A Stupid Fight oldalon lemérhetjük, hogy az egyes celebek twitteres követői milyen értelmi színvonalon állnak, az alapján, hogy a kedvenceiknek küldött hozzászólásaikban mennyi felkiáltójelet, nagybetűs szót, rövidítést, szmájlit és internetes szlenget használnak. Az oldal szerint Éder 'SP' Krisztián és Brasch Bence követői a legsúlyosabb arcok, Steiner Kirstófot viszont kifejezetten értelmesek követik. Viszont mivel az oldal az angol nyelvű szlenget és rövidítéseket figyeli csak, ezért fogalmazhatunk úgy is, hogy Éder Krisztián követői jóval nemzetközibb nyelvezetet használnak, mint a magyar átlag.

Tom Scott, az ötperces internetes ökörségeket megvalósító fiatalember a napokban új oldallal jelentkezett, amelyen szerinte azt lehet lemérni, hogy az egyes hírességek Twitter-folyamát mennyire értelmes emberek olvassák. A Stupid Fightban két hírességet ütköztethetünk egyszerre, az oldal meg gyorsan kiszámolja, hogy melyikük követői ostobábbak a Twitteren kialakult beszélgetések alapján.

"A Stupid Fight nem vonulhat ki, és végezhet intelligenciatesztet minden személyen, aki üzeneteket küld egy hírességnek. Ezért inkább megbecsüli az értéket néhány hülyeségindikátorra alapozva. Húsz felkiáltójelet használnak egyszerre? Megállás nélkül rövidítéseket használnak, mint az OMG? Úgy tűnik a megjegyzéseikből, hogy képtelenek megtalálni a billentyűzeten a shiftet? Ezek az indikátorok erős kapcsolatot mutatnak az üzenettel, annak közlőjével, és azzal, hogy az illető ostoba" - írja Tom Scott a Stupid Fight leírásában.

Az oldalról Scott leírja, hogy természetesen nem érdemes nagyon komolyan venni, mert a rendszer egyelőre nem tud mit kezdeni az iróniával, ahogy azzal sem, ha egy szöveg nem angolul van vagy nem tartalmaz sok angol nyelvű rövidítést.

Magyar viszonyokra átírva a dolgot, az általunk vizsgált időszakban ez nagyjából azt jelenti, hogy a 470 hülyeségpontot begyűjtő SP-rajongók, akik ezzel a számmal kimagaslanak a magyar mezőnyből tulajdonképpen úgy is értelmezhetők, hogy sokkal nemzetközibb nyelvet használnak, mint Steiner Kristóf olvasói, akik alig 40 pontot értek el a skálán, ami azt jelenti, hogy borzasztó okosak .

Zimány Linda rajongói nagyjából 340 pontot kaptak a Stupid Fighttól, ami az erős középmezőnybe helyezi őket, a szintén sokat twitelő Puskás Péter követői meg 260 pontnál vannak, ami az értelmesek táborának határán van.

A magyar toplista

DJ Junior - 11 pont
Steiner Kristóf - 40 pont
Puskás Péter - 260 pont
Zimány Linda - 340 pont
Éder Krisztián - 470 pont
Brasch Bence - 500 pont

A Celebstalk adatai alapján a hazai celebek közül még DJ Junior twitel viszonylag sokat, az ő tábora viszont kimagasló pontszámot, 11-et ért el, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy a Twitter-folyamban kevés az angol szöveg és a smiley. Meg kell még említenünk Brasch Bencét, a Csillag születikben feltűnt fiatalembert, aki ugyan nem annyira ismert, viszont sokat használja a Twittert, és rajongói még SP követőit is lenyomják, összesen több mint 500 pontot értek el. Braschnál sok csupa nagybetűs bejegyzést, szívecskét és rengeteg felkiáltójelet találunk, ez a magyarázat a nagy pontszámra, ami már közelíti az "ostoba, mint egy zsák szög" kategóriát (Az oldalon található dumba as a bag of hammers szabad fordítása).

A harcok akkor különösen szórakoztatóak, ha külföldi celebek folyamait versenyeztetjük. Paris Hilton például kenterbe veri az egész mezőnyt, rekordnak számító, 928-as pontszámot értek el. A szintén rengeteget twitelő Lily Allen rajongói kicsit ostobábbak Ashton Kutcher követőinél, Tom Scott oldala szerint, Lily Allen 749, Ashton Kutcher 603 pontot ért el. De Lindsay Lohan is csak 658 pontot tudott összeszedni.

A mikroblog szolgáltatást szintén excesszív módon használó rapper Tyrese Gibson sem tudta megszorítani Paris Hiltont, 636 pontot ért el, pedig az alapján, hogy az oldalának az ikonja egy animált gif, amiben Gibson egy nővel hempereg, azért többet vártunk.

Érdekes még az is, hogy Ashton Kutcher feleségének, Demi Moore-nak a követői nagyjából fele olyan ostobák, mint a Kutcher-rajongók, 346 vs 603.

Az egyes párbajok után kapott pontszámok viszonylag gyorsan változhatnak, mert az oldal csak az utolsó száz rajongói üzenet alapján számítja a pontszámot, de ha kedvet kaptak hozzá, akkor ütköztessenek önök is hírességeket!