2010.04.15. 22:19
A riporter és műsorvezető hetedik feleségétől válik, és nem kizárt, hogy az egész konfliktus a családban marad. A TMZ szerint ugyanis King felesége húgával folytat viszonyt már évek óta, és a bankszámlakivonata buktatta le.

A 76 éves CNN-műsorvezető és riporter, Larry King nyolcadszor adta be a válókeresetet – számolt be róla csütörtökön a TMZ. A válókeresetben King a szokásos „kibékíthetetlen ellentétekre” hivatkozik, ahogy az 50 éves nej, Shawn Southwick is a magáéban, melyet pár órával férjéé után nyújtott be a Los Angeles-i Felső Bíróságon. A kibékíthetetlen ellentét azonban lehet csak a helyzet szépítése, egy új fordulat szerint valójában arról van szó, hogy Kingnek öt éve van viszonya neje húgával. És hogy mi buktatta le? Ami a filmekben is mindig a hűtlen férjek veszte: a bankszámlakivonat.

Shannon Engelman
Shannon Engelman

King 1997-ben vette el Southwicket, a házasságból két közös gyerek született. A TMZ információi szerint azonban a műsorvezető öt évvel ezelőtt viszonyba bonyolódott neje húgával, Shannon Engelmannel, aki a TMZ fotóinak tanúsága alapján modellként dolgozik. A viszony azóta is tart, és a TMZ szerint a házaspár közt nagyjából ezóta állandóak az akár tettlegességig is fajuló összecsapások. Egy ismerősük emlékszik egy nyilvános verekedésre is a Beverly Hills-i Nate ’n Al étterem előtt, ahol „ütötték egymást", és a hírportál szerint a válókereset beadását is egy durva üvöltözés előzte meg, ami után King csikorgó gumikkal startolt kocsijával a garázsbeállóról.

A legújabb fejlemények szerint King gavallérosan költött szeretőjére, meglepte többek közt egy 160 ezer dolláros (31 millió forintos) autóval, és „több tonna Cartier-ajándékkal”. A titkos vásárlásokat egy olyan hitelkártyával bonyolította, melyet menedzsere finanszírozott, a jelenlegi botrány pedig akkor pattant ki, amikor a nej átnézte a számlakivonatokat. Egy ismerősnek keserűen ki is fakadt, amikor meglátta a listán egy gyémántokkal kirakott Cartier-nyaklánc ellenértékét: „Nekem bezzeg soha nem vett semmiféle gyémántnyakláncot!”.

Lehet, hogy nyaklánc nem volt, de azért anyagilag a nej sem érezheti  kisemmizve magát: a TMZ szerint King három éve úgy próbálta kimutatni elkötelezettségét házasságuk iránt, hogy Southwick nevére íratott három házat – köztük a Beverly Hills-i családi otthont is –, de az asszony ettől nem lett boldogabb. Ismerősei szerint Southwick jó ideje küzd depresszióval, és szinte már egyáltalán nem is mozdul ki otthonról.

A TMZ megszólaltatta a hírbe hozott húgot, Shannon Engelmannt, aki elpanaszolta nekik, hát igen, nővére már hónapok óta üldözi őt azzal, hogy szerinte viszonya van a férjével, és mindig azzal bizonygatja az igazát, hogy mennyi ajándékot kapott ő Kingtől. „De ez nevetséges! Csak engem pécézett ki, pedig Larry az egész családhoz nagyon nagylelkű volt mindig, engem is beleértve” - védekezik a húg. Azt nem tagadja, hogy kapott ezt meg azt Kingtől, de állítja, ezek csak születésnapi és karácsonyi ajándékok voltak.

Shawn Southwick és Larry King
Shawn Southwick és Larry King

Shannon Engelmann szerint nővére egy rakás fenyegető üzenetet hagyott a hangpostáján. Amikor a National Enquirer korábban már megszellőztette kettejük viszonyát, Southwick állítólag azzal fenyegette Engelmannt, hogy ha be meri perelni a lapot emiatt, ő majd közzéteszi a bizonyítékait, amelyek alátámasztják, hogy húgának viszonya van a férjével. „Már belefáradtam, hogy én tartsam a hátam mindenért. Nincs viszonyom Larryvel, ő olyan nekem, mintha az apám volna. Szeretem a nővérem, de ami történt, nem az én hibám” - zárta le Engelmann.