Bár a plasztikai műtét-függő valóságshow-szereplő korábban már adott némi ízelítőt abból, hogyan is néz ki egy fiatal, szőke celeb egy egész napos műtétsorozat után, most meg is mutatta, hogyan néz ki mindez bikiniben.

A Hills című valóságshow plasztikai műtét-függő főszereplője azt már beharangozta, hogy műtétsorozata eredményeként se futni, se ölelkezni nem tud óriási melle miatt, most azonban a Las Vegas-i Liquid Pool Lounge medencés megnyitóján be is mutatta újraszabott önmagát bikiniben. A People számolt be a jeles eseményről, ami az első alkalom, hogy Montag a novemberi átalakulása után (majdnem) teljes valójában mutatja meg felújított testét. „Egyáltalán nem vagyok ideges. Nagyon sokat edzettem, sok mindenen mentem keresztül, szóval készen állok erre a pillanatra. A beavatkozások óta most először vettem fel bikinit, és persze a saját kollekcióm egyik darabját viselem” – nyilatkozta a plasztikhősnő, akire hat testőr és férje, Spencer Pratt vigyázott az eseményen.

Montag 2007 áprilisában kezdte a tuningot, amikor kollagént fecskendeztek a szájába, az orrát is átalakították, és mellén is változtattak. Mivel nem volt elégedett a végeredménnyel, 2009 novemberében egy újabb sorozatot vállalt be, mégpedig nem is akármilyet: egy nap alatt tíz beavatkozást végeztek el rajta. A műtétmaraton többek közt magában foglalt egy mellnagyobbítást, némi zsírleszívást, orrfaragást, és még egyéb beavatkozásokat is, annyifélét, hogy orvosa ezek után úgy döntött, ő bizony nem kíván már többet foglalkozni híres ügyfele testével.

Egy valódi függőt ez nem tántoríthat el, Heidi Montag sem tartja kizártnak, hogy mindezek ellenére valamikor ismét igénybe veszi egy plasztikai sebész szolgálatait. Bár sokan vannak, akik úgy vélik, hogy külseje már most is kellőképpen ijesztő és túlságosan mű, őt a jelek szerint nem igazán érdekli az ellendrukkerek véleménye, hiszen a műtétsorozata után végül is valóban megnőtt az érdeklődés személye iránt. Micsoda véletlen például, hogy éppen ez év elején jelent meg saját albuma, ami a nagy leleplezés előtt nem fogyott valami jól. Emellett egyébként beújított egy filmszerepet. Sokan ugyan nem tartják valami eszes lénynek Heidi Montagot, a javára írandó, hogy némi önirónia azért szorult belé. A Funny or Die számára készült fogyasztóvédelmi álreklámban saját magát figurázza ki.