Steiner Kristóf Facebook-bejegyzésére, miszerint ő az új Szabó Patrícia, több gyalázkodó komment is érkezett. A Cosmopolitan egykori főszerkesztőjéből a napokban csinált hülyét az RTL Klub, a Reflektor című műsorban megjelent riport azonban olyan indulatokat váltott ki, hogy a videót törölték a honlapról, a Cosmopolitan pedig nyilatkozatban határolódott el a projekttől. Időközben Szabó Patrícia storyonline-os blogja is eltűnt, Steiner Kristóf bejegyzésénél viszonyt szabadon lehet anyázni, mert a volt műsorvezető nem moderál.

„Ha tegnap Szabó Patrícia volt az új Kiszel Tünde, és most Bede szerint én vagyok az új Szabó Patrícia, akkor most én vagyok az új Kiszel Tünde is, vagy az már le van védve?” – tette fel a kérdést Facebook-profilján Steiner Kristóf. Az Izraelbe szakadt egykori Viva tévés műsorvezető azután jutott erre a következtetésre, hogy Bede Márton, az Index publicistája kiposztolta blogjára Steiner másfél hónappal ezelőtti reggelis jelenetét, amiben na'vinak öltözve/festve szórakoztatja a műsorvezetőket. Bede Márton a következő szöveget mellékelte a videóhoz: „Most már biztos, hogy Szabó Patrícia nem magától vol (sic!) olyan hülye, hanem a Sátán az RTL-nél állt munkába, és kurva jó humora van.”

Se blog, se videó

Bede a fentiekkel a néhány nappal ezelőtt előkerült, reflektoros Szabó Patrícia-videóra utalt, amiben az ex-Cosmopolitan-főszerkesztő a Szex és New York mozifilmjébe képzeli magát, megosztva a szereplőkkel, hogy jól alakul a magánélete, és a munkája is jól áll. A videót időközben eltüntette az RTL Klub, Szabó Patrícia egykori munkahelye, a Cosmopolitan elhatárolódott a videótól. „A Cosmopolitan magazin szerkesztőségének hivatalos állásfoglalását adjuk ki. Ebben a Cosmopolitan szerkesztősége elhatárolódik az RTL Klub által készített, Szabó Patríciát a Szex és New York egyik szereplőjeként ábrázoló videótól, mert a filmbeli megnyilatkozása méltatlan ahhoz a színvonalhoz és szellemiséghez, amelyet a magazin képvisel” – küldte meg a lap állásfoglalását a comment:com-nak.

Úgy tűnik, nemcsak az RTL Klub viseli nehezen a kritikát, mert bár szerda reggel még elérhető volt Szabó Patrícia blogja, a mai nappal már csak a „Not Found, The requested URL / was not found on this server” – felirat jelenik meg. A történtekről szerettük volna megkérdezni Szabó Patríciát, de az ex-Cosmopolitan-főszerkesztő a történtek óta vagy folyamatosan tárgyal, vagy épp nem veszi fel a telefonját.

Steiner Kristóf fenti facebookos bejegyzése egyébként komoly indulatokat váltott ki, posztjára több, Kiszel Tündét, Sarka Katát és Szabó Patríciát gyalázó komment érkezett. Az egykori műsorvezető moderálás helyett szavakkal próbálta tompítani a háborgást. "Én sokkal szívesebben röhögöm ki magamat, mint másokat. [...] Bármilyen bosszantó, idegen, vagy érthetetlen valaki viselkedése, el kell fogadnunk: azért olyan, amilyen, mert a sors lehetőséget adott neki arra, hogy megváltozzon. Ahogy nekünk is. Ha nehezen tolerálunk valakit, emlékeznünk kell, hogy semmivel sem vagyunk jobbak, vagy rosszabbak nála."