A békéscsabai modell többször dolgozott már a botrányfotósként elhíresült Terry Richardsonnal, ám az eddig comingoutoló kifutólányokkal ellentétben neki nincsenek kellemetlen emlékei a divatfotósról, aki a híresztelések szerint előszeretettel vetkőzik le modelljei előtt, majd kielégítteti magát velük.

Miután nemrég több egykori modell is kifejtette, a szexuális aspektusokat előnyben részesítő botrányfotós, Terry Richardson a fotózások alkalmával addig-addig manipulálta őket, amíg beengedték őt a bugyijukba, a Velvet megkérdezte élményeiről az Egyesült Államokban is népszerű magyar modellt, Mihalik Enikőt, aki már több alkalommal is dolgozott Richardsonnal.

Nincsenek kellemetlen emlékei

A békéscsabai születésű modellt modellügynökségén, a Visage Managementen keresztül értük utol, kiszámítható szavait az ügynökség vezetője, Kajdi Csaba tolmácsolta. „Enikőnek nem voltak kellemetlen élményei, pedig többször is dolgozott már Terryvel. Mindig jó fej volt, tisztelettudóan viselkedett vele, sőt nagyon jópofa képek kerültek a werkfotók közé” – mondta a Velvetnek Kajdi. Mihalik Enikő legutóbb a francia Vogue számára készített képekhez állt modellt Richardsonnak, de a botrányfotós készített róla képeket a Purple magazinba , a 2010-es Pirelli naptárhoz és a H&M tavaly őszi kampányához is.

A 44 éves Terry Richardsont Rie Rasmussen dán színésznő-rendező vádolta meg először szexuális zaklatással a párizsi divathét után. „Mondtam neki, hogy megalázó, amit a nőkkel csinál, és, hogy remélem tudja, csak azért dughatja meg a lányokat, mert van egy fényképezőgépe, ismert a divatvilágban, és mert a képei a Vogue-ban is megjelennek” – nyilatkozta Rasmussen a New York Postnak. A színésznő-rendező példáját több, egykor Richardsonnal dolgozó modell is követte.

Egy másik modell, Jamie Peck például arról számolt be a The Glossnak, hogy az egyik fotózás alkalmával Richardson elkérte tőle használt tamponját, hogy abból "tamponteát" áztasson, és azt is elérte, hogy a lány végül orálisan kielégítse. A botrányfotós természetesen tagadta a vádakat, weboldalán kifejtette, mindig tisztelettel bánt modelljeivel, és hálás a sorsnak, hogy ilyen nagyszerű emberekkel dolgozhat együtt. Hivatalos feljelentést egyelőre egy modell sem tett Richardson ellen, aki pedig rágalmazási pert nem indított a lányok ellen. Egyelőre.