képen viszont már jóval bátrabb, mindössze egy pár Christian Laboutine cipőt visel. Aguilera hónapokon keresztül nem volt hajlandó a terhességéről nyilatkozni, de mint azt az újságnak elmesélte, nem valami sötét titkot rejtegetett, egyszerűen csak nem akarta bejelenteni, hogy „hé, mindenki, terhes vagyok!” Való igaz, ennél jóval jobb húzás volt a pucér kitárulkozás.

8. Eva Herzigova

eva2

A cseh szupermodell 2008-ban vetkőzött le terhesen a francia Paradis magazin kedvéért. A képek - amiken Eva Herzigova javarészt nem visel semmit – kicsit megkésve jelentek meg az újságban, a modell ugyanis már júniusban életet adott a kisfiának, míg a fotók a lap őszi/téli számában jelentek meg. Herzigova a szülés után azt nyilatkozta, férje sokkal vonzóbbnak találta, amikor terhes volt. „El kell ismernem, csodálatos kapcsolatban élek. Amikor várandós voltam, nem tudott betelni velem” – mesélte a Hello magazinnak a modell, aki korában evési rendellenességgel küzdött, de terhessége alatt már nem érdekelte a felszedett kilók száma. Terhessége alatt ráadásul külön modellszerződést is kapott: a Gap kismamaruháit hirdette.

9. Michelle Wild

vad kati

A magyar celebek közül az expornós Michelle Wild, alias Vad Kata volt az, aki 2004-ben mindenáron szerette volna közszemlére tenni gömbölyödő hasát. "Egyrészt büszkeségből vállaltam el, mert büszke vagyok arra, hogy jól viselem a terhességet és szerettem volna, ha várandósan is megörökítenek. Másrészt a saját kedvtelésemből, de akkor sem lett volna semmi bajom, ha sosem kerülök be az újságba" – nyilatkozta a Velvetnek korábban Wild, aki nem példát akart ezzel mutatni, hanem rákattantani a nőket a terhességre. „Nem hibátlan, retusált, hanem tartalmas fotókat akartam, amik jelentenek is valamit" – tette hozzá.