Hajdú Péter úgy döntött, odacsap, nem lehet vele csak úgy packázni, és beperel öt olyan facebookozót, akik az őt szidó csoportban túl erős hozzászólásokra ragadtatták magukat. A hájfejűzést rosszul viselő tévésnek minden joga megvan a pereskedésre, ráadásul nyerési esélyei is jók, ha sikeresen azonosítja a felhasználókat. Az eset egyébként annyira abszurd, hogy eddig csak a South Parkban és a Jay és Silent Bob visszavágban láttunk hasonlót.

Miközben Hajdú Péter három nyilvánosságra került szabálytalankodása közül egyben megindult a szabálysértési eljárás, a műsorvezető sem volt rest, kikelt a parkolási szokásain felháborodó Facebook-felhasználók ellen.

"Elnézést, valóban bunkó dolog volt mozgáskorlátozottak helyén parkolni, még akkor is, ha magánterületen történt. A Facebookon szereplő, büntetőjogi kategóriába tartozó beírások miatt öt ember ellen feljelentést tettünk a rendőrségen. Azt pedig végképp nem tűröm, hogy a négy és fél hónapos terhes feleségemet és a kislányomat bántsák" - nyilatkozta Hajdú Péter a Borsnak.

Elsőre szokatlannak tűnhet, hogy egy közszereplő hozzászólásokban gyalázkodó magánszemély ellen lép fel, de a dolog egyáltalán nem megy ritkaságszámba, bár a Facebook hazai történetében mindenképpen érdekességnek tekinthető. "A kommentelőket nyugodtan beperelheti, ha be tudja azonosítani, e mellett az elektronikus kereskedelmi törvény alapján eltávolítást is kérhet elvileg" - mondta a Velvetnek az Index ügyvédje, Bodolai László.

"Harminc napon belül magánvádas eljárást tud indítani becsületsértésért és rágalmazásért, és polgári pert indíthat 5 éven belül a személyhez fűződő jogai megsértéséért. Itt kártárítést is kérhet. Ha a facebooknak lenne magyar szolgáltatója, a magyar szolgáltatót is beperelheti, ha nem távolítja el a jogsértő tartalmat" - folytatta ügyvédünk. Mivel a gyűlöletcsoport üzenőfalán meglehetősen markáns, valóban sértő véleményeket is olvashattunk, így Hajdú Péter valószínűleg könnyeden talált olyan posztokat, amik miatt olyan pert indíthat, amit jó eséllyel megnyer.

A kommentelők beperlése abszurditásban könnyedén felveszi a versenyt a Jay és Silent Bob visszavág azon jelenetével, amiben a két drogdílerből lett celebritás felkeresi azokat az internetes hozzászólókat, akik rosszat mondtak róluk, és jól elveri őket.

Persze, ha Hajdú Péter mindenkit el akarna kapni, aki szerepel az egyre növekvő, Úgy megütnélek Hajdú Péter, mert azt hiszed, neked mindent szabad nevű csoportban, akkor már több mint ötezer emberrel kéne leszámolnia. Köztük természetesen néhány ismert emberrel is, többek között sportolókkal. A csoporttagok között megtalálható Zsivóczky Norbert a Diósgyőr, Cvitkovics Péter, a DVSC, valamint Ferenczi István, az FTC játékosa is.

Ki a durvább arc?

Amennyiben Hajdú Péter példát szeretne statuálni, hogy vele nem lehet packázni, sőt, a többi celebbel sem lehet ezentúl, akkor viszont nem is annyira Jayre vagy Néma Bobra hasonlít, hanem a South Park legújabb részéből Tom Cruise-ra. A részben Cruise úgy dönt, beperli egész South Parkot, hogy ne cikizzék őt többet, majd maga mellé állítja a sorozatban általában piszkált sztárokat - például Kanye Westet, Oprah Winfreyt és Mel Gibsont -, hogy támogassák a harcában, melynek célja, hogy beszüntesse a hírességek szemtelen, néha gusztustalan ócsárlását.