Erdélyi Mónika nagyon örül, és reméli, meg tudja mutatni egy másik oldalát is a nézőknek, Lilu pedig boldog, mert ismét dolgozhat. Az RTL Klub közleményben tudatta a világgal, hogy felbontották Peller Mariann és Horváth Éval szerződését, a leköszönő műsorvezetők pedig azt nyilatkozták, álmodni sem mertek ilyen lehetőségről, amit egy évig biztosított számukra a csatorna.

Információink szerint Horváth Évát és Peller Mariannt kirúgták az RTL Klubtól. A csatorna kommunikációs munkatársa, Keresztes Nikolett, megerősítette a hírt. Mint mondta, Horváth Éva jelenleg is státuszban van az IKO Kábeltévé Kft-nél, azaz, ha szükséges, be tud ugrani majd egy-egy műsorba.

Remélem a nézők ebben a szerepkörben IS szeretettel fogadnak

Erdélyi Mónika délutáni show-ja épphogy csak megszűnt, aminek a nézettségi adatokkal szemben sokan örültek, máris úgy döntött a csatorna, lehetőséget ad a kilenc éve foglalkoztatott háziasszonynak, hogy a reggeli műsorsávban is bizonyítson. „Örültem az RTL Klub felkérésének, igyekszem megfelelni az új kihívásnak, jó lesz 9 év után valami újban kipróbálni magam. Mindig is szerettem volna élő műsort vezetni, a Csak csajok nagyon jó élmény volt, megpróbálom minél több oldalamat megmutatni, és remélem a nézők ebben a szerepkörben is szeretettel fogadnak” – nyilatkozta közleményében Erdélyi Mónika, aki korábban már utalt arra, hogy ő szeretne lenni a magyar Oprah Winfrey.

Kovalcsik Lilu Ildikó, aki nemrég még azt nyilatkozta, háromgyerekes családanya szeretne lenni, most arra utalt, hogy már hiányzott neki a munka, bár eddig is dolgozott, hiszen a Reflektor magazint felváltva vezette István Dániellel. „Szinte hihetetlen, hogy milyen gyorsan eltelt a szülési szabadságom és bevallom, félig még mindig azon maradok. Háromhetente vezetem majd a Reggelit, ami azt jelenti, hogy azokon a napokon Dávidra apukája vigyáz, de csak amíg haza nem érek. Szerencsére ez csak pár órát jelent, hiszen a Reggeli műsor nagy részét a kisfiam átalussza. Persze nehéz lesz ennyi időt is távol tölteni tőle, de már nagyon hiányzott a munkám, a nézők és a kollégák, izgatottan és örömmel várom újra a reggeleket.”

A két távozó műsorvezető az RTL Klubnak természetesen megköszönte a lehetőséget, sőt, a bizalmat is. Horváth Éva - az év haja - a csatorna által kiadott közleményben hangsúlyozta, jó viszonyban vált el a vezetéstől, és reméli, ezzel nem ért véget a televíziós pályafutása. Kolosi Péter programigazgató – aki gyakorlatilag sajtóosztály nélkül maradt annak köszönhetően, hogy kompletten megvált az egész csapattól – úgy érezte, most neki is meg kell szólalnia. „A Reggeli új párosai garanciát jelentenek arra, hogy jókedvűen ébredjen mindenki, aki minket néz. Örülök, hogy Lilu visszatér, és hogy Mónikát nem kell a Mónika show nélkül sem nélkülöznünk. Egyúttal köszönöm az elmúlt másfél év munkáját Horváth Évának ésPeller Mariannak. Biztos vagyok abban, hogy sokaknak hiányozni fognak a képernyőről, és hamarosan újra együtt dolgozhatunk majd velük.”